Αναγνώστες

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Υποσχέσεις μετά την εξέγερση των «αθλίων»(απο την Ε)


Μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης αποκαταστάθηκε η ηρεμία στον υπό κατάληψη χώρο του κέντρου κράτησης της Παγανής όπου από το μεσημέρι οι περίπου 800 μετανάστες που κρατούνταν εκεί πραγματοποίησαν εξέγερση διεκδικώντας την απελευθέρωσή τους.

Οι κρατούμενοι μετανάστες φώναζαν ρυθμικά συνθήματα, ενώ έκαψαν στρώματα και γέμισαν με σωρούς από σκουπίδια το προαύλιο του κέντρου κράτησης τα οποία -ας σημειωθεί- πετούσαν μέσα από τους θαλάμους.
Ενα από τα σοβαρότερα ζητήματα που οι μετανάστες έθεταν και έχει σχέση με τις συνθήκες κράτησής τους ήταν η έλλειψη προαυλισμού το τελευταίο διάστημα. Παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις της Αστυνομίας ότι θα επιτρέπει τον προαυλισμό κάθε μέρα σε όλους τους θαλάμους, αυτό δεν εφαρμόζεται πάντα. Χθες η Αστυνομία δεσμεύτηκε εκ νέου ότι θα φροντίσει για τον συχνότερο προαυλισμό των μεταναστών.
Οι μετανάστες επέστρεψαν προχθές το βράδυ μόνοι τους στα κελιά αφού τους δόθηκαν οι δεσμεύσεις ότι χθες θ' απελευθερώνονταν τουλάχιστον 150 άτομα, ενώ θα επισπευσθούν οι διαδικασίες για ν' απελευθερωθούν και οι υπόλοιποι.
Τα προβλήματα ωστόσο στο κέντρο κράτησης της Παγανής παραμένουν ασφυκτικά καθώς παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου Εσωτερικών ότι θα σταλούν χρήματα για τις ήδη εκκρεμούσες οφειλές του Κέντρου, τα χρήματα ακόμη δεν έχουν φτάσει. Το κλείσιμο του κέντρου κράτησης της Παγανής ζήτησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφτηκε την Τρίτη το κέντρο κράτησης της Παγανής.

----------------------------------
 Το δικό μου σχόλιο: Καλα ρε ..  Στοιβαζετε
800 ανθρωπους εκει οπου χωρανε μετα βιας 300..
 Βρε Περαν των αλλων Δεν εχετε ακουσει για την επιδημια  Γριπης;
(εκτος αν δεν ειναι απλώς  Στρατοπεδο συγκεντρωσης  αλλά Εξοντωσης '')
 
 Παιδιά . Πρεπει Οπωσδηποτε να Φυγουν 
Οχι οι μεταναστες .. 
 Αλλά η ΔΕΞΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...