Αναγνώστες

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Σεμινάρια... απολύσεων

Σεμινάρια... απολύσεων

«Η ψυχολογία της απόλυσης - μάθετε πώς να χειρίζεστε τα συναισθήματα των στελεχών σας» είναι ο τίτλος της ημερίδας που διοργανώνει εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων στις 12 Ιουλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η διοργανώτρια προφανώς βλέπει μία επιχειρηματική «ευκαιρία» στο ζοφερό μέλλον των ελλήνων εργαζομένων και αναμένοντας το μεγάλο κύμα των απολύσεων προτίθεται να διδάξει την «τέχνη της απόλυσης» σε στελέχη επιχειρήσεων από το χώρο της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και όχι μόνο. «Μάθετε πώς να χειρίζεστε τα συναισθήματα των στελεχών σας (σ.σ.: που τους ανακοινώνεται η απόλυση), πώς να χειρίζεστε τα δικά σας συναισθήματα κάνοντας μία τέτοια ανακοίνωση και κάντε αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης που μία τέτοια ανακοίνωση μπορεί να επιφέρει» είναι μερικές μόνο από τις «γνώσεις» που πουλάει η εταιρεία έναντι 120 ευρώ για πέντε ώρες συμμετοχής στην ημερίδα.
Με 1-1,5 ευρώ, πάντως, μπορεί κάποιος να νοικιάσει από το video-club της γειτονιάς του την ταινία «Ραντεβού στον αέρα» με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, που υποδύεται στέλεχος εταιρείας συμβούλων που αναλαμβάνει για λογαριασμό άλλων εταιρειών να ανακοινώνει απολύσεις ακόμη και σε δεκάδες υπαλλήλους κάθε μέρα.
Το «καμία δουλειά δεν είναι ντροπή» ίσως να μην ισχύει στο επάγγελμα του Κλούνεϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο -Στη τέχνη και στη Κοινωνία. Πέτρος Θεοδωρίδης

  Πέτρος Θεοδωρίδης (τμήμα κινηματογράφου Α.Π.Θ ) Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο Στη τέχνη και στη Κοινωνία   Α. :Μοντερνισμός   ...