Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

“Καλή τύχη κύριε Gorsky”. ενα σπανιο ανεκδοτο που μαζεψα απο ενα σχόλιο του Ταμιστα στου Νικου Σαραντακου..''Στις 20 Ιουλίου του 1969, ως κυβερνήτης της σεληνακάτου του Apollo 11, ο Neil Armstrong ήταν πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι......

Στις 20 Ιουλίου του 1969, ως κυβερνήτης της σεληνακάτου του Apollo 11, ο Neil Armstrong ήταν πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι. Οι πρώτες του λέξεις αφού έκανε τον πρώτο του περίπατο στη Σελήνη ήταν:
“Αυτό είναι ένα μικρό βήμα για μένα, είναι όμως ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα”.
Οι λέξεις αυτές, μεταδόθηκαν μέσω τηλεόρασης στη Γη και τις λέξεις αυτές άκουσαν εκατομμύρια κόσμου. Μπαίνοντας, όμως, πάλι στη σεληνάκατο, είπε: “Καλή τύχη κύριε Gorsky”.
Πολλοί από τη NASA θεώρησαν ότι ήταν ένας χαιρετισμός που απευθυνόταν, ίσως, σε κάποιο Ρώσο κοσμοναύτη. Όμως, μετά από έλεγχο που έκαναν, δε βρήκαν κανέναν Gorsky ούτε στα Ρωσικά ούτε στα Αμερικάνικα διαστημικά προγράμματα.
Όπως πέρναγαν τα χρόνια, όλο και περισσότεροι απορούσαν για το νόημα της φράσης. Όποτε τον ρωτούσαν, ο Armstrong δεν απαντούσε ποτέ, μόνο χαμογελούσε…
Στις 5 Ιουλίου του 1995, στο Tamba Bay της Florida, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ένας δημοσιογράφος του ξανάκανε την ίδια εκείνη ερώτηση, που 26 χρόνια ως τότε βασάνιζε τον κόσμο. Και ο Neil Armstrong, είπε ότι θα απαντούσε, μια και ο κύριος Gorsky είχε πεθάνει πια, οπότε πλέον δεν υπήρχε πρόβλημα. Η απάντηση:
To 1938, όταν ήμουν παιδί στο χωριό μου, έπαιζα μπάσκετ με ένα φιλαράκι στην αυλή. Ο φίλος μου χτύπησε με δύναμη τη μπάλα, και η μπάλα προσγειώθηκε στην αυλή του γείτονα δίπλα στο παράθυρο της κρεβατοκάμαρας. Οι γείτονες ήταν ο κύριος και η κυρία Gorsky.
Όπως πήγαμε να μαζέψουμε τη μπάλα, άκουσα την κυρία Gorsky να φωνάζει στον κύριο Gorsky:
- Αυτό που ζητάς (στο ανέκδοτο αναφέρεται ένας τρόπος σεξουαλικής συνεύρεσης) θα στο κάνω όταν το κωλόπαιδο από το διπλανό σπίτι θα πάει στο φεγγάρι!...

 το σχολιο εδώ

Οι κοσμονάφται των Αθηνών (Γκαγκάριν και Μποστ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

εθνολαικισμός και Θεσσαλονίκη

εθνολαικισμός και Θεσσαλονίκη
στου ΑΠΟΣΠΕΡΙΤΗ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου