Αναγνώστες

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Έκκληση για βοήθεια-Κέντρο Προσφύγων‏

Έκκληση για βοήθεια-Κέντρο Προσφύγων‏


Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για στήριξη του κέντρου προσφύγων Θεσσαλονίκης προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του και να μην κλείσει αφήνοντας στο δρόμο δεκάδες πρόσφυγες ανάμεσά τους και πολλά παιδιά. Χρειάζονται  τρόφιμα κυρίως ψωμί, λαχανικά, φρούτα, βρεφικά και παιδικά γάλατα αλλά και καθαριστικά και πετρέλαιο. Διαβάστε παρακάτω την ενημέρωση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας η οποία έχει αναλάβει και την  ευθύνη  όλης αυτής της προσπάθειας. Ας σταθούμε όλοι/ες αλληλέγγυοι/ες προσφέροντας  ό,τι μπορούμε. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα γραφεία στην Πλάτωνος στο τηλ. 2310266705 ή κατευθείαν με τα μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας στα τηλέφωνα που δίνονται παρακάτω.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Ο ξενώνας λειτουργεί πια μόνο με τη στήριξη μας
Να στηρίξουμε τη λειτουργία του ξενώνα προσφύγων
Μετά την προφανή αποτυχία όλων των εμπλεκομένων, και πρώτα από όλα του Υπουργείου Υγείας, να βρεθεί τρόπος ώστε ο Ξένωνας του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων να μείνει ανοιχτός, η υπόθεση περνά πια οριστικά στα χέρια της κοινωνίας. Από τα τέλη Φλεβάρη έχει σταματήσει κάθε χρηματοδότηση και η προηγούμενη διοίκηση του Ξενώνα αδυνατεί να συνεχίσει τη λειτουργία.
Από την πρώτη στιγμή, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία έχει ζητήσει να λειτουργήσει ο ξενώνας, ως ένας ανοιχτός στους πρόσφυγες και την κοινωνία χώρος φιλοξενίας. Η ευθύνη για αυτό ανήκει πρώτα από όλα στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο οφείλει να παρέχει (όπως έκανε μέχρι σήμερα) την αναγκαία δημόσια χρηματοδότηση, αλλά και να βρει έναν τρόπο διαχείρισης και  διοίκησής του, πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες των προσφύγων και πάντα κάτω από κοινωνικό έλεγχο. Το Υπουργείο όμως, φαίνεται να βολεύεται πίσω από τις δικαιολογίες για «ανάνεωση του πληθυσμού των ενοίκων» ή για την ξαφνική ακαταλληλότητα του χώρου, ώστε να ξεφορτωθεί μια περιττή «παροχή», οδηγώντας τον ξενώνα στο κλείσιμο.
Μετά από τις κινητοποιήσεις όλων μας τον τελευταίο μήνα, πολλές από τις οικογένειες που έμεναν μέσα μεταφέρθηκαν σε άλλα καταλύματα. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο αυτό: εξίσου σημαντικό είναι να μείνει ανοιχτός ο ξενώνας, ο μοναδικός χώρος φιλοξενίας προσφύγων στο κέντρο της πόλης μας. Όχι μόνο για τις οικογένειες που έχουν απομείνει σε αυτόν, αλλά για τις δεκάδες άλλες που θα χρειαστεί να φιλοξενηθούν τα επόμενα χρόνια.
Σήμερα, και καθώς ο Ξενώνας μένει χωρίς πετρέλαιο, ρεύμα, τρόφιμα, είναι πια δική μας ευθύνη, των αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων, των εργαζομένων και των συλλόγων αυτής της πόλης να αποφασίσουμε αν θέλουμε να μείνει ανοιχτή η αναγκαία αυτή δομή. Ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα, χρειάζοταν να είμαστε κάθε μέρα εκεί, να εξασφαλίζουμε πετρέλαιο και τρόφιμα και να υποστηρίζουμε τους πρόσφυγες.
Καλούμε όλες τις συλλογικότητες, τους φορείς και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης σε κοινή δράση για να διεκδικήσουμε από το Υπουργείο μόνιμη λύση για τον ξενώνα, αλλά και να εξασφαλίσουμε μέχρι τότε την αδιάκοπη λειτουργία του.
Για τις επόμενες ημέρες χρειάζονται τρόφιμα (κυρίως ψωμί, λαχανικά, φρούτα, βρεφικά και παιδικά γάλατα), καθαριστικά, πετρέλαιο, αλλά και συμμετοχή στις επισκέψεις εκεί. Για συνεισφορές στα παραπάνω επικοινωνήστε στα 6977274287 (Έφη Γ.) και 6934671834 (Τίμος Κ.).
Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...