Αναγνώστες

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Γιόσκα Φίσερ: Η Μέρκελ απομόνωσε τη Γερμανία

Γιόσκα Φίσερ: Η Μέρκελ απομόνωσε τη Γερμανία

 

Δριμεία κριτική στη διαχείριση της κρίσης του ευρώ από την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ ασκεί ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ σε συνέντευξη του στο Der Spiegel.

 

Οργισμένος με τη στάση που τήρησε η γερμανική κυβέρνηση στην κρίση του ευρώ εμφανίζεται ο Γιόσκα Φίσερ. Σε εκτενή συνέντευξή του στο Der Spiegel διατυπώνει την άποψη ότι η καγκελάριος Μέρκελ –σε αντίθεση με τον Χέλμουτ Κολ και τον Γκέρχαρντ Σρέντερ- δεν ανταποκρίθηκε στο ραντεβού με την ιστορία.  
«Το σχέδιο διάσωσης του ευρώ είναι σωστό, αλλά έπρεπε να έχει έλθει από τον Φεβρουάριο. Το αργότερο τότε ήταν ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα αποτελεί απλώς την αφορμή, για να εξαπολύσουν οι κερδοσκόποι γενικευμένη επίθεση κατά του ευρώ. Αν δεν ήταν η καγκελάριος, η Ευρώπη θα είχε μπορέσει να δράσει πολύ νωρίτερα. Και τώρα ήταν ο Σαρκοζί και ο Μπερλουσκόνι εκείνοι που ενήργησαν, και όχι η κυβέρνησή μας», επισημαίνει ο κ. Φίσερ.
Μολονότι ο μηχανισμός στήριξης του ευρώ έχει πάρει πλέον σάρκα και οστά, η Γερμανία έχει απομονωθεί, εκτιμά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και διευκρινίζει:
«Η Γερμανία είναι απομονωμένη όσο ποτέ άλλοτε στην ΕΕ και παρ’ όλα αυτά εμείς οι Γερμανοί πρέπει να σηκώσουμε το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος δρέπει τις δάφνες. Αυτό λέγεται διπλωματία par excellence! Δεν θυμάμαι από το 1949 να υπήρξε άλλη φορά παρόμοιο επαίσχυντο συμβάν».


κλικ εδώ για συνεχεια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οργασμός και χρόνος

 Το δογματικό μυθιστόρημα του οργασμού( η οργασμός και χρόνος) ----------------------σελ 40- 44. «Η ανοησία συνίσταται στην ανάγκη της κατάλ...