το Μπλόκαρε το Fb Συμπαρασταθείτε στη Σπηλιά του Μοντεχρήστου


Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

LEFT LIBERAL SYNTHESIS: Κυριακή 27 Μαρτίου Αγιος Νικόλαος Νικαίας 3 μμ Υποστήριξη στα θύματα των επιθέσεων

LEFT LIBERAL SYNTHESIS: Κυριακή 27 Μαρτίου Αγιος Νικόλαος Νικαίας 3 μμ Υποστήριξη στα θύματα των επιθέσεων

AL SYNTHESIS


Κυριακή 27 Μαρτίου Αγιος Νικόλαος Νικαίας 3 μμ Υποστήριξη στα θύματα των επιθέσεων


Πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο μια φίλη εκπαιδευτικός που εργάζεται στην περιοχή Νικαίας , μας μίλησε για ένα καινούργιο φαινόμενο στην περιοχή. Οι παρέες των παιδιών ηλικίας 15-18 οι οποίες παραδοσιακά έπαιζαν μπάλα στις πλατείες ή αποτελούσαν τους πυρήνες των οπαδών των ομάδων είχαν επιδοθεί σε ένα καινούργιο «παιχνίδι» : το κυνήγι Πακιστανών


Η ιδιαιτερότητα του φαινομένου είναι το εξής: Δεν πρόκειται για μια τυπική ακροδεξιά πολιτική τραμπούκικη δράση, αλλά για την διάχυση της ρατσιστικής ιδεολογίας σε ένα κοινωνικό στρώμα ως υποκατάστατο διασκέδασης ως ένα extreme game της γειτονιάς. Οι νεαροί κυνηγοί κεφαλών δεν μισούν τους Πακιστανούς, απλώς τους θεωρούν ως «εχθρό» ένα από τους πολλούς που συναντούν σε internet game. Οι νεαροί έσπαγαν πλάκα.

Αν προσπεράσουμε τα γνωστά για την πολιτιστική και οικονομική κατάσταση της περιοχής, που δημιουργούν ένα υπόστρωμα , εκείνο που εντυπωσιάζει είναι η φυσικότητα, η ευκολία , η απρόσκοπτη εξέλιξη του φαινομένου, που γεννάται στο θερμοκήπιο της σχόλης και της πλάκας. Το Χρυσαυγίτη της διαδήλωσης για τα Ίμια , έχεις τρόπους και να τον κατανοήσεις και να του αντιπαρατεθείς. Τον δεκαεξάχρονο που αντλεί την ίδια ηδονή παίζοντας μπάλα και κυνηγώντας Πακιστανούς έχεις δυσκολία κατανόησης ,ανάλυσης και παρέμβασης. Ο Πακιστανός ως «εχθρός» είναι στοιχείο μιας πολιτικής ταξινόμησης , ο Πακιστανός ως «θήραμα» είναι στοιχείο μιας ευρύτερης ανθρωπολογικής αλλαγής.

Ευτυχώς σχεδόν δύο χρόνια μετά το θέμα παίρνει διαστάσεις

Την Κυριακή 27 Μαρτίου στον Άγιο Νικόλαο Νικαίας, στις 3 γίνεται μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

εθνολαικισμός και Θεσσαλονίκη

εθνολαικισμός και Θεσσαλονίκη
στου ΑΠΟΣΠΕΡΙΤΗ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου