Αναγνώστες

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η τοξική Ευρώπη /το βημα

Η τοξική Ευρώπη

Η γηραιά ήπειρος απειλείται με καταστροφή - Χώρες και Τράπεζες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς χρηματοδότηση - Μόνη λύση η κοπή χρήματος, η έκδοση ευρωομολόγου και η δημιουργία κοινού υπουργείου Οικονομικών 

αποσπασμα: 

Κακά τα ψέματα η ακαμψία της ευρωπαϊκής ελίτ και η γερμανική αγκύλωση απειλούν το ευγενέστερο μεταπολεμικό επίτευγμα ολόκληρου του πλανήτη.

Όσοι έχουν μάτια να δουν βλέπουν ότι η Ευρώπη οδηγείται στην καταστροφή αν δεν αντιδράσει το ταχύτερο. Αν παραμείνει απαθής στο επόμενο μικρό διάστημα, αν δεν αλλάξει στάση και δεν παρέμβει αποφασιστικά στην κρίση, αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν τυπώσει χρήμα, δεν εκδώσει ευρωομόλογα και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εγκαθιδρύσει κοινό υπουργείο Οικονομικών στις Βρυξέλλες,τότε πάμε για καταστάσεις θλιβερές και οδυνηρές μαζί.

Η ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός κ.Λ.Παπαδήμος που πασχίζει σε αυτό το περιβάλλον να ταιριάξει τα αταίριαστα χωρίς να έχει καμία εγγύηση ότι η δανειακή σύμβαση θα εκτελεσθεί και η ρύθμιση των χρεών με τη συμμετοχή των ιδιωτών θα επιβεβαιωθεί, οφείλουν να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου, να μεταδώσουν την έκδηλη ελληνική ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και να καλέσουν τους ηγέτες των άλλων χωρών, που έως τώρα έκαναν ότι είναι δυνατόν να μας απομονώσουν ως λεπρούς, να πράξουν τα δέοντα το ταχύτερο.

Γιατί απλούστατα κινδυνεύουν οι ίδιοι και οι χώρες τους να γίνουν λεπροί και η Ευρώπη να καταστραφεί και να πέσει με πάταγο, παρασέρνοντας τους πάντες και τα πάντα στην πτώση της.

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το θέμα είναι με την εφαρμογή του μετανεωτερικού φιλελευθερισμού και της συνοδευτικής λιτότητας σε συνδυασμό με τις νεομερκαντιλικές πολιτικές (που ακολουθούνται από εθνικιστικές κορώνες στον Τύπο) και την άφιξη μεταναστών και προσφύγων, εντείνεται το νεοφασιστικό ρεύμα/κίνημα. Φοβούμαι ότι βαίνουμε σε αντικοινωνικές συρράξεις και φτάνουμε σε προπολεμικά επίπεδα.

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...