Αναγνώστες

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

κάποιοι αντιστέκονται και αλλοιώς. αναδημοσιευση απο την pentanostimi

κάποιοι αντιστέκονται και αλλοιώς [Καμπανη 2]


η κρίση της κρίσης,ω κρίση
ναι,αλλά και κρίση πολιτισμού,ανθρωπιάς,συναισθήματος,αλληλεγγύης,χαράς της δημιουργίας,της ζωής
Για δέστε πώς την πολεμούν  οι ''καμπάνηδες''φέρνοντας τους ανθρώπους ξανά ΜΑΖΙ,στην ελπίδα,στην αντίσταση κατα της φθοράς της καθημερινότητας και της μίζερης θεώρησής της
ε,ναι ολα αυτα ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ «ΚΑΜΠΑΝΗ 2»

ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Καμπάνη 2 και Αγίου Μελετίου 102,Πλατεία Αμερικής
Email: pezodromoskampani2@gmail.comτηλ. 210 86 50 092



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΙΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
Τετάρτη 11/5, ώρα 19.30 μ. μ.
Παρουσίαση του  βιβλίου του δημοσιογράφου  Δημήτρη Ψαρρά «Ιός, Ελευθεροτυπία» , “Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη – Η τηλεοπτική αναγέννηση της ελληνικής Ακροδεξιάς”, εκδόσεις Αλεξάνδρεια 2011.
Ομιλητές: ο εικαστικός  Γιώργος  Σαπουνάς και ο δημοσιογράφος  Νίκος Σερβετάς.
Τετάρτη 18/5, ώρα 19.30 μ. μ.
Παρουσίαση του  βιβλίου του Θεσσαλονικιού συγγραφέα Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου»,εκδόσεις Άγρα 2011
Ομιλητές:  Κώστας Καλημέρης-κριτικός λογοτεχνίας, Περικλής Κοροβέσης-συγγραφέας και δημοσιογράφος  και ο ηθοποιός  Σταύρος Μερμήγκης.
Τετάρτη 25/5, ώρα 19.30 μ. μ.
Παρουσίαση της σειράς «Τα Ρεμπέτικα: 1850-1960» του Παναγιώτη Κουνάδη.
Ομιλητές: οι ερευνητές του ρεμπέτικου τραγουδιού Παναγιώτης Κουνάδης και  Νίκος Διονυσόπουλος καθώς και  ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Π. Κοροβέσης.
Θα ακουστούν  παλιές ηχογραφήσεις και θα προβληθεί οπτικό υλικό.
Δευτέρα  30/5, ώρα 19.30 μ. μ.
Αφιέρωμα στους ηθοποιούς που «έφυγαν» Δημήτρη Καμπουρίδη, Γιώργο Σαμπάνη, Κώστα Στυλιάρη και  Χρήστο Τσάγκα .Θα μιλήσουν αντίστοιχα για αυτούς : ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης, ο σκηνογράφος Γιάννης Λεκκός, η ηθοποιός Νένα Μεντή και ο σκηνοθέτης Λάμπρος Τσάγκας.
 Θα προβληθεί φιλμάκι διάρκειας 40΄ με  αρχειακό υλικό ,φωτογραφίες, σκηνές από παραστάσεις που έπαιξαν κ. λ. π  που δημιούργησε  ειδικά  ο ηθοποιός Σταύρος Μερμήγκης.
Τετάρτη 1/6, ώρα 19.30 μ. μ.
Παρουσίαση του βιβλίου κόμικ «Η κραυγή του λαού - Η ιστορία της Παρισινής Κομμούνας», τωνΖακ Ταρντί, Ζαν Βωτρέν ,εκδόσεις ΚΨΜ 2011
Θα προβληθεί  αρχειακό  φωτογραφικό υλικό από τα γεγονότα της παρισινής Κομμούνας  που έχει επιμεληθεί ο εκπαιδευτικός Γιώργος Τριβιζάκης.
Κυριακή 5/6,ώρα 11.00 π. μ.
Οι κάτοικοι της γειτονιάς μας, καθώς και οι φίλοι της Καμπάνη, ξεναγούνται  τη πρώτη Κυριακή του Ιούνη στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης (με δωρεάν είσοδο) , από τον αρχαιολόγο και μέλος μας Σωτήρη Περδικάρη.
Ραντεβού στο Μετρό Ακρόπολη, ώρα 11.00 π. μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έρωτας του Προυστ: Σουάν , Οντέτ

 OCTAVIO PAZ Η ΔΙΠΛΗ ΦΛΟΓΑ Έρωτας και ερωτισμός( 1993)  Μετάφραση ΣΑΡΑ ΜΠΕΝΒΕΝΙΣΤΕ,  ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΞΑΝΤΑΣ-ΝΗΜΑΤΑ 1996  Σελ ,58 ,59 ,60   Ο...