Αναγνώστες

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Απαντηση στον Γιαννη ..Περι ΜΗ ΒΙΑΣ

14 Δεκέμβριος 2008 4:09 μμ
πουείπε... Γιάννης
νοσφεράτε,αν οι χριστιανοί, ειδικότερα οι μοναχοί και οι παπάδες, δεν ήταν πλούσιοι και βολεμένοι, τότε θα ήταν πολύ εύκολο να αντικρουστούν όλα όσα λέγονταν και λέγονται για το βατοπέδι. σε αντίθεση με την ύπαρξη τύπων όπως το μανιτάρι του βουνού, δεν παρατήρησα καμμία σοβαρή αυτοκριτική στο φαινόμενο της άλογης βίας από τους αντιεξουσιαστές (με ή δίχως ""). παρατήρησα μόνο ένα γιουρούσι. αν τώρα με τις πέτρες και τα καψίματα (ο καθένας με τον τρόπο του, λ.χ. η νδ και ο εφραιμ με τους νόμους του κράτους - δε συγκρίνουμε ούτε ποιότητες ούτε ποσότητες) πιστεύεται ότι θα αλλάξει κάτι, εμένα μου φαίνονται αυτές οι απόψεις που κυριαρχούν στα μπλογκ σαν το αντίστοιχο του γνωστού μπλογκ του βατοπαιδίου, που προσπαθεί να πείσει ότι τίποτε κακό δεν έγινε κ είναι όλα νόμιμα κ ηθικά.αλλά δεν ειπώθηκε αν λ.χ. πριν τη νδ υπήρχε το πασοκ, που επίσης δολοφονούσε παιδιά και (πριν την ολυμπιάδα) εργάτες, ή αν ο συν είναι το κατεστημένο στην παιδεία την οποία υφίστανται οι μαθητές.
14 Δεκέμβριος 2008 4:38 μμ

ΓΙΑΝΝΗ

Σαυτό εδώ το Μπλογκ
α) Υποστηριζεται σταθερά η Πολιτική της Μη- Βιας

( κατι που απο καποιους -που τωρα δηθεν κλαινε για τα σπασμενα -αντιμετωπισθηκε κατα καιρους με την Γνωστή κουτοπόνηρη Ειρωνια )
β) Υποστηριζεται λοιπόν απο τη Σπηλια η Μη Βια - Οχι ομως ως γενικόλογη (νεο ) Φιλελευθερη αρχή που Συγκαλύπτει και Δικαολογει και κανει Αορατη την Ωμή Εξουσιαστική βια των κρατουντων , της καθημερινής εκμεταλευσης και καταστολής (και οχι μόνο)
- Αλλά Ως μια -και δυσκολοτατη μέν ισως σχεδόν ουτοπική - αλλά πολύ πολύ περισσοτερο
αποτελεσματική Τακτική αντιστασης στην Ωμή Ενστολη Βια

- Και στα πλαισια αυτά γινεται και η Κριτική στην οποια βια (Πετρες Σπασιμο τζαμαριων κλπ ) ασκουν οι αντιεξουσιαστές .
Ακριβώς γιατί αυτή η δευτερη''Βια '' -με ή χωρις εισαγωγικά - αξιοποιειται εντεχνα και μεγεθυμένη απο τα ΜΜΕ και τα λοιπά παπαγαλάκια της Τωρινής κυβερνησης ( αυτήν που εχουμε Τωρα ..οχι αυτή που ειχαμε Πριν..αν και τοτε και εκεινη εκανε παρομοια )

για να την Συμψηφισει Με τον Φονο ενός παιδιου ...(και οχι μόνο)
Αποπροσανατολιζοντας απο το Εδώ και Τωρα Κυριαρχο Ζητημα: Τον Εν Ψυχρώ Φονο ενος Παιδιου αλλά και την απιστευτη Καταστολή (π.χμε τους Τονους Χημικων που ριχτηκαν εναντιον Διαδηλωτών και μή ...)


- και να Δυσφημισει με την Γνωστή τακτική του ''Συκοφαντειτε... ''
την Νεολαια και τους κοινωνικους και πολιτικους αγώνες
( Οσο για τις λεηλασιες και τα μικρομάγαζα - Νομίζω οτι ολοι καταλαβαμε το τι εγινε και ποιοι τα κανανε - αλλά και ποιοι ριξανε τονους χημικών αγνωστου υφής στίς πολεις μας και αλλα πολλά )


- Θα επανέλθω αν και οταν επανέλθεις ..

(Για τηνη Μη Βια εχω βαλει και ετικέττα )

2 σχόλια:

Γιάννης είπε...

Νοσφεράτε,
φυσικά και το ξέρω ότι δεν είσαι υπέρ της βίας (όχι με την νεοφιλελεύθερη λογική, η οποία επικροτεί τη δική της βία αλλά νομικίστικα κατακρίνει την αριστερή βία). δεν είπα ότι εσύ είσαι οπαδός της αεροογίας "κάφτε και τους μαγαζάτορες, γιατί είναι κι αυτοί υπεύθυνοι για την ανοχή προς το σύστημα".

προσωπικά κατακρίνω τη βία όπως την είδαμε τις προηγούμενες μέρες όχι τόσο για λόγους ηθικούς ή νομιμότητας (γιατί τότε τι να πει κανείς για τα σκάνδαλα που γίνονται "δίχως βία";) αλλά περισσότερο γιατί
1. δεν αλλάζει τίποτε με κουκούλες και πέτρες και κάψιμο μαγαζιών, κοινώς αν έχει πολύ δίκαιο ας πούμε το κκε. εκτός κι αν το όλο θέμα είναι η εκτόνωση για τη δολοφονία του παιδιού ή η εκτόνωση για τα καρκινογόνα χημικά που αναίτια ρίχνουν σε μη κουκουλοφόρους. αν είναι το δεύτερο, εντάξει, αλλά πάλι δεν αλλάζει τίποτε. εκτόνωση και μετά ύπνος.
2. εκ των πραγμάτων μεταφέρεται το επίκεντρο της προσοχής στις φθορές (να τανε φθορές τραπεζών αντι καταστημάτων, τουλάχιστον, να υπάρχει μια ηθική δικαιολογία!), όσο κι αν λέγεται ότι δεν συμψηφίζονται (που ασφαλώς δεν συμψηφίζονται) μια δολοφονία με τις βιτρίνες/κλοπές. δηλαδή εκεί που είναι να γίνει κάτι, δίνεται τροφή π.χ. στον ελεύθερο τύπο.
κι επειδή τα 16χρονα είναι πολύ εύκολο να γίνουν άλλοθι για μπαχαλάκηδες και ακροδεξιούς, θα έπρεπε να υπάρχει, από ΟΛΟΥΣ, αυστηρός διαχωρισμός (όχι από εσένα, από εσένα το ξέρω, δεν περίμενα τόσον καιρό να το μάθω, διαβάζω τακτικότατα άλλωστε το μπλογκ σου) μεταξύ των κουκουλοφόρων και των άλλων που είναι και περισσότεροι.

Νοσφεράτος είπε...

Γιαννη αν ειναι ετσι και συμφωνουμε ..ο.κ
Τοτε ας επικεντρωθουμε ολοι
στην Κυρια αιτια
ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΑΤΗ αιτια των οσων συμβαινουν
Που προφανεστατα δεν ειναι αλλη απο την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΛΛΑ
αυτής εδώ της Κυβερνησης του Καραμανλή , Στυλιανίδη κλπ κλπ κλπ ..

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ  Οι νέοι ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτά που λέμε τώρα Άυλα στο facebook στη δεκαετία του 70 τα λέγαμε εν σώματι στα πηγ...