Αναγνώστες

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Η αμερικανική οργάνωση υπεράσπισης των ελευθεριών του κοινού, EPIC, κατέθεσε μήνυση κατά της Google εξαιτίας της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης «Buzz» που η εταιρεία πρόσφατα προσέθεσε στο ενεργητικό της.





Η αμερικανική οργάνωση υπεράσπισης των ελευθεριών του κοινού, EPIC, κατέθεσε μήνυση κατά της Google εξαιτίας της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης «Buzz» που η εταιρεία πρόσφατα προσέθεσε στο ενεργητικό της. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, η οργάνωση ζήτησε από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) να διεξάγει έρευνα για τη Google Buzz.



Η EPIC ουσιαστικά «καλεί την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να ζητήσει από την Google να κάνει την υπηρεσία Buzz απολύτως προαιρετική, να σταματήσει να χρησιμοποιεί τις ιδιωτικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις των χρηστών της προκειμένου να δημιουργήσει λίστα για την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης και να τους δώσει σημαντικό έλεγχο στα προσωπικά τους δεδομένα».



«Πρόκειται για μία σημαντική παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών», επισημαίνει ο διευθυντής της EPIC, Μαρκ Ρότενμπεργκ.



Η Buzz ουσιαστικά εμφανίστηκε στις 9 Φεβρουαρίου, δημιουργώντας αυτόματα για τους χρήστες του Gmail μία λίστα επαφών κοινωνικής δικτύωσης, η οποία βασίζεται στις επαφές που χρησιμοποιούν περισσότερο οι χρήστες και στην οποία έχει πρόσβαση ο καθένας. Σύμφωνα με την EPIC «οι πάροχοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τις πληροφορίες που τους δίνουν οι χρήστες και η Google απέτυχε να εκπληρώσει αυτό το ρόλο». Η οργάνωση μάλιστα εφιστά την προσοχή στους δημοσιογράφους, τους δικηγόρους και σε όσους ανθρώπους πρέπει να διατηρούν τις συνομιλίες τους εμπιστευτικές.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο χρόνος σβουριζει προς πάσα κατεύθυνση

 Έχετε  παρατηρήσει  το  ποσο    εύκολα     και  ανεξήγητα     χάνονται  -  λές  και τα κατάπιε  η θάλασσα  -   ζητήματα  που  μας  απασχόλη...