Αναγνώστες

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Ιστορίες για αγρίους(ενα πολύ καλό κειμενο του Ράντικαλ (με το οποιο συμφωνω ..)και που αναφερεται στα του Θοδωρακη

Ιστορίες για αγρίους

αποσπασμα:

  Υπάρχει, κατ' αρχάς, το γνωστό βίντεο συνέντευξης Θεοδωράκη στον Καραμπελιά. Εκεί λέγονται κατά λέξη τα εξής:

Θεοδωράκης: Πρέπει να διευκρινίσω ένα πράγμα. Ότι είμαι αντισημίτης, έτσι;
Καραμπελιάς [Αμάν, φωτιά στα μπατζάκια μας με τον Αλτζχάιμερ!]: Αντισιωνιστής.
Θεοδωράκης: Αντι, αν...ναι...όχι, είμαι αντι, αντισημίτης και αντισιωνιστής. Δηλαδή, ουσιαστικά αγαπώ τον εβραϊκό λαό και τους Εβραίους...
Καραμπελιάς [φιού! Το σώσαμε!] Ακριβώς.
Θεοδωράκης:  ...κι έχω ζήσει μαζί τους και λοιπά, αλλά όσο ας πούμε μισώ τον αντισημιτισμό, άλλο τόσο μισώ και τον...
Καραμπελιάς [πεσ' το σωστά, μας έκαψες!] σιων..
Θεοδωράκης: ...σιωνισμό. Λοιπόν. Επειδή πιστεύω ότι πίσω από ό,τι γίνεται σήμερα --είτε οι πόλεμοι στο Ιράκ, είτε η επίθεση η οικονομική η οποία γίνεται και στην Αμερική και στην Ασία και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα σήμερα, συνδέονται απολύτως με τον σιωνισμό. Ο οποίος σιωνισμός, ο ευρώ...οβρό...εβραιοαμερικάνοι ήτανε πίσω από τον Μπους και πίσω απ' τον Κλίντον και τέτοια. Δηλαδή, όταν κάναν στρατιωτικές επιθέσεις, ήταν πάντα πίσω το ίδιο λόμπι. Το ίδιο λόμπι είναι που έχει τις τράπεζες. Σήμερα είμαστε θύματα των τραπεζών.
Αρκετά μεταγράψαμε ως εδώ. Τι λέγεται λοιπόν εν συνόψει στην συνέντευξη; Εν ολίγοις, το σχήμα είναι: -"Είμαι αντισημίτης". -"Όχι, δεν είσαι. Είσαι αντισιωνιστής." -"Όχι, είμαι και αντισιωνιστής και αντισημίτης. Δηλαδή, εγώ τον αγαπώ τον εβραϊκό λαό, και μισώ τον αντισημιτισμό, αλλά πίσω από όλα είναι οι Εβραίοι."


Μπορεί κάποιος να αποδώσει αυτό το κουλουβάχατο στην, για να το πούμε ευγενικά, προχωρημένη ηλικία του Μίκη, σε γλωσικά ολισθήματα εν τη ρύμη του λόγου, και τα τοιαύτα; Κατ' αρχάς, δεν γνωρίζω να έχει ανασκευάσει ή διορθώσει τα όσα είπε στην επίμαχη συνέντευξη ο Θεοδωράκης. Γνωρίζω, αντιθέτως, άλλες δηλώσεις του ίδιου ανθρώπου, όταν ήταν κατά τι νεώτερος, το 2003:
Παραδέχομαι, θα πω, μια κουβέντα του προέδρου μας Σαρτζετάκη, ότι είμαστε λαός ανάδελφος… Αλλά χωρίς αυτόν το φανατισμό και την αυτογνωσία που έχουν οι εβραίοι. Είμαστε δύο λαοί ανάδελφοι στον κόσμο, εμείς και οι εβραίοι, αυτοί όμως έχουν το φανατισμό και καταφέρνουν να επιβάλλονται… Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι αυτός ο μικρός λαός είναι στη ρίζα του κακού… Το γεγονός ότι είμαστε χαλαροί και δεν έχουμε γίνει επιθετικοί είναι επειδή εμείς είχαμε πολύ περισσότερα όπλα, αυτοί είχαν τον Αβραάμ, τον Ιακώβ, σκιές… Εμείς είχαμε ολόκληρο Περικλή εδώ. Φανταστείτε τι θα γινόταν η ελλάδα, αν είχαμε την επιθετικότητα των εβραίων!
Το Ισραήλ είχε τότε διαμαρτυρηθεί στην ελληνική κυβέρνηση μέσω της πρεσβείας του, αυτό δηλαδή που κάνει σήμερα η Ελλάδα στην Αυστρία, λειτουργώντας ως εκπρόσωπος Τύπου του κυρίου Θεοδωράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...