Αναγνώστες

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Οι Κινήσεις εντυπωσιασμού καλές είναι, αρκεί να έχεις κάτι να πεις και να το κάνεις Ξεκάθαρο ...Αλλιώς καταντούν παιδικοτητες .(απάντηση στις σιτουασιoνιστικές τακτικές που προτείνει ο παλαιος Φιλος(διαδικτυακά ) Παπουλης )

κάτι που νομίζω  ότι όλοι  το νιώθουμε μέσα από την εμπειρία: Κάθε  πολιτική πρωτοβουλία,  όπως κι ένα μυθιστόρημα , μια ταινία κλπ  πρέπει μεν να  έχει και εκπλήξεις και ανατροπές   και εντυπωσιασμούς αλλά  κυρίως  πρέπει να έχει ένα ΣΤΟΡΥ  μια αφήγηση μια συνοχή.. Αλλιώς  καταντά μια ασύνδετη ασυνεχεια ακατανόητων ευρημάτων που κουράζουν .. Σαν να τρως πολλά γλυκά  και παγωτά ταυτόχρονα  και μετά να κάνεις εμετό για να συνεχίσεις .να τρως . Οι Κινήσεις εντυπωσιασμού καλές είναι, αρκεί να έχεις κάτι να πεις και να το κάνεις Ξεκάθαρο ...Αλλιώς καταντούν παιδικοτητες .
http://papoylis.wordpress.com/2012/05/16/game-renewed/#comment-12086

''Ορέ αλαλιασμένες μπεκάλτσες , προτού σας πάρει ο επικοινωνιακός διάολος και χάσετε και τα αυγά και τα πασχάλια , προτού στείλετε στον αγύριστο τη κουτσή προσδοκία που ενσπείρατε  στο κοσμάκη και προπάντων προτού στείλετε για βρούβες ένα ολόκληρο λαό ( και εν δυνάμει μια ολόκληρη Ευρώπη ) αποφασίστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μερικά απλά πράγματα :
α) Όσο διαρκεί η προεκλογική περίοδος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ συνιστώσες και τάσεις  … κατίνες έεε κατίνες…!
β) Όσο διαρκεί ο προεκλογικός αγώνας θα βγαίνουν στη μάχη της επικοινωνίας απέναντι στα δεξιά και “αριστερά” λαμόγια μόνο ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ . Αυτοί που αποδεδειγμένα κρατούν τη ψυχραιμία τους , επιβάλλονται με τη παρουσία τους και μόνο , αποπνέουν σιγουριά και εμπιστοσύνη και ξέρουν καλά και το …ποίημα και τις …βαριάντες του. Έλεος δηλαδή … στο Βερντέν δεν έστειλαν μοδίστρες…!
γ) Όσο διαρκεί ο προεκλογικός αγώνας υπάρχει επικοινωνιακή ατζέντα ΣΑΦΗΣ και προσδιορισμένη , εφοδιασμένη με ΟΛΑ τα απαραίτητα στοιχεία και τεκμηρίωση , που ανατίθεται στα κατάλληλα πρόσωπα – θεομπαίχτες που μπορούν να τη διεκπεραιώσουν νικηφόρα ( το επαρκώς απλά … δεν αρκεί ) . Το πιό βασικό : η ατζέντα αυτή πρέπει να επιβάλλεται στους άλλους παίκτες  και τη πουλημένη διαιτησία , όχι απλά να προβάλλεται. Στο στημένο παιχνίδι η μόνη λύση είναι να παίξεις μπάλλα τόσο  απίστευτη που ακόμα και οι αντίπαλοι οπαδοί να γιουχάρουν το διαιτητή. Γιατί μόνο τότε θεωρείσαι άξιος για πρωτάθλημα. ;)
δ) και τελευταίο , να κρατάς πάντα πισινή , να έχεις στην αποδίπλα  έτοιμη την επόμενη έκπληξη , μη δώσεις στους αντιπάλους  άνεση , χώρο , πρωτοβουλία. Κάντους να τρέμουν συνεχώς την επόμενη “καταδρομική” σου ενέργεια. Άλλαζε πεδίο αντιπαράθεσης  , μη βασίζεσαι στη “λογική” των επιχειρημάτων … παίξε θέατρο ,  αναμόχλευσε συναισθήματα , εκμεταλλεύσου την οργή του κοσμάκη , δείχτου κατάμουτρα τη κοροϊδία που έφαγε και το μεσαίωνα που του ετοιμάζουν. Με εικόνες , σπαράγματα , αποσπασματικές αλλά αιχμηρές αφηγήσεις. Απόφυγε το να εκθέσεις το αδύνατο πλευρό σου. Σε κάθε επίθεση που δέχεσαι ο αντίπαλος να βλέπει υψωμένη μπροστά του  και σταθερή τη garde και να μην αντιλαμβάνεται το uppercut που του ετοιμάζεις. Δεν αρκεί το σχέδιο για τη “χώρα” . Χρειάζεται και το σχέδιο για το πώς θα μπορέσεις να φτάσεις να εφαρμόζεις το σχέδιο για τη “χώρα” ;) . Δεν πρέπει να αφεθεί τίποτα στη τύχη , τίποτα στη πρωτοβουλία του αντιπάλου , εκτός και αν του ετοιμάζεις  παγίδα….

Σε αυτό το παίγνιο τσιπρόπουλα  θα πρέπει να κερδίσετε οπωσδήποτε.
κλπ κλπ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο -Στη τέχνη και στη Κοινωνία. Πέτρος Θεοδωρίδης

  Πέτρος Θεοδωρίδης (τμήμα κινηματογράφου Α.Π.Θ ) Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο Στη τέχνη και στη Κοινωνία   Α. :Μοντερνισμός   ...