Αναγνώστες

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

επειδής ξερω οτι εχετε μεγάλη αγωνια αναδημοσιευω απο το in.grΕνώπιον του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης ο Ντομινίκ Στρος-Καν

Ενώπιον του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης ο Ντομινίκ Στρος-Καν

Αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο ο Ντομινίκ Στρος-Καν
Αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο ο Ντομινίκ Στρος-Καν   (Φωτογραφία:  Reuters )

Νέα Υόρκη
Στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης προσήχθη το απόγευμα της Δευτέρας ο Ντομινίκ Στρος-Καν ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα βιασμού, σεξουαλική επίθεση και ομηρία, έπειτα από καταγγελία 32χρονης καμαριέρας στο ξενοδοχείο του Μανχάταν.

Λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος, 11 το πρωί τοπική ώρα) κλήθηκε στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν, περιμένοντας τη σειρά του για ακρόαση από τη δικαστή Μελίσα Τζάκσον.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν από τη δικαστή να θέσει τον Στρος-Καν υπό περιορισμό για τις κατηγορίες που του αποδίδονται, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ερευνούν αν έχει διαπράξει τα ίδια αδικήματα και στο παρελθόν.

Σημειώνουν μάλιστα ότι τα στοιχεία από την ιατροδικαστική έρευνα επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του θύματος.

Αντιθέτως η υπεράσπιση επισήμανε ότι ο πελάτης της πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Δέχτηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις

Πριν από την εμφάνισή του ενώπιον του δικαστηρίου, ο Ντομινίκ Στρος Καν δέχτηκε να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Θα εξεταστούν τα ρούχα του για δείγματα DNA, αλλά και ο ίδιος για το αν φέρει γρατσουνιές ή άλλα τραύματα, που να υποδηλώνουν πάλη.

«Ο πελάτης μας συναίνεσε πρόθυμα να υποβληθεί σε επιστημονική και ιατροδικαστική εξέταση», δήλωσε ο δικηγόρος του. Πρόσθεσε δε ότι ο πελάτης του είναι ταλαιπωρημένος, αλλά καλά σε γενικές γραμμές.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο Ντομινίκ Στρος Καν δεν έχει διπλωματική ασυλία απέναντι στις κατηγορίες που τον βαραίνουν. «Ο δικαστής θα αποφασίσει εάν ο Στρος Καν θα αποφυλακιστεί με εγγύηση και με ποιές προϋποθέσεις», διευκρίνισε .

Ο εισαγγελέας αναμένεται να ζητήσει τη συνέχιση της κράτησης του Ντομινίκ Στρος-Καν, ενώ οι συνήγοροί του θα επιδιώξουν αποφυλάκιση με την καταβολή εγγύησης.

Πληροφορίες στα γαλλικά μέσα ανέφεραν ότι η υπερασπιστική τους γραμμή είναι ότι δεν βρισκόταν στο ξενοδοχείο την ώρα που καταγγέλλει η καμαριέρα και ότι γευμάτιζε με την κόρη του, πριν φύγει για το αεροδρόμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έρωτας του Προυστ: Σουάν , Οντέτ

 OCTAVIO PAZ Η ΔΙΠΛΗ ΦΛΟΓΑ Έρωτας και ερωτισμός( 1993)  Μετάφραση ΣΑΡΑ ΜΠΕΝΒΕΝΙΣΤΕ,  ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΞΑΝΤΑΣ-ΝΗΜΑΤΑ 1996  Σελ ,58 ,59 ,60   Ο...