Αναγνώστες

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

H Θεσσαλονικη αφυπνίζεται και ξαναγεννιέται ως ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ(22/4/2010)


Oχι η Θεσσαλονίκη δεν είναι  ..Μπουγατσαδουπολη όπως ισχυρίζονται κάποιοι που δεν ξέρουν  η δεν καταλαβαίνουν  τίποτε γι αυτήν περά από τις Μπουγάτσες  της.. Για ένα τέταρτο του αιώνα  βέβαια υφίσταται μια διαρκή προσβολή και υποβάθμιση από την παράταξη της Δεξιάς που κατάφερε να της κάτσει στον Σβέρκο,  στον Δήμο και στη Νομαρχία.,….
Όμως αυτή η υποβάθμιση δεν έχει να κάνει με την πόλη..  Η Πόλη , όλα αυτά τα χρόνια  την Δεξιάς της υποβάθμισης, συνέχισε  να αναπνέει να κινείται να απεχθάνεται τον Ρατσισμό , τον κρυπτοχουντισμό ,την αηδιαστική αμάθεια , την Βλακεία  αυτών που την ταπείνωναν  συστηματικά …
 Και τώρα τελευταία  όλος αυτός ο Κόσμος , όλες αυτές οι υπόγειες διαδρομές , όλα τα μικρά ρεύματα   αντίστασης στην βλακεία και στην καταλήστευση , αρχίζουν να συναντώνται ,να κυλούν σε ένα ποτάμι δημιουργικότητας …
 Η Θεσσαλονίκη αφυπνίζεται  από τον  λήθαργο μιας  εικοσιπενταετίας  .. Το βλέπεις στις δεκάδες εκδηλώσεις , το βλέπεις στις συναντήσεις παλιάς και νέας γενιάς , το βλέπεις στα νέα στέκια που δημιουργούνται …
Το βλέπεις στο στέκι μεταναστών  στο πρώην ξενοδοχείο ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤ απ'όπου γύρισα  ενθουσιασμένος αφού παρακολούθησα  ένα  ντοκιμαντέρ  για τον Μ.Μπουρλά μ ε τίτλο ''περιπλανώμενος Ιουδαίος ‘ ( του  σκηνοθετη Γιώργου Κεραμιδιώτη )και όπου μετά  ακλούθησε  ένα υπέροχο γλέντι με ρεμπέτικα ..
 Η Θεσσαλονίκη γίνεται ξανά 'όμορφη πόλη''

Παρά την Κρίση ή ισως εξαιτιας της

6 σχόλια:

faraona είπε...

Ν αγιάσει το στόμα σου!Επιτέλους ακούω και κάτι καλό για την πόλη μου!

Νοσφεράτος είπε...

Ευχαριστω faraona ..

Η Πόλη αυτή χρειαζεται Πίστη
Χρειαζεται αγών αλλά και πίστη..
Αγώνα για να ξεφορτωθουμε αυτήν την απιστευτη κρουστα Παχυλής Βλακειας αμαθειας , θρασους και κουτοπονηριαςκαι ρουφά εδώ και μια εικοσιπενατετια καθε ζωντανό της κυτταρο ( σαν το Αλιεν στην ταινια)

Και πίστη στις δημιουργικές της δυναμεις πίστη στους ανθρωπους της πίστη στο δυναμικό της ,.
Εξαλλου αυτο δεν προσπαθουν συστηματικά τα θλιβερά φανερα και κρυφά παπαγαλάκια της Δεξιας και της Βλακειας εδω και χρόνια ..
Να μας κανουν να πιστεψουμε οτι αυτό που θελουν αυτοι να δειξουν απο την πόλη
- αυτο και ειμαστε;
Ομως η Θεσσαλονικη ΔΕΝ ειναι....''Μπουγατσαδούπολή''οπως περιφρονητικά την αποκαλουνε καποιοι
Δεν ηταν ποτε ...

faraona είπε...

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου.Καιρός ειναι ν αφυπνιστεί αυτή η πόλη.Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν για να αποκτήσει ξανά το φώς της.
Καιρός της ειναι.

:))

sz είπε...

Είτε ευχή, είτε διαπίστωση, είτε μίγμα των δύο, καλοδεχούμενη η επισήμανση. Αν και η ιστορία δείχνει ότι οι αλλαγές που δεν βασίζονται στη συνειδητοποίηση των μαζών είναι ασταθείς.

ΜΑΤ είπε...

Πολύ καλά τα λές ρε συ. Ακούγεται πολύ αισιόδοξο: από τη μαυρίλα, στην πράσινη πόλη!

Νοσφεράτος είπε...

Φυσικά δεν εννοώ κανενα Ευκολο αλαμ
Ομως κατι Κινειται...
Και ειμαι αισιοδοξος
Θυμαμαι πρινε πεντε χρόνια οταν εβλεπα παντου στην Σαλονικη μια ΕΡΗΜΟ ..

Ο Έρωτας του Προυστ: Σουάν , Οντέτ

 OCTAVIO PAZ Η ΔΙΠΛΗ ΦΛΟΓΑ Έρωτας και ερωτισμός( 1993)  Μετάφραση ΣΑΡΑ ΜΠΕΝΒΕΝΙΣΤΕ,  ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΞΑΝΤΑΣ-ΝΗΜΑΤΑ 1996  Σελ ,58 ,59 ,60   Ο...