Αναγνώστες

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Στην εκμετάλλευση δίχως όρια, αλληλεγγύη χωρίς σύνορα!

Στην εκμετάλλευση δίχως όρια, αλληλεγγύη χωρίς σύνορα!
Από αυτή την Παρασκευή 25/6 και μέχρι την Κυριακή 27/6 πραγματοποιείται το 13ο Αντιρατσιστικό μετατρέποντας  το πάρκο των Σκύλων της νέας παραλίας σε έναν φιλόξενο χώρο που θα χωρά όλους τους κόσμους. Ήδη από σήμερα Δεύτερα δεκάδες άνθρωποι έχουμε εγκατασταθεί στο πάρκο των σκύλων  και δουλεύουμε μαζί , στήνοντας μια μεγάλη γιορτή, το μεγαλύτερο πλέον φεστιβάλ της πόλης με περισσότερους από 15.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.
  Στόχος μας είναι να μιλήσουμε για τους αγώνες των προσφύγων για ελευθερία, την πάλη των μεταναστών για νομιμοποίηση, τις μάχες ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων για αξιοπρέπεια. Και ταυτόχρονα, να πειραματιστούμε για το πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς εκμετάλλευση, αποκλεισμούς και καταπίεση. Έτσι, συζητάμε και αποφασίζουμε όλοι μαζί, καλούμε τους φίλους μας να παίξουν –δωρεάν- μουσική, κουβαλάμε ταμπλό και μπύρες, ντόπιοι και μετανάστες μαζί, εθελοντικά. Φτιάχνουμε ένα χώρο ελευθερίας, όπου συναντιόμαστε με διαφορετικούς ανθρώπους και οργανώνουμε κοινούς αγώνες, στήνουμε παραστάσεις και ακούμε μουσικές έξω από το κύκλο του εμπορεύματος και γενικά, περνάμε καλά.
  Στο φετινό φεστιβάλ συμμετέχουν περισσότερες από 100 πολιτικές, συνδικαλιστικές και μεταναστευτικές  συλλογικότητες της πόλης, ενώ στις δύο σκηνές του φεστιβάλ θα εμφανιστούν πάνω από 25 συγκροτήματα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Δεκάδες εκθέσεις, προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, κουζίνες, παιδότοπος καθώς και περισσότερα από  25 εργαστήρια-συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...