Αναγνώστες

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

O αγανακτισμένος ΝΤΕΛΟΡ:Κάποιοι από αυτούς δεν θέλουν καν να πληρώσουν, όπως οι Φινλανδοί, οι Ολλανδοί, οι Σλοβάκοι, ενώ το συμβόλαιο γάμου που υπέγραψαν διαπνέεται από ένα συγκεκριμένο πνεύμα. Δεύτερον, κάποιοι άλλοι έχουν μια μακκιαβελική ιδέα: είναι υπέρ του ευρώ, αλλά κατά βάθος, αν φύγει η Ελλάδα και μετά τιναχτούν στον αέρα και η Ισπανία και η Πορτογαλία,…είναι ντροπή! Εχθές φάνηκε όχι η μιζέρια της πολιτικής αλλά η μιζέρια των πολιτικών πρακτικών. Νιώθω πένθος, είμαι αγανακτησμένος με τη στάση τους.

O αγανακτισμένος ΝΤΕΛΟΡ


 

O αγανακτισμένος ΝΤΕΛΟΡ



AFP

Σε συνέντευξη στο κανάλι RTL, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής καταγγέλλει τη διαίρεση και τους “μικροϋπολογισμούς” που εμποδίζουν τους υπουργούς Οικονομικών να βρουν μια συνεκτική απάντηση στην κρίση.(και σε αυτό συμφωνεί με τον αμερικανό υπουργό οικονομίας Γκάϊτνερ)

παρακολουθείστε ζωντανά τη συνέντευξη (όταν μπείτε στη σελίδα πατείστε το ECOUTER)
“Eίχα πει εδώ και τρεις εβδομάδες ότι το ευρώ ήταν στο χείλος του γκρεμού- και μου έλεγαν ότι αυτη η άποψη ήταν ένας τρόπος για να τρελλαθούν οι αγορές. Αλλοίμονο όμως τα γεγονότα δυστυχώς με δικαίωσαν. Είμαι δυστυχής που είχα δίκιο. Όμως χτες το βράδυ, παρ’ όλο που η κερδοσκοπία είναι πάντα παρούσα, παρ’ όλο που ή αβεβαιότητα είναι παντού, οι 17 υπουργοί των Οικονομικών δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν, ανέβαλαν τις αποφάσεις τους για τα μέσα Οκτωβρίου, ενώ βρίσκονται σ΄ένα καράβι που το χτυπάει αλύπητα η καταιγίδα. Συζητούν μεταξύ τους με μικρο-υπολογισμούς. Κάποιοι από αυτούς δεν θέλουν καν να πληρώσουν, όπως οι Φινλανδοί, οι Ολλανδοί, οι Σλοβάκοι, ενώ το συμβόλαιο γάμου που υπέγραψαν διαπνέεται από ένα συγκεκριμένο πνεύμα. Δεύτερον, κάποιοι άλλοι έχουν μια μακκιαβελική ιδέα: είναι υπέρ του ευρώ, αλλά κατά βάθος, αν φύγει η Ελλάδα και μετά τιναχτούν στον αέρα και η Ισπανία και η Πορτογαλία,…είναι ντροπή! Εχθές φάνηκε όχι η μιζέρια της πολιτικής αλλά η μιζέρια των πολιτικών πρακτικών. Νιώθω πένθος, είμαι αγανακτησμένος με τη στάση τους. Δόθηκε ένα ισχυρό χτύπημα σε όλους εκείνους που από το 1948 επιμένουν να έχουν το όραμα για μιαν Ευρώπη της ειρήνης και της ευημερίας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οργασμός και χρόνος

 Το δογματικό μυθιστόρημα του οργασμού( η οργασμός και χρόνος) ----------------------σελ 40- 44. «Η ανοησία συνίσταται στην ανάγκη της κατάλ...