Αναγνώστες

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Eνα παλιο αρθρο του Ιου:Λεπέν = Τσε Γκεβάρα;

αποσπασμα
''ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ οι φασίστες ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει πια Δεξιά και Αριστερά, αλλά μόνο περιούσια έθνη, "μεγάλες ιδέες", εθνικοί ήρωες, αίματα και φυλές. Αυτοί λένε ότι ο "εχθρός" είναι πάντοτε ξένος και συνωμοτεί συστηματικά (αν και αόριστα) μέσω διεθνών διευθυντηρίων κατά των συμφερόντων του δικού τους έθνους.
Οτι όλα τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα οφείλονται στην παρουσία των Αλλων, των διαφορετικών μ' αυτούς, και ότι συνιστά υπερκομματικό εθνικό χρέος η εξολόθρευση των παρείσακτων.
Εξ ορισμού ο φασισμός ενισχύεται φοβίζοντας τους ανθρώπους, καλλιεργώντας τις ανασφάλειές τους. Για να δικαιωθεί χρειάζεται να μεταλλάσσει το φόβο σε μίσος, το οποίο θα κατευθύνεται εν ονόματι του κινδυνεύοντος έθνους προς διάφορους στόχους και θα συντηρείται με κάθε λογής ανορθολογικά ψευτοεπιχειρήματα.
Τι σχέση έχουν αυτά με την Αριστερά;
Ο ΛΕΠΕΝ ΑΜΕΣΩΣ μετά την εκλογική του επιτυχία συνεχίζει να δημαγωγεί πολυσυλλεκτικά, υπεράνω διαχωριστικών γραμμών, λέγοντας ότι είναι κοινωνικά αριστερός, οικονομικά δεξιός και πάνω απ' όλα Γάλλος. Αλλά "το πόσο Γάλλος είναι", ήδη το έχουν νιώσει στα κεφάλια τους οι φτωχοί μετανάστες, οι πρόσφυγες και οι σταθεροί συμπαραστάτες τους, του αριστερίστικου, αναρχοαυτόνομου, διεθνιστικού, "πράσινου" και εναλλακτικού πολύχρωμου αστερισμού των... λιγότερο Γάλλων. ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έρωτας του Προυστ: Σουάν , Οντέτ

 OCTAVIO PAZ Η ΔΙΠΛΗ ΦΛΟΓΑ Έρωτας και ερωτισμός( 1993)  Μετάφραση ΣΑΡΑ ΜΠΕΝΒΕΝΙΣΤΕ,  ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΞΑΝΤΑΣ-ΝΗΜΑΤΑ 1996  Σελ ,58 ,59 ,60   Ο...