Αναγνώστες

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ενα εξαιρετικό κειμενο του Βιοαννη για τα κατσικια της Σαμοθρακης καποτε


Οι οικολόγοι και τα κατσίκια της Σαμοθράκης « Χελώνα
αποσπασμα :
Πράγματι, οι Οικολόγοι απολαμβάνουν τη γενική συμπάθεια στο νησί (πρώην μαύρα πρόβατα), εκτός και αν πρόκειται για κεχαγιάδες. Το «αστείο» είναι ότι οι Οικολόγοι, είναι αυτοί πλέον που δεν συμμερίζονται το εχθρικό κλίμα απέναντι στους κτηνοτρόφους, και είναι επίσης οι μόνοι που κάνουν λόγο για διατήρηση της κτηνοτροφίας με συγκεκριμένους όρους και προτάσεις για τη διατήρηση αυτής της παραδοσιακής δραστηριότητας στο νησί. Προτείνουν: Εσταβλησμένη Κτηνοτροφία. Στροφή στη βιολογική Κτηνοτροφία, με παράλληλη καλλιέργεια ζωοτροφών (κυρίως ψυχανθή). Καθετοποίηση της παραγωγής (όχι μόνο κρέας, αλλά και γάλα, γαλακτοκομικά, μαλλί αλλά και άλλο «χρήσιμο υλικό» ακόμη και από τις οπλές των κατσικιών ή των προβάτων). Αλλαγή των ζώων εκτροφής, από κατσίκια σε πρόβατα. Εκτίμηση της συνολικής βοσκοϊκανότητας στο νησί και ανάλογη εκτροφή του κατάλληλου αριθμού ζώων.

1 σχόλιο:

Νοσφεράτος είπε...

και ξαναδιαβαζοντας αυτό το κειμενο ενος ανθρωπου (του Βιοαννη)τον οποιο συνεχιζω να εκτιμώ Βαθυτατα (για το επιστημονικό ηθος την ευθυτητα και την πολιτική αγνοτητα του) δεν μπορώ παρα να αισθανθω και ολιγην θλιψη(για τον τροπο με τον οποιο μας μπουρδουκλωσαν οι ..διαμεσολαβητές και ..
Τεσπα ..Αυτά εχει το Πολιτικόν

Ο Έρωτας του Προυστ: Σουάν , Οντέτ

 OCTAVIO PAZ Η ΔΙΠΛΗ ΦΛΟΓΑ Έρωτας και ερωτισμός( 1993)  Μετάφραση ΣΑΡΑ ΜΠΕΝΒΕΝΙΣΤΕ,  ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΞΑΝΤΑΣ-ΝΗΜΑΤΑ 1996  Σελ ,58 ,59 ,60   Ο...