Αναγνώστες

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Μαγευτικά & αγχολυτικά βίντεο απο το (http://rc-cafe.blogspot.com/2010/06/blog-post

Μαγευτικά & αγχολυτικά βίντεο

Παρακάτω έχουμε φτιάξει μια συλλογή με διάφορα μαγευτικά και αγχολυτικά βίντεο που κυκλοφορούν στους καλλιτεχνικούς χώρους του διαδικτύου. Τα πολλά λόγια περιττεύουν όταν οι εικόνες είναι τόσο θεαματικές. HD on, απαραίτητα full-screen, ηχεία ανοικτά και απολαύστε!Kuroshio Sea
Ένα βίντεο από τον δημιουργό Jon Rawlinson, που παρουσιάζει το δεύτερο μεγαλύτερο ενυδρείο στο κόσμο. Το ενυδρείο ονομάζεται Okinawa Churaumi Aquarium και βρίσκεται στην Ιαπωνία. Η άριστη κινηματογράφηση συνοδεύεται αριστουργηματικά με το κομμάτι “Please Don’t Go” από το συγκρότημα Barcelona. Αποτελεί σίγουρα ένα από τα ομορφότερα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και λειτουργεί ως αγχολυτικό αφού τόσο η εικόνα του, όσο και η μουσική του επένδυση ταξιδεύουν τον θεατή.
Salar de Uyuni, Bolivia
vimeorelaxing
Γυρισμένο στην πανέμορφη Βολιβία, χρησιμοποιώντας ένα καταπληκτικό εξοπλισμό, ο Ayrton Orio έχει καταφέρει με ένα μαγευτικό τρόπο να συλλάβει τις άγριες ομορφιές των πεδιάδων, των βουνών και των λιμνών της μακρινής αυτής χώρας. Φωτογραφικές και time lapse εικόνες συνθέτουν αυτό το υπέροχο, οπτικό μωσαϊκό της όμορφης άγριας φύσης των υψιπέδων της Βολιβίας. Η μουσική επένδυση του Cliff Martinez με το κομμάτι “I that everybody wants” αποτελεί σίγουρα την αφετηρία για μια οπτικοακουστική περιπλάνηση.
The Other Sky
Ακόμα ένα βίντεο με μαγικές εικόνες. Με κεντρικό άξονα τον ουρανό αλλά και το νερό, ο Σκανδιναβός δημιουργός Jörg Brönnimann μας μεταφέρει νοερά σε ένα κόσμο όπου χρώματα και αποχρώσεις από μπλε και πράσινο μας ταξιδεύουν. Αν και τα χρώματα αυτά κυριαρχούν οπτικά, ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε αυτό το βίντεο είναι η αιθέρια φωνή της Lisa Gerrard. Η αίσθηση της ακοής συναγωνίζεται την αίσθηση της όρασης του ακροατή-θεατή, δημιουργώντας έτσι μια μοναδική εμπειρία.
Deserted Wonderland
Μια ακόμα μαγική δημιουργία, που συνδυάζει υπέροχα εικόνες και μουσική. Το βίντεο αυτό προέρχεται από την εταιρία παραγωγής Focal Bliss και σε αντίθεση με άλλα παρόμοια έργα, έχει ως κεντρικό άξονα την ανήσυχη πόλη του Λας Βέγκας. Τα high definition πλάνα από τη πόλη δημιουργούν ένα urban έργο με ισχυρή άποψη, καθώς μια πιο ευαίσθητη πλευρά της πόλης είναι αυτή που πρωταγωνιστεί. Η οπτική δημιουργία συνοδεύεται υπέροχα με μια αθώα και απαλή μουσική, η οποία όμως εμπεριέχει μια “υφέρπουσα” ένταση που θυμίζει πως παρά την ευαίσθητη πλευρά της, η πόλη του Λας Βέγκας διατηρεί τη πάντα η γνώριμη, ανήσυχη και “ακόλαστη” πλευρά της.
Antarctica
Όταν η μουσική επένδυση προέρχεται από τον ταλαντούχο και πολυβραβευμένο Hans Zimmer τότε το αναμενόμενο αποτέλεσμα θα ήταν αν μη τι άλλο πολύ καλό. Όταν τα πλάνα που οπτικά συνοδεύουν τη μουσική αυτή, προέρχονται από τη μακρινή και μοναχική Ανταρκτική, τότε το αποτέλεσμα είναι σίγουρα εξαιρετικό. Ο δημιουργός του βίντεο, Darek Sepiolo μας παρουσιάζει την άγρια αλλά κομψή ομορφιά της παγωμένης ηπείρου, με εικόνες που πραγματικά κόβουν την ανάσα. Τόσο η “στεριά” όσο και ο βυθός της φαινομενικά αφιλόξενης Ανταρκτικής, προσφέρουν μια καταπληκτική οπτική εμπειρία στον θεατή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 κινηματογράως και τρο TONY JUDT TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡ...