Αναγνώστες

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΚΑΤΕΡΙΝΑ: Παρθένες, πόρνες ή ...μάνες;

ΚΑΤΕΡΙΝΑ: Παρθένες, πόρνες ή ...μάνες;

αποσπασμα

''Το πολιτικό συστημα, ανοιξε διαπλατα τις πορτες στο Κόμμα των επιχειρηματιών. Αυτό που κάνει σήμερα το πολιτικό συστημα, αυτήν την μικρολογιστική διαχειριση, μπορουν να το κάνουν εξισου καλά και οι όποιοι Μπερολουσκονηδες. Στο τρόμο του πολιτικου συστηματος, που φοβάται τον Μπερλουσκονισμό, μπας και χασει το raison d’ être του, η απαντηση ειναι ...ε, και; Τι το διαφορετικό;
Θα είναι χειροτερο το Κομμα των Επιχειρηματιών από το σημερινο πολιτικό σκηνικό; Η προσωπική μου γνωμη είναι ότι θα είναι ακριβως το ίδιο. Θα αναπαραγει αυτό το σάπιο συστημα που θα το «καλεσει» στην Εξουσία, θα το συντηρησει, και θα το ταΐσει.

Στο δημοκρατικό παράδοξο, η Σανταλ Μουφ, προσδιοριζει την αντιστροφη μετρηση για την αλλαγή, για την ...επομενη Δημοκρατία ή «δημοκρατία» προσδιορίζοντας το κρισιμο σημείο. «Όταν έχεις να επιλεξεις αναμεσα στην Coca Cola και στην Pepsi Cola, πολύ απλά ΔΕΝ εχεις επιλογή». Πολύ απλά δεν εχεις Δημοκρατια. Σημερα ζουμε την επιφαση της «δημοκρατίας».

Όσο κι αν η αριστερά με βγάζει συχνά πυκνά από τα ρούχα μου, όσο κι αν θέλω να φωνάξω, σταματήστε γαμώ το κερατο μου την αφ’ υψηλού κριτική, και βάλτε τα χερια σας στο βοθρο, προσπαθηστε να ξεβουλωσετε τα λουκια, μπορώ ταυτοχρονα να καταλάβω την φοβική με την σημερινή Εξουσία στην Ελλαδα, Αριστερά.
Επιλέγει την παρθενία από την πορνεία. Μόνο που ποτέ καμιά παρθένα δεν έκανε παιδιά. Ή μάλλον, για να μην αδικούμε και τις παραδόσεις …μόνο μία.

Είναι λοιπόν μονόδρομος το Κόμμα των Επιχειρηματιών; Είναι μονόδρομος η επιλογή των λογιστών που απλά θα είναι οι εκκαθαριστές της πτώχευσης; Είναι μονόδρομος ο Μπερλουσκονισμός στην Ελλάδα μιας και οι συνθήκες εμφανίζουν μια εξαιρετική ιστορικά αναλογία;
Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. «Όταν τα πράγµατα βρίσκονται εκτός ελέγχου, τότε οι εξελίξεις προκύπτουν όχι επειδή κάποιος τις δροµολογεί αλλά επειδή κανείς δεν µπορεί να τις αποτρέψει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έρωτας του Προυστ: Σουάν , Οντέτ

 OCTAVIO PAZ Η ΔΙΠΛΗ ΦΛΟΓΑ Έρωτας και ερωτισμός( 1993)  Μετάφραση ΣΑΡΑ ΜΠΕΝΒΕΝΙΣΤΕ,  ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΞΑΝΤΑΣ-ΝΗΜΑΤΑ 1996  Σελ ,58 ,59 ,60   Ο...