Αναγνώστες

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Ποτε και με ποιούς όρους θα ειχε νοημα μια συνεργασία Πασόκ, Συριζα , Ο-Π..


Εδώ και πολύ καιρό υποστηριζα και υποστηριζω την αναγη μιας τετοιας συνεργασιας ..Οχι βεβαια μονο ή κυριως εκλογικής . Αυτό -για την δική μου οπτική παρεμενε και παραμένει δευτερευον ...Το σημαντικό ειναι η κοινωνική συνεργασια .....Στους χωρους δουλειας , στο εκπαιδευτικό κινημα , στους οικολογικους αγώνες , στις πορειες , στον αγώνα για την υπερασπιιση των Συνταγματικών δικαιωματων(ατομικών και κοινωνικών) ..


Εβλεπα αυτή την αναγκαιοτητα εδώ και πολύ καιρό ως μονη εναλλακτική διεξοδο στην απελπισια και στη σηψη στην οποια οδηγει με μαθηματική ακριβεια τη χωρα ηξεκαθαρα Νεοφιλελευθερη δεξια πολιτική της Ν .Δ.

- Ομως

και για να μη παρεξηγουμεθα :


Σε καμμια περιπτωση δεν εννοουσα αυτή την συνεργασια σαν συναθροιση ''Παραγόντων '' γυρω απο το Πασόκ ..


- Σε καμμια περιπτωση δεν θα εβλεπα ως εναλλακτική λύση να αρχισουν να τρεχουν γυρω απο το Πασόκ ολα εκεινα τα ''στελέχη'' ειτε του Συνασπισμού ειτε των ''Ο-Π'' που ονειρευονται -ή πιθανόν ονειρευονται - θεσουλες ..


-Δυστυχώς και στην δεκαετια του '90 και στις αρχες του 2000 εχουμε χορτασει απο τετοιου ειδους ''συνεργασιες ''


- Η συνεργασια Δεν θα μπορουσε ποτε να γινει στην βαση Σοσιαλ-νεοφιλελευθερων θεσων στις οποιες μας ειχε συνηθισει παλιοτερα το Πασόκ

-ουτε να χρησιμευσουν για ενα αριστερο ή και οικολογικό αλλοθι σ ενα Πασοκ που τυχον συνεχιζει τα παλια (π.χ Δεν παιρνει ξεκαθαρη θεση κατα της ΑναΘεωρησης του Αρθου 16 παρ Π 5 ( και υπερασπισης του κατασυκοφαντημενου απο τα δεξια παπαγαλάκια φοιτητικου κινηματος)οπως εχουν κανει ΞΕΚΑΘΑΡΑ και Ο Συριζα και οι Ο- Π που δεν θελουν να παραδωσουν τα Δημοσια Πανεπιστημια στα Ιδιωτικά Κολλεγια )


- Στην δικήμου οπτική Ο Συνασπισμός , το Συριζα αλλά και οι Ο- Π εχουν πολλά να δώσουν στην κοινωνια ,σε μια προοπτική συνεργασιας - Αν ομως και μόνον αν - εμμεινουν στις αρχες τους , αν επιμενουν σε προγραμματικές συμφωνιες , αν παραμεινουν πιστοι στην πολιτική τους ιστορια και προιστορια , αν δεν απεμπολησουν τις μη εθνικιστικές αντιρατσιστικές αντινεοφιλελευθρες αρχες τους , αν δεν περιφρονήσουν εκεινα τα στελέχη τα μελη και τους οπαδους τους που τοσα χρονια τους Πίστεψαν δινοντας την μαχη της Οικολογιας και της εργασιας ..


Αλλιως αν προκειται να ανελιχθουν παλι ορισμένοι

Αν ειναι να κανουν καρριερα καποιοι ..


..Αν εχει τετοιο νοημα ..Δεν με (μας) ενδιαφερει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο -Στη τέχνη και στη Κοινωνία. Πέτρος Θεοδωρίδης

  Πέτρος Θεοδωρίδης (τμήμα κινηματογράφου Α.Π.Θ ) Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο Στη τέχνη και στη Κοινωνία   Α. :Μοντερνισμός   ...