Αναγνώστες

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Σκέψεις για τη μάσκα το γυμνό και το ντυμένο και την ερωτική επιθυμία

Σκέψεις για τη μάσκα το γυμνό και το ντυμένο και την ερωτική επιθυμία

Η Μάσκα γεννά μια ιδιότυπη ερωτική επιθυμίας εκείνη που συνδέεται με το κρυμμένο και την Μύηση … την ερωτικοποιηση της Καθημερινότητας ,..

Η ερωτικοποιηση είναι συνδεδεμένη όχι με την απόλυτη διαφάνειά ούτε με το απόλυτο σκοτάδι αλλά με το μισοσκόταδο, τη σκίαση και το Μυστικό:

η μάσκα μπορεί λοιπόν να σαγηνεύσει γιατί η σαγήνη προκύπτει ως αποκάλυψη του άλλου και ως δική μου συμμετοχή σ αυτήν την αποκάλυψη : προσπαθώντας λοιπόν να μαντέψω τι κρύβεται κάτω από την μάσκα Γοητεύομαι.

Γιατί τι άλλο είναι η γοητεία από το να δίνεται μυστηριώδης όψη στο πεπερασμένο και μια αύρα Μυστικού στο Κοινότοπο ,.. Σκεφτείτε το φωτοστέφανο των αγίων,

, Τις Φωτεινές νύχτες της Καραντίνας που μας περιμένουν , στην αγωνία που έρχεται να μας σκεπάσει , η μάσκα ξαναφέρνει στον απογυμνωμένο πολιτισμό μας ένα Ρούχο για να καλύψει την γύμνια του και την ντροπή και να καλύψει το πρόσωπο ,..

Έτσι ώστε να βλέπουμε πια μόνο μάτια και βλέμματα και να φανταζόμαστε .. Και να Προσμένουμε κάτι να συμβεί  ... Π.Θ

 



 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...