Αναγνώστες

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Προς καθε ενδιαφερομενο: Ο εμφυλιος στην Ελλάδα διηρκεσε απο το 1946 εως το 1949

και Οχι απο το 1943 εως το 1949 οπως -δια της μεθοδου της Γκαιμπελικής επαναληψεως ενός προφανους Ψεμματος προσπαθουν να μας πεισουν καποιοι ..

Πως αποδεικνυεται αυτό;
Απλουστατο .
Μεχρι το 1944 η Ελλαδα ηταν κατω απο την Κατοχή του Ναζιστικου -φασιστικου κτηνους . Και η Ελληνική εθνική αντισταση -μαζί με την Γιουγκοσλαβική υπηρξε η μαζικοτερη της Ευρωπης .
(Βεβαια ορισμένοι προσπαθουν να εμφανισουν την εθνική αντισταση ως Εμφυλιο και να βγαλον λάδι τον Ναζισμό και τους συνεργατες τους ..Αλλά δεν θα τους περασει ..)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι αγαπητέ Νοσφεράτε, αλλά γιατί δε μιλάς λίγο πιο ξεκάθαρα; Οι φορείς του διαστρεβλωτικού νεο-αναθεωρητισμού νομίζω είναι λίγο-πολύ γνωστοί σε όλους μας, αλλά καλό θα ήταν να είμαστε ξακάθαροι όταν αναφερόμαστε σε τέτοιου είδους ζητήματα.

Νοσφεράτος είπε...

ειμαι απολύτως ξεκαθαρος αγαπητε ανωνυμε φιλε ..
Αυτοι(ος) οι οποιοι (ος) επιμονα και εμβολιμα σε ασχετα κειμενα βαζουν με Γκαιμπελιστικο τροπο το οτι δηθεν ο εμφυλιος δηθεν ξεκινησε το -43 και οχι καταλαβαινουν πολύ καλά και Ξεκαθαρα οτι ειμαι απολυτως ξεκαθαρος στο οτι δεν θα τους περασει η διαστρεβλωση της ιστορικής μνημης .
Γιαυτό ειμαι σιγουρος ...
οσο σιγουρος εμαι οτι διαβαζουν αυτές τις γραμμές
---------------------------------

(ισως αναρωτηθει κανεις ..Καλά δεν υπήρχαν εμφυλιες συγκρουσεις μεταξύ αντιστασιακών ομαδων απο το 43 ..;
Ε ναι Φυσικά Υπηρξαν ..

Οπως υπηρξαν και στην περιοδο 18825-1826 μεταξύ των Ελληνων Επαναστατων ..
Αλλά κανεις -λογικά σκεπτομενος -δεν νοειται να πει οτι η ελληνική επανασταση του 21 ηταν ..εμφυλιος ..

Ανώνυμος είπε...

" Ημέτεραι απώλειαι : Εις Γερμανός στρατιώτης"

Για να μην ξεχνιώμαστε...

mumul

Unknown είπε...

Με την μεγάλη διαφορά ότι προτεραιότητα στην Ελλάδα δεν έχει ο αγώνας ενάντια στον Γερμανικό εθνικισμό (που θέλει να πείσει για την πραότητα της κατοχής) αλλά ενάντια στον Ελληνικό (που θέλει να πείσει για την ενότητα του υποκειμένου "Έλληνες").

Εμείς οι κομμουνίστριες οφείλουμε να σπέρνουμε την διχόνοια στα εθνικά υποκείμενα, να τονίζουμε τις ταξικές αντιθέσεις, να υπογραμμίζουμε τον κοινωνικό ανταγωνισμό. Να λέμε πως η Ελληνική Επανάσταση (αυτό που οι αστές-εθνικίστριες-μοναρχοφασίστριες ιστορικές καλούν "Εμφύλιο" ή ακόμη "Συμμοριτοπόλεμο") είναι μια διαρκής διαδικασία παρούσα συνεχώς στον Ελληνικό χώρο· και που απλά την περίοδο '43-'49 οξύνθηκε και έλαβε χαρακτηριστικά ένοπλου αγώνα.

Ο χρόνος σβουριζει προς πάσα κατεύθυνση

 Έχετε  παρατηρήσει  το  ποσο    εύκολα     και  ανεξήγητα     χάνονται  -  λές  και τα κατάπιε  η θάλασσα  -   ζητήματα  που  μας  απασχόλη...