Αναγνώστες

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

τι εγινε χθες στη ΔΕΘ TVXS


Για περισσότερο γρήγορη και εύχρηστη ενημέρωση μπορείτε να απευθυνθείτε στο twitter του tvxs.gr
23:20
Φαίνεται πως εκτονώνεται οριστικά η κατάσταση μέσα στα πανεπιστήμια και γύρω από αυτά.
Η κυκλοφορία πλέον διεξάγεται ομαλά.
22:55
Δίνονται σταδιακά στην κυκλοφορία η Εγνατία και παραλιακή λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου.
Παραμένει μία μικρή εστία επεισοδίων έξω από το Τμήμα Θεάτρου, ενώ συγκρούσεις σημειώθηκαν πριν από λίγο και στη Σχολή Θετικών Επιστημών.
21:55
Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ φοιτητών και δυνάμεων των ΜΑΤ έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στην πλατεία Συντριβανίου. Ευρεία χρήση δακρυγόνων που καθιστούν αποπνικτική την ατμόσφαιρα στην περιοχή.
21:30
Η πορεία των φοιτητών προσεγγίζει την Εγνατία, κατευθυνόμενη προς το πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, έχουν σκοπό "την περιφρούρηση του ασύλου". Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και εκεί, αλλά δεν έχουν αποκλείσει την πρόσβαση προς το πανεπιστήμιο.
21:09
Η πορεία της ΓΣΕΕ και άλλων συνδικάτων εγκλωβίστηκε στην Εθνικής Αμύνης και διαλύθηκε εκεί.
Η φοιτητική πορεία παραμένει συγκροτημένη παρά τις προσπάθειες διάλυσης από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και αυτή τη στιγμή φτάνει στην πλατεία της ΧΑΝΘ από την οδό Αγγελάκη.
Σε εξέλιξη η ομιλία του Πρωθυπουργού. Σύντομα τα κυριότερα σημεία από το tvxs.
20:48
Επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ στο φοιτητικό μπλοκ στο ύψος του Λευκού Πύργου και στο ιατρείο των Αγανακτισμένων στο ίδιο σημείο.
20:45
Μία ομάδα 50-60 φοιτητών της ΠΑΣΠ υποδέχτηκε με το σύνθημα "ΠΑΣΠ ιδέα, πεθαίνει τελευταία" τον Πρωθυπουργό στην είσοδο επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου.
20:40
Μόλις έφτασε ο Πρωθυπουργός στο συνεδριακό κέντρο "Ι.Βελλίδης" εν μέσω υβριστικών συνθημάτων.
Σε εξέλιξη η ομιλία του προέδρου της ΔΕΘ Α.Ε, Θόδωρου Σουμπάση.
Ανεβαίνει τη Νικολάου Γερμανού η φοιτητική πορεία.
20:25
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε ολόκληρη η πόλη. Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία σε αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και πεζούς επί της οδού Β. Όλγας από το ύψος της οδού Μαρτίου!
20:20
Εκτεταμένα επεισόδια επί της οδού Τσιμισκή στο ύψος της Εθν. Αμύνης ανάμεσα σε οπαδούς του Ηρακλή και στην Αστυνομία. Έχουν υποστεί καταστροφές και αρκετές βιτρίνες καταστημάτων.
20:05
Για 94 προσαγωγές και 3 συλλήψεις κάνει λόγο η Αστυνομία.
Εκκενώθηκε η πλατεία της ΧΑΝΘ με τη χρήση δακρυγόνων από τους άνδρες των ΜΑΤ. Οπισθοχώρησαν οι πορείες που τώρα επιχειρούν να ξαναπλησιάσουν στο χώρο γύρω από το "Βελλίδειο".
20:00
Δυσκολεύεται να πλησιάσει την πλατεία της ΧΑΝΘ η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αφού δε βρσκει διέξοδο προς το "Βελλίδειο". Δεν αποκλείεται ακόμα και να διαλυθεί η πορεία.
Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε αρκετούς δημοσιογράφους που παραμένουν στην είσοδο του συνεδριακού κέντρου. Τεταμένη η ατμόσφαιρα στις εισόδους.
19:50
Μόλις προσήλθε σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο στο "Βελλίδειο" καθώς και άλλοι θεσμικοί φορείς (δείτε φωτο), όπως επίσης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μαζί με τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τον Πρύτανη του Α.Π.Θ., Γιάννη Μυλόπουλο.
Μάλιστα, ο Γιάννης Μπουτάρης σε δηλώσεις του στη δημοτική τηλεόραση, TV100, τόνισε πως "αυτός ο αποκλεισμός της πόλης δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχουμε καταφέρει να μετατρέψουμε ένα κατ' εξοχήν διήμερο γιορτής και χαράς σε αυτό το σημερινό χάλι. Έχει καταντήσει η Θεσσαλονίκη στρατοκρατούμενη πόλη".
Στην πλατεία της ΧΑΝΘ και η μαζική πορεία των οπαδών του Ηρακλή, ενώ και η πορεία του ΠΑΜΕ βρίσκεται στην οδό Αγγελάκη.
19:40
Οι φοιτητές, τα πρωτοβάθμια όργανα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΜΕ και άλλων οργανώσεων της Αριστεράς έχουν ενωθεί διαδοχικά σε κοινή πορεία που κινείται από την Εγνατία, στη Βενιζέλου και από εκεί στην παραλία. Ο κόσμος υπολογίζεται σε 15.000.
19:35
Επέστρεψαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ οι ιδιοκτήτες ταξί που απωθήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή μέλη του κινήματος των Αγανακτισμένων και του κινήματος "Δεν πληρώνω".
19:10
Νέα επίθεση της αστυνομίας για να εκκενώσει το χώρο μπροστά από τη ΔΕΘ με κρότου λάμψης και χημικά. Μεγάλη η ένταση στην οδό Αγγελάκη μπροστά στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Ρίψη αντικειμένων από τους διαδηλωτές κατά των αστυνομικών. Δύο οι τραυματισμένοι, ένας ιδιοκτήτης ταξί που δέχτηκε χημικά και ένας τεχνικός τηλεόρασης. Ασθενοφόρο μόλις έφτασε στο σημείο.
Ειρηνική είναι η πορεία των οπαδών του Ηρακλή που έχουν ξεκινήσει προς το Βελλίδειο. Οι διοργανωτές εκτιμούν τη συμμετοχή στις 6-7.000 άτομα. Αναφέρουν επίσης ότι επιδίωξή τους είναι να έχει η πορεία τους ειρηνικό χαρακτήρα, ενώ επικεφαλής έχει τεθεί η ολυμπιονίκης του Συλλόγου, κα. Γούλα. Συμμετέχουν ακόμα παιδιά από τις γυμναστικές ακαδημίες.
62 οι προσαγωγές και 2 οι συλλήψεις μέχρι στιγμής, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Μία από τις συλλήψεις φέρεται να είναι για κατοχή όπλου.
19:00
Γενικευμένη σύγκρουση των διαδηλωτών- ιδιοκτήτες ταξί και Αγανακτισμένοι- με τους άνδρες των ΜΑΤ. Παρά την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου- λάμψης ο κόσμος απώθησε τις αστυνομικές δυνάμεις. Ένταση και στην οδό Εθνικής Αμύνης.
Ένταση και στο εσωτερικό του συνεδριακού κέντρου "Ι. Βελλίδης" με τον υπεύθυνο ασφαλείας του Πρωθυπουργού να απαιτεί οι δημοσιογράφοι να εισέρχονται και αυτοί από την κεντρική πύλη και να υποβάλλονται σε συνεχείς ελέγχους ασφαλείας. Ανέβηκαν οι τόνοι με την εκπρόσωπο της Γ.Γ. Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.
18:55
Σκάφος του λιμενικού σώματος που περιπολούσε κατά μήκος της Λ. Νίκης έφυγε με ταχύτητα προς το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, όπου διαμένει ο Πρωθυπουργός.
Συγκρούσεις σώμα με σώμα ανάμεσα στους ιδιοκτήτες ταξί και τους άνδρες των ΜΑΤ στην πλατεία της ΧΑΝΘ, έξω από το "Βελλίδειο". Με δακρυγόνα προσπαθεί να καταστείλει η αστυνομία τους διαδηλωτές που πετούν κάθε λογής αντικείμενα.
18:50
Πίσω από τους άνδρες των δυνάμεων των ΜΑΤ έχει μεταφερθεί ο "ΑΙΑΣ", το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού, έτοιμο να επέμβει ανά πάσα στιγμή, προκειμένου να καταστείλει τους ιδιοκτήτες ταξί που επιχειρούν να ρίξουν το σιδερένιο φράχτη.
Πίσω από τους Αγανακτισμένους στον Λευκό Πύργο, παραμένει μια ομάδα της ΔΙΑΣ, κίνηση που εξαγριώνει τους διαδηλωτές.
Σημειώθηκε η πρώτη επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. στην περιφρούρηση της φοιτητικής πορείας, στην Εγνατία στο ύψος της Αγίας Σοφίας. Αλυσίδες των αστυνομικών κυκλώνουν την πορεία από τα πλάγια και έχουν ήδη ρίξει χημικά με τη φισούνα. Η πορεία φτάνει συνολικά τα 10.000 άτομα.
18:30
Άρχισαν οι ομιλίες στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, όπου συνεχίζεται αθρόα η προσέλευση του κόσμου. Μεγάλη η προσέλευση και στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Περισσότεροι από 7.000 πλέον οι διαδηλωτές στη φοιτητική πορεία που έχει περάσει από την Καμάρα και ακολουθούμενη από περίπου 2.000 μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων και οργανώσεων της Αριστεράς κατευθύνεται προς τις προσυγκεντρώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
18:15
Ξεκίνησε το φοιτητικό συλλαλητήριο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ύψος της Καμάρας. Και εδώ οι διαδηλωτές ξεπερνούν τις 6.000. Η πορεία πρόκειται να περάσει απ' όλες τις προσυγκεντρώσεις πριν καταλήξει και αυτή έξω από το Βελλίδειο.
Ένταση αυτή τη στιγμή στην πλατεία της ΧΑΝΘ, πέριξ του συνεδριακού κέντρου "Ι. Βελλίδης" με τους ιδιοκτήτες ταξί που προσπαθούν να σπάσουν το σιδερένιο φράκτη, ενώ ρίχνουν και αντικείμενα. Απαντούν με χειρομβοβίδες κρότου- λάμψης οι αστυνομικοί.
18:10
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση 32 είναι μέχρι στιγμής οι προσαγωγές, μία εκ των οποίων μετατράπηκε σε σύλληψη με την κατηγορία της "κατοχής βεγγαλικών".
18:00
Ξεκίνησε η προσέλευση των κομματικών στελεχών και των προσκεκλήμενων που θα παρακολουθήσουν την ομιλία του Πρωθυπουργού στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης". Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας και εδώ. Είναι χαρακτηριστικό πως έχει στηθεί μία δεύτερη είσοδος στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου & Λ. Στρατού, ενώ απ' όσους επιθυμούν να εισέλθουν στο χώρο απαιτείται πέρα της πρόσκλησης και η επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, προκειμένου να διαγραφεί το όνομά τους από την ειδική λίστα.
Λίγα μέτρα πιο πάνω, στην οδό Εθνικής Αμύνης στο ύψος της πλατείας Συντριβανίου έχει ξεκινήσει η πορεία των ιδιοκτητών ταξί. Οι διαδηλωτές ξεπερνούν τις 3.500-4.000, ενώ κυριαρχούν τα υβριστικά συνθήματα κατά του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση.
17:45
Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Κρατήθηκαν ένας μετανάστης χωρίς χαρτιά και ένα άτομο, πάνω στο οποίο βρέθηκαν καπνογόνα.
Την ίδια στιγμή μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω" κάνουν πορεία στην παραλιακή και φτάνουν στο Λευκό Πύργο. Είναι περίπου 300 διαδηλωτές.
17:25
Επιπλέον 6 προσαγωγές σημειώθηκαν πριν από ελάχιστα λεπτά στην Αγ. Δημητρίου. Πρόκειται για μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού που προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων παρά το γεγονός ότι έφεραν κανονικά και επέδειξαν ταυτότητα. Στις αντιδράσεις δικηγόρων που βρέθηκαν άμεσα στο σημείο οι αστυνομικοί απάντησαν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στα προληπτικά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί...
17:15

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 8 προσαγωγές. Συνεχείς οι έλεγχοι της Αστυνομίας σε πολλά σημεία σε ολόκληρο το κέντρο και ειδικότερα στην Αγ. Δημητρίου.
17:05
Περίπου 500 οπαδοί του Ηρακλή βρίσκονται αυτή τη στιγμή έξω από το Κατσάνειο. Οι ιδιοκτήτές ταξί ξεπερνούν τους 1500 με τον πρόεδρό τους να δηλώνει χαρακτηριστικά: "Σήμερα ξεκινάει ένας πόλεμος".
17:00
Φοιτητές από διάφορες σχολές κατευθύνονται με μικρές πορείες προς το Πολυτεχνείο. Κλειστή πλέον η οδός Εγνατία στο ύψος της πλατείας Συντριβανίου στο ρεύμα που οδηγεί προς τη ΔΕΘ.
16:45
Πριν από λίγο οι Αγανακτισμένοι ακύρωσαν τον αποκλεισμό της ΔΕΘ λόγω των πολλών προσαγωγών στην περιοχή της Βασ.Γεωργίου γύρω από το δημαρχείο. Πλέον, καλούν σε συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο στις 18:00 και κατόπιν σε πορεία προς το Βελλίδειο.

16:15

Περισσότεροι από 2.500 αυτοκινητιστές βρίσκονται αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι στο Ιβανόφειο, χώρος όπου έχει οριστεί η προσυγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί από όλη τη χώρα. Οι οδηγοί αντιδρούν στο νομοσχέδιο του Γιάννη Ραγκούση για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μεχρι τέλους.
16:00
Επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τέσσερις προσαγωγές. Οι τρεις εξ αυτών στην οδό Βασιλέως Γεωργίου. Υπάρχουν πληροφορίες πως οι αστυνομικοί προσάγουν όποιον κυκλοφορεί με σακίδιο στην πλάτη και δεν έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα.
Σημειώνεται πως χτες η Αστυνομία προχώρησε σε δυο ακόμα προσαγωγές.
15:30
Οι "Αγανακτισμένοι" έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στην πλατεία του Λευκού Πύργου.
Την ίδια ώρα, υπάρχουν καταγγελίες για συστάσεις από αστυνομικούς στον τρόπο...που θα περπατούν οι πολίτες στο κέντρο Θεσσαλονίκης.
14:50
Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος και ο υφυπουργός Επικρατείας Άγγελος Τόλκας επισκέφτηκαν το κέντρο τύπου του συνεδριακού κέντρου "Ι. Βελλίδης".
Τα μέτρα ασφαλείας του χώρου ελέγχει αυτή τη στιγμή η προσωπική ασφάλεια του Γιώργου Παπανδρέου.
Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες τοποθέτησης του σιδερένιου "φράγματος" γύρω από το συνεδριακό κέντρο με σκοπό να μην πλησιάσουν οι διαδηλωτές (δείτε φωτό). Υπενθυμίζεται πως το "φράγμα" είναι εκείνο που χρησιμοποιήθηκε γύρω από την πλατεία Συντάγματος κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος
14:00
Οι δρόμοι μπροστά από το Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" κλείνουν. Μπρόστα από το χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου έχουμε αυξημένη αστυνομική παρουσία.
Πρίν από λίγη ώρα έκανε την εμφάνισή του και το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού (δείτε φώτο)με το οποίο η αστυνομία θα επιχειρήσει να διαλύσει τους διαδηλωτές.
Η αίθουσα της ομιλίας και το Κέντρο Τύπου ερευνήθηκαν από αστυνομικούς και εκπαιδευμένα σκυλιά.
Οι διαδηλωτές εμφανίζονται στους χώρους προσυγκέντρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έρωτας του Προυστ: Σουάν , Οντέτ

 OCTAVIO PAZ Η ΔΙΠΛΗ ΦΛΟΓΑ Έρωτας και ερωτισμός( 1993)  Μετάφραση ΣΑΡΑ ΜΠΕΝΒΕΝΙΣΤΕ,  ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΞΑΝΤΑΣ-ΝΗΜΑΤΑ 1996  Σελ ,58 ,59 ,60   Ο...