Αναγνώστες

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ


Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου το βράδυ (19:30) οι Οικολόγοι Πράσινοι της Θεσσαλονίκης έχουν την τιμή να φιλοξενούν για μια εκδήλωση – συζήτηση τον Ηλία Κατσούλη, στην αίθουσα της ΕΔΟΘ, Προξένους Κορομηλά 51, σχετικά με τη στάση των συνειδητοποιημένων πολιτών στις εκλογές  της 4ης Οκτωβρίου. Η εισήγηση του κ. Κατσούλη δεν θα έχει τη μορφή μιας κλασικής "διάλεξης" αλλά θα δώσει απλά κάποια ερεθίσματα για συζήτηση ενώπιον των εκλογών.
Ο Ηλίας Κατσούλης σπούδασε στην Αθήνα, το Αμβούργο και το Δυτικό Βερολίνο Πολιτική Επιστήμη, Κοινωνιολογία και Ιστορία. Το 1971 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου. Το 1975 επέστρεψε στην Ελλάδα και δίδαξε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο οποίο το 1980 ολοκλήρωσε την υφηγεσία του. Από το 1984 έως το 2003 υπήρξε καθηγητής Πολιτικής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου. Δίδαξε, επίσης, ως επισκέπτης καθηγητής στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών άρθρων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και συλλογικούς τόμους και έχει συγγράψει και επιμεληθεί πολλά βιβλία που αφορούν τα πολιτικά κόμματα στην Ευρώπη, μεταξύ αυτών και τα Πράσινα Κόμματα, τα πολιτικά και τα κοινωνικά κινήματα και την κοινωνία πολιτών, ενώ επιπλέον έχει μελετήσει το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης και τις εκδηλώσεις της πολιτικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης. Το τελευταίο βιβλίο του (υπό έκδοση) αναφέρεται στις θετικές και αρνητικές όψεις της παγκοσμιοποίησης, δείχνοντας πώς μπορούν να μετριαστούν οι δεύτερες και να ενισχυθούν ο πρώτες. Ο Ηλίας Κατσούλης διευθύνει από το 1998 το περιοδικό ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Τον κ. Κατσούλη θα προσφωνήσει ο Καθηγητής του ΑΠΘ και υποψήφιος Α’ Θεσσαλονίκης των Οικολόγων Πράσινων κ. Αλέξανδρος Γεωργόπουλος.

Με χαρά θα σας περιμένουμε εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...