Αναγνώστες

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ο Μαικλ Μουρ για τον καπιταλισμό



http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=71559


Με μία νέα δουλειά έρχεται ξανά ο Μάικλ Μουρ να εντυπωσιάσει το κινηματογραφικό κοινό. Στο καινούριο του ντοκιμαντέρ, ο βραβευμένος σκηνοθέτης αποφάσισε να δώσει μία ρομαντική υφή ονομάζοντάς το «Capitalism: A love story». Η ταινία έχει, ήδη, αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές, ενώ πολλά υποσχόμενη αναμένεται και η συμμετοχή της στο Φεστιβάλ της Βενετίας.



Ο Μουρ, που επιτέθηκε στεγνά στον Μπους με το «Fahrenheit 9/11» και ξεγύμνωσε το σύστημα υγείας των ΗΠΑ στο «Sicko», αποφάσισε, όπως είπε, ότι έφτασε ο καιρός να κάνει μία ρομαντική ταινία με ζήτημα τις σχέσεις. Έτσι, το «Capitalism: a Love Story έχει τα πάντα: πόθο, πάθος, ρομάντζο και 14.000 θέσεις εργασίας να εξαλείφονται καθημερινά. «Είναι μία απαγορευμένη αγάπη, είναι ο καπιταλισμός», δηλώνει. Πιο επίκαιρος από ποτέ και με αφορμή τη συγκυρία της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης που ξεκίνησε από την πατρίδα του, επικεντρώνεται στους κολοσσούς του χρηματοοικονομικού συστήματος, που η απληστία τους να γίνουν ακόμη πιο πλούσιοι, οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Παράλληλα, ασκεί κριτική στην οικονομική πολιτική της Αμερικής λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της ανόδου του Ομπάμα στην κυβέρνηση. Όντας πάλι άμεσος και πιστός στην πραγματικότητα ζήτησε από εργαζόμενους της Γουόλ Στριτ να τον βοηθήσουν και να μοιραστούν μαζί του τις γνώσεις και την εμπειρία τους σχετικά με την κατάρρευση της αμερικανικής οικονομίας.



Στο «Capitalism: a Love Story», o Μάικλ Μουρ συνεχίζει να ξεμπροστιάζει τα κακώς κείμενα των ΗΠΑ και να διεκδικεί έτσι τα πρωτεία στη «Μαύρη Λίστα» των Αμερικανών. Η ταινία θα προβληθεί στις 2 Οκτωβρίου, ημερομηνία που σηματοδοτεί όχι μόνο τα 20 χρόνια από τότε που Μουρ έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο αλλά και την ημέρα που πριν από έναν χρόνο εγκρίθηκε η πρώτη ένεση 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων της αμερικανικής κυβέρνησης προς τις χρεοκοπημένες τράπεζες.
πηγη
http://www.tvxs.gr/v19304
 
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=180832&ct=34&dt=06/05/2007
 
http://www.mtvgreece.gr/Default.aspx?pid=6&la=1&newid=1235



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...