Αναγνώστες

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Πολιτικό Χρηματιστήριο. Τεχνική Ανάλυση από τον LLS (αναδημοσιευση απο :Μη μαδάς τη μαργαρίτα)

Πολιτικό Χρηματιστήριο. Τεχνική Ανάλυση από τον LLS







Τεχνική ανάλυση για τις επιδόσεις  στις δημοτικές εκλογές από τον πάντοτε απολαυστικό left liberal synthesis, δηλαδή το φίλο μου το Γιάννη. Η γλώσσα που δεν έχει κόκαλα μα κόκαλα τσακίζει. Αιχμηρό χιούμορ με πολιτική βαρύτητα. Δεν έχουμε τυχαίους φίλους.


Αναδημοσίευση, απολαύστε υπεύθυνα  




Δυο εκφράσεις που πάντα μου κάνουν εντύπωση ,και είναι κλισέ, είναι τα σχόλια που ακολουθούν την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων στα μεγάλα χρηματιστήρια .


«Η μετοχή της εταιρείας ΧΥΖ έπεσε κατά 10 % γιατί τα κέρδη που ανακοίνωσε ήταν κατώτερα των προβλέψεων των αναλυτών» και «η μετοχή της εταιρείας ΖΧΥ ανέβηκε κατά 15 % γιατί οι ζημίες που ανακοίνωσε ήταν μικρότερες από τις προβλέψεις των αναλυτών».

Τα κέρδη ρίχνουν μετοχές όσο αντίστοιχα οι ζημίες τις ανεβάζουν γιατί τελικά σταθμίζονται σε σχέση με τις γνώμες των αναλυτών, δηλαδή με τις προσδοκίες για το μέλλον όπως αυτές τις κωδικοποιούν οι αναλυτές. Οι απόλυτες τιμές (συν πλην) αλλά και η φύση αυτών των τιμών (κέρδη ζημία) δεν παίζουν κανένα ρόλο τελικά, αλλά σημασία έχουν οι ενδείξεις που δείχνουν για το μέλλον.

Μετά τα χτεσινά αποτελέσματα , όπου οι πιο πολλοί κέρδισαν , νομίζω ότι τελικά αυτά καλό είναι να μην αποτιμηθούν στατικά ,αλλά στην δυναμική τους διάσταση , στην στάθμιση τους προς το μέλλον. Δηλαδή ας επιχειρήσουμε να τις δούμε ως μετοχές, τις οποίες θα αποτιμήσουμε ως τέτοιες με μοναδικό κριτήριο την πιθανή άνοδο τους από εδώ και πέρα.

Ανταρσύα : Η απαρχή μιας μεγάλης εκκίνησης. Σε αντίθεση με τα στερεότυπα , προέταξε τον πιο επεξεργασμένο αντικαπιταλιστικό λόγο από ποτέ. Οι παρεμβάσεις των Παπακωνσταντίνου, Δελαστίκ , Κουβελάκη ήταν αρκετά σύνθετες, με προσπάθεια μιας αγκύρωσης στην πραγματικότητα. Σύσταση «αγορά» 

Χρυσή Αυγή: Αρχίζει ο κύκλος της διπλής παρουσίας της άκρας Δεξιάς, όπως συνέβη στην Γαλλία , την Αυστρία κλπ. Ο Λάος απέκτησε συγκάτοικο. Σύσταση «αγορά» 

Μητρόπουλος: Σε δυο εβδομάδες ξαναγυρίσει στην δουλεία του , δηλαδή να διαφημίζει το γραφείο του δωρεάν στον Αυτιά. Άντε και καλές δουλειές. Εκτός χρηματιστηρίου

Αλαβάνος: Σε μερικές εβδομάδες θα διαρρεύσει στον Δρόμο ότι γράφει βιβλίο. Μετά από είκοσι χρόνια στα ρεστοράν του Στρασβούργου και των Βρυξελλών, τόσα χρόνια πρόεδρος κάτι αξιόλογο θα έχει να διηγηθεί. Σε παρακαλώ όχι αυτοβιογραφία , όχι μελό, όχι πολιτική. Κανένα κόμικ ίσως; Εκτός χρηματιστηρίου 

Ψαριανός: Θα θυμάται το 3,85 % όπως το τελευταίο πρωτάθλημα της ΑΕΚ. Έχει δουλειά στην περιφέρεια για 4 χρόνια, αλλά για βουλευτής θα χρειαστεί νέες ιδέες. Θα έχει χάσει και μερικά κιλά καθώς θα τρέχει για το Δηάρι που έχει πλέον παρουσία σε πολλά δημοτικά συμβούλια. Ισως μόνο για επενδύσεις υψηλού ρίσκου 

Αμιράς: Θα επιβάλει τις βερμούδες ως ένδυμα τηλεόρασης, και πρόκειται να τον μιμηθούν καμιά δεκαπενταριά σε όλη την Ελλάδα. Θα γιορτάζει την 7/11 για πολλά χρόνια, και ίσως ως βουλευτής των ΟΠ. Σύσταση «αγορά»

Παφίλης: Θα πάει να πάρει εντατικά μαθήματα από τον Μπενετάτο. Για όσους δεν ξέρουν την υπόθεση Μπενετάτου, δεν μπορούν να καταλάβουν τίποτα από ΚΚΕ. Ως γνωστόν το ΚΚΕ θέλει την μέγιστη δύναμη αρκεί να μην έχει ευθύνη για τίποτα , και οι αναλύσεις μας λένε ότι το 2010 έφτασε στο μέγιστο δυνατό που το ίδιο επιτρέπει στον εαυτό του. Σύσταση «πώληση»

Καρατζαφέρης: Θα πάρει το βραβείο καιροσκοπισμού, και θα παχύνει μερικά κιλά, από το άγχος του Μιχαλολιάκου και του Βορίδη. Το 2010 σήμανε την σταδιακή εξασθένιση. Σύσταση «πώληση»

Τσίπρας: Από το 2010 άρχισε να μετράει άσπρες τρίχες .Μα ποιος του είχε κρύψει πως ο σωστός Μητρόπουλος ήταν ο Τάσος; Ωστόσο κρατήθηκε συνολικά σε ανεκτά επίπεδα. Σύσταση «διακράτηση» μικρού ποσοστού

Δημαράς: Τα ίχνη του αγνοούνται. Κάποιος τον είδε να κάνει εκπομπές με τον Χαρδαβέλα στο Alter με ιπτάμενους δίσκους και ψηφοφόρους. Σύσταση «πώληση»

ΓΑΠ: Από το 2010 άρχισε να χαρτοπαίζει και να χάνει. Του έπιασε μια μπλόφα και από τότε νομίζει ότι πιάνει πάντα. Παραμένει στα βαριά χαρτιά. Σύσταση «διακράτηση»


Σαμαράς: Λαικίζει επικίνδυνα, προσπαθεί να φτιάξει ένα προφίλ βαλκάνιου Σαρκοζύ. Παραμένει στα βαριά χαρτιά. Σύσταση «αγορά» 

Δήμαρχος Αθήνας: Όποιος και να βγει θα έχει μόνο προβλήματα. Σύσταση «πώληση»

Δήμαρχος Πειραιά: Όποιος και να βγει θα βρεθεί εκτός χρηματιστηρίου. 

Μπουτάρης: Αν κερδίσει θα παίξει μεγάλο ρόλο, ευρύτερα. Παππούς με σκουλαρίκι είναι ωραίο look.Μόνο αν κερδίσει «αγορά», αν χάσει εκτός χρηματιστηρίου

Ντόρα: Με 50 % αποχή προσπαθεί να κάνει κόμμα; Επιλογή μόνο για υψηλό ρίσκο. Σύσταση πολύ μικρή «διακράτηση» , οι συντηρητικοί να πωλήσουν αμέσως.

Βορίδης: θα είναι μέσα σε όλες τις εξελίξεις ,και φαίνεται να τον αγαπάνε οι καναλάρχες .«Αγορά»


Περιφερειάρχης Αττικής: Όποιος και να βγει , θα έχει δουλεία και ρόλο και πολλά λεφτά. Σύσταση «αγορά»

Αρναουτάκης: Περιφερειάρχης Κρήτης σημαίνει διοικητής περιφέρειας με μεγάλες προοπτικές .Αν αυτονομηθεί ενεργειακά θα ακούσουμε τρελές ιστορίες με περίεργες σημαίες. Αγοράστε αν ψάχνετε ευκαιρίες.

Ψωμιάδης: Αν βγει ο Μπουτάρης , «αγορά», γιατί το τζέρτζελο τον ευνοεί. Αν βγει ο Γκιουλέκας «πώληση» 

Αυτη είναι η ανάλυση μας,και τώρα δημιουργήστε το χαρτοφυλάκιο ανάλογα με το επενδυτικό ορίζοντα και προφίλ.


YΓ Ο Γιάννης ξέχασε τους οικολόγους. Εγώ προτείνω αγορά. Ανερχόμενοι αργά αλλά σταθερά, με προοπτική συγχωνεύσεων και συμμαχιών με ΔΑ, μια σίγουρη επένδυση σε βάθος χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...