Αναγνώστες

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Κ. Λαγκάρντ: Ας σταματήσουμε να λέμε ό,τι να 'ναι για την Ελλάδα(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TVX )

Κ. Λαγκάρντ: Ας σταματήσουμε να λέμε ό,τι να 'ναι για την Ελλάδα


Τις αμφιβολίες που εκφράζονται ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αποπληρώσει τα δάνειά της μετά από 18 μήνες σχολίασε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας πως «Αυτοί οι 18 μήνες που αναφέρονται γα την Ελλάδα δεν είναι τίποτα διότι το σχέδιο που έχουμε θέσει σε εφαρμογή για την Ελλάδα είναι πενταετές με περίοδο χάριτος τριών ετών κατά την οποία δεν θα πληρώνουν τίποτα. Στη συνέχεια για τα επόμενα δύο χρόνια θα υπάρχουν 24 μηνιαίες καταβολές. Ας σταματήσουμε λοιπόν να λέμε ό,τι να 'ναι για αυτούς τους 18 μήνες».
Μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, η Κ. Λαγκάρντ εξέφρασε επίσης την εμπιστοσύνη της στο ευρωπαϊκό νόμισμα, χαρακτηρίζοντάς το «αξιόπιστο, σταθερό και καλό». «Ξέρω ότι ορισμένοι οικονομολόγοι κάνουν υπαρξιακά όνειρα» απάντησε όταν ρωτήθηκε για την απειλή της «επιβίωσης» του ενιαίου νομίσματος. «Τους ευχαριστεί να στήνουν τέτοιου είδους πένθιμα σενάρια... Προσωπικά επικεντρώνομαι στο τι θα επιτρέψει στην ευρωζώνη να παραμείνει ενωμένη και να υποστηρίξουμε όλοι μαζί το ευρώ γιατί το ευρώ είναι ένα νόμισμα αξιόπιστο, σταθερό και καλό για όλους μας» πρόσθεσε η υπουργός.
Σημείωσε επίσης ότι «δεν υπάρχει καμία διαφορά» μεταξύ της Γερμανίας και της Γαλλίας όσον αφορά τη μείωση του χρέους. «Και οι δύο οδηγούμαστε από τον ίδιο, διπλό στόχο: να διατηρήσουμε την ανάπτυξη και να μειώσουμε τα χρέη. Αυτό είναι το κοινό πρόγραμμά μας» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο -Στη τέχνη και στη Κοινωνία. Πέτρος Θεοδωρίδης

  Πέτρος Θεοδωρίδης (τμήμα κινηματογράφου Α.Π.Θ ) Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο Στη τέχνη και στη Κοινωνία   Α. :Μοντερνισμός   ...