Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ο Λαός .........ο Λαός ήταν η πρώτη υλη της Νεωτερικότητας - στην Πρώτη νεωτερκότητα -ας πούμε συμβατικά μέχρι το 1970 - κοινωνικά ο λαός συνιστάτο είτε από αδιαφοροποίητους αγρότες είτε από πρώην αγρότες πρώτης η το πολύ δεύτερης γενιάς - εργάτες: πάνω σ'αυτους επιδρούσε ο διανοούμενος - είτε ως εκπρόσωπος του κράτους- ο δάσκαλος- είτε ως συλλογικό επαναστατικού τύπου διανοούμενος '' το Κ.Κ .. εδω και αρκετά χρόνο όμως ,ζούμε σε μια δευτέρου τύπου Νεωτερικότητα που εν πολλοίς καταβροχθίζει την πρώτη..: 
όπως δεν απομένει κράτος, η κόμματα παρά μόνο Ομοιώματα έτσι και - σε μια άκρως εξατομικευμένη κοινωνία - η επιστροφή στον Λαό σημαίνει Ρητορικές:
 ' η επίκληση του λάου περά από εργαλείο πολιτικής ανάδειξης οδηγεί και στην συλλογική ανάπλαση ενός Φαντάσματος που όλοι ξέρουμε ότι είναι Άυλο μα μιλάμε γι αυτό Ως εάν να μη γνωρίζαμε ότι Δεν Υπάρχει.


Nicolas Sevastakis Φαντάσματα του λαού LIFO free press ·

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του Πέτρου Θεοδωρίδη (ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗΛΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , 2012

  ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του Πέτρου Θεοδωρίδη  Δημοσιεύτηκε στο περιοδικο ΕΝΕΚΕΝ. Περιεχεται στο βιβλίο : Η ΑΠΑΤΗΛΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, Θ...