Αναγνώστες

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

:Με ποιον τροπο γινεται η επιστροφή στο εθνος; με τον ιδιο τροπο που γινεται η επιστροφή στις κλειστες αμυντικές ταυτοτητες και τους φονατμενταλισμους . Υστερικά και εκ των υστερων.(απο σχόλιο μου στου Π &Α)

:



Με ποιον τροπο γινεται η επιστροφή στο εθνος;
με τον ιδιο τροπο που γινεται η επιστροφή στις κλειστες αμυντικές ταυτοτητες και τους φονατμενταλισμους . Υστερικά και εκ των υστερων.
——————————————-
χερ για να εξηγησω καλυτερα: ενα απο τα αγαπημένα βιβλια μου ειναι το Φευγει το Φαντασμα του Φίλιπ Ροθ .. Αναφερεται σε εναν εβδομηνταρη που εανε εγχειριση προστατη. Δεν του σηκώνεται πλεον . Το παιρνει αποφαση και φευγει απο την Νεα Υορκη να ζησει στην ερημια και να γραφει. Περνανε τα χρόνια και ζει καλά ωσπου κατι τον ξαναφερνει πισω στη Νεα Υορκη .. Εκει γνωριζει και Ορεγεται μια ζουμερη σαρανταρα. Και φυσικά οταν λέμε ορεγεται δεν εννοουμε το Ιδιο με οταν ηταν εικοσι και τριαντα χρονών .. Ουσιαστικά δενεπιθυμει την σαρανταρα αλλά την εποχή που Ηταν ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ .
Νοσταλγει ενα φαντασμα : του ολοκληρου φαλλου του.
και φυσικά αυτή η επιθυμια εχει κατι το εξ ολοκληρου ματαιο και ανεπιστρεπτο και οδηγει – στο βιβλιο- στην Υστερια και καταστροφή .

http://pontosandaristera.wordpress.com/2010/09/06/karabelias/#comment-31615

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο χρόνος σβουριζει προς πάσα κατεύθυνση

 Έχετε  παρατηρήσει  το  ποσο    εύκολα     και  ανεξήγητα     χάνονται  -  λές  και τα κατάπιε  η θάλασσα  -   ζητήματα  που  μας  απασχόλη...