Αναγνώστες

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Η ανία ως όπλο για την εκλογική νίκη(tvx)-ΚΛΙΚ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Η θεωρία περί μετατροπής της προεκλογικής εκστρατείας σε βαρετή διαδικασία, απορρέει από τη σκέψη ότι μπορεί να αποδώσει οφέλη για τους πολιτικούς, αφού όσο λιγότεροι άνθρωποι ψηφίσουν τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι μικρό, τα κόμματα μπορούν να επιχειρήσουν να τους προσελκύσουν αλλά δεν είναι ζωτικό θέμα.

Η φόρμουλα είναι απλή: η πλάστιγγα θα γείρει υπέρ του κόμματος που θα επιτύχει να κινητοποιήσει τους υποστηρικτές του να προσέλθουν στις κάλπες. Η ικανότητα ενός πολιτικού να κινητοποιήσει τους οπαδούς του καθορίζει το αποτέλεσμα των εκλογών, και όχι η ικανότητα του να φλερτάρει τους υποστηρικτές του αντίπαλου κόμματος.

Το κόλπο πιάνει και αντίστροφα: Αν καταφέρεις να κρατήσεις περισσότερους από τους ψηφοφόρους του αντιπάλου στο σπίτι τους, αντί για δικούς σου, παίρνεις το προβάδισμα. Αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως επιτυχία μέσω της στέρησης κινήτρου από τους ψηφοφόρους. Δεν είναι ιδιαίτερα γοητευτική διαδικασία, αλλά, αν πιάσει μπορεί να εξασφαλίσει την εκλογική νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο χρόνος του Έρωτα σύμφωνα με τον Οκτάβιο Παζ

 ... Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΚΤΑΒΙΟ  ΠΑΖ ΔΙΠΛΗ ΦΛΟΓΑ σελ 213,  214  ...Κάθε ζευγάρι πάσχει από τη νοσταλγία του παραδείσου, κάθε ...