Διαβαστε το εξαιρετικό αρθρο του καθηγητη του Ποινικου Δικαιου του ΑΠΘ ν . Παρασκευοπουλου για την ιδιωτική αστνομευση (που περασαν στα μουλωχτα οι ΝεοφιλελευθεροιΝουΔου φωστηρες )
http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=69499960
επιλεγω ενα ενδιαφερον αποσπασμα :
http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=69499960
επιλεγω ενα ενδιαφερον αποσπασμα :
''Εχει λοιπόν κυριαρχήσει η ιδιωτική οικονομία στο πεδίο της καταστολής; Οπωσδήποτε όχι ακόμη. Αναπτύσσεται γοργά, σε βάρος του δημόσιου χώρου; Οπωσδήποτε ναι.
Πρώτη και βασική συνέπεια της «μεταρρύθμισης» είναι η ανισότητα της ασφάλειας. Οι διάφορες κρατικές «ειδικές δυνάμεις», που προορίζονται για την προστασία καίριων για το οικονομικό-πολιτικό σύστημα δομών, εξοπλίζονται με μέσα προηγμένης τεχνολογίας και οργανώνονται άψογα. Το ίδιο και οι δυνάμεις που προορίζονται για καταστολή διαδηλώσεων και άλλων μαζικών εκδηλώσεων. Παράλληλα, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις αστυνόμευσης φυλάσσουν (μόνον) όσους μπορούν να πληρώνουν. Επίσης, αναλαμβάνουν να προστατεύουν τα απανταχού της Γης «βόρεια προάστια»: τις περιοχές κατοικίας των ευκατάστατων αστών, που σε ορισμένες πόλεις είναι οριοθετημένες με μορφές διοδίων (gated communities).Χαμένοι της ανισότητας είναι βέβαια εδώ οι μη έχοντες (φτωχοί, κοινωνικά αποκλεισμένοι κ.λπ.). Παραπονούνται για τη μείωση των Αστυνομικών Τμημάτων, για τις περιπολίες που έπαυσαν, για περιοχές ολόκληρες που αφήνονται εκτός εμβέλειας των αστυνομικών υπηρεσιών (no-go-places).
Δεύτερη αρνητική συνέπεια, η υποτίμηση του κράτους δικαίου. Η μόνη αποτελεσματικότητα που ενδιαφέρει για την αξιολόγηση του νέου συστήματος ελέγχου αφορά την ασφάλεια. Οι ατομικές ελευθερίες υπόπτων (συνήθων και μη), κατηγορουμένων ή αποφυλακισμένων, αποτελούν χαμηλά εμπόδια προς υπερπήδηση.Στον κατάλογο των συνεπειών προστίθεται η εγκατάσταση συνθηκών για την εμφάνιση παρακρατικών φαινομένων. Τα όρια ανάμεσα στη δημόσια και στην ιδιωτική αστυνόμευση αφενός, στην τελευταία και στους ποικιλώνυμους προστάτες φύλακες αφετέρου, πρακτικά κάποτε συγχέονται. Ηδη το νομοσχέδιο για την ιδιωτική αστυνόμευση προβλέπει μια ώσμωση δημοσίων υπηρεσιών και ιδιωτικών γραφείων ερευνών. Μαζί, βέβαια, με τον δημόσιο χαρακτήρα της αστυνόμευσης θα υποβαθμιστεί ο πολιτικός και ο οργανωμένος κοινωνικός της έλεγχος. Σε ένα σύστημα συντιθέμενο από δημόσιους αστυνομικούς, από «σεκιουριτάδες» και από άτυπους «προστάτες», ποιος θα είναι ο στρατηγικός καθοδηγητής-συντονιστής; Ο υπουργός ή μήπως πρακτικά η αγορά, το οικονομικό σύστημα σαν πανίσχυρο συλλογικό υποκείμενο;
Κατω : Ενα καταλληλο για καθε περιπτωση Γκουρμέ που προτεινουν οι Νεοφιλελευθεροι μαγειροι και μαγειρισσες της Αηδιαστικής Ουτοπίας . Σερβιρεται με γαρνιτουρα πεη ευνουχων Νεογιαπηδων . Συνοδευεται απο ενα ποτηρι κοκκινο κρασι.
Σερβιρεται και ως Φρέσκια ιδέα
Σερβιρεται και ως Φρέσκια ιδέα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου