Αναγνώστες

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

τι να κανουμε με τον Πρωτοφασισμό-ραστσισμο που εκδηλώνεται και τι με την θρησκευτική ελευθερια ; ενα σχόλιο που εκανα στου Celin


στην αναρτηση 


ΜΗ ΣΠΡΩΧΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ:ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ.(ΟΥΤΕ ΧΡΙΣΤΟ,ΟΥΤΕ ΑΛΛΑΧ)






Για την ανάρτηση σε άλλα συμφωνώ σε άλλα οχι ..
Π. χ συμφωνώ για την αμηχανία της αριστεράς απέναντι στο υπαρκτό φαινόμενο του γενικευμένου ρατσισμου και του Πρωτοφασισμου.. Προσωπικά ειμαι πολύ ανήσυχος -όχι τώρα αλλά εδώ και χρόνια.. Να θυμίσω οτι και ο φασισμός του Μεσοπολέμου ηταν ενα Γενικευμένο φαινόμενο.. δεν αφορούσε καποοιυς ..ακραίους .. Εμείς έχουμε εικόνα των ναζί , των ΕΣ ΕΣ κλπ αν ομως ξαναδούμε την ιστορία θα δούμε ότι και τότε ο Ναζισμός αλλά κυρίως το αρχέτυπο του ο Ιταλικός Φασισμός ηταν μάλλον ένα μεσαίο φαινόμενο.. Ο Μέσος ανθρωπάκος , ο Μικροαστός , αυτός που τρόμαζε απο την ίδια του τη μοίρα ήταν ο τροφοδότης και στυλοβάτης του Φασισμού..


 Ο ανθρωπάκος . Ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος .. Νοιώθει αδικημένος τώρα αλλά μόλις λίγα χρόνια πριν έψαχνε φτηνούς Αλβανούς για το μαγαζακιτου , φθηνούς Πακιστανούς γιατην Βιοτεχνία του , λ ρωσιδες για να γ.. φτηνά .. 
Τι θα κάνουμε λοιπόν ; Τον προσβάλλεις; Ο Φασισμός γιγαντώνεται .. Τον κολακεύεις; ο φασισμός γιγαντώνεται επίσης ..

Η μαχή κατα του Φασισμού και Νεο φασισμού (τύπου αλαιν ντε μπιενουα) είναι περίπλοκη και δαιδαλώδης .. Και τίποτε δεν εγγυάται ότι θα αποφύγουμε τον φασισμό ..


 Πάντως δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε έκπτωση από Βασικές αξίες της ΑΡΙΣΤΕΡΆΣ ..
Μια απο αυτές ειναι η Θρησκευτική Ελευθερία .. Η κατά σύνταγμα αν θέλεις Ελευθερία που περιλμαβνει και το δικαίωμα στη Λατρεία ..
Είμαι κατά της εκκλησίας .. Νομίζω π.χ οτι οι συνθήκες ΤΏΡΑ απαιτούν να γίνει αναγκαστική απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση ενός μεγάλου μεροςτοης ΤΕΡΑΣΤΙΑς κινητης ακαι ακινητης περιουσιας της Εκκλησιας ΄΄


Ομως θα συνεχισω να υπερασπιζομαι το δικαιωμα των Χριστιανών να λατρευουν τον Θεό τους Οπως και των Μουσουλμανων να λατρευουν τον Αλλάχ τους . Ετερον εκατερον. Και ο σεβασμός στην πιστη του Αλλου ειναι η βασική διακριση της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ.. (της αριστερας του Ζολά βεβαια και οχι του ΣΤΑΛΙΝ )




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...