Αναγνώστες

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ , ΠΑΛΙ, ΤΟ ΚΑΚΟ!




ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ , ΠΑΛΙ, ΤΟ ΚΑΚΟ
Η γενιά μου μεγάλωσε σε μια εποχή Ψυχρού πολέμου οπο η Βόμβα, η ατομική βόμβα είχε για την Ευρώπη τουλάχιστον εξασφαλίσει μισό αιώνα ειρήνης .. Οι περιφερειακοί πόλεμοι είχαν γίνει σχεδόν αδύνατοι διότι κάθε πόλεμος θα μετατρεπόταν άμεσα σε Πυρηνικό.. Έξαλλου η ύπαρξη της ΕΣΣΔ έστω ως απειλή η υποσχεση,συγκρατουσε και το κράτος πρόνοιας στη Δύση .
Περιφερειακοί πόλεμοι υπήρχαν βέβαια : στην Αφρική στο Βιετνάμ στη Κορέα , Όπως είχαν απωθηθεί από την Ευρώπη πο θεωρούσε ότι είχε καθαρθεί από το κακό :
ο Εφιάλτης υπήρχε μεν αλλά υπόκωφος και κανείς δεν κοίταζε κάτω .. Μόνο δεξιά η αριστερά και μπροστά
ΤΑ παιδιά μας συναντούν ένα κόσμο όπου το ΚΑΚΌ ξανά ξεπροβάλλει- δριμύτερο: Ως πόλεμος , ως φασισμός, το απωθημένο ΚΑΚΌ σαν το Μωρό της Ροσμαρί ΔΕΝ είναι κάτι που έρχεται από έξω αλλά από μέσα από την ιδία την κάρδια του ''δυτικού '' πολιτισμού μας , την Απώθηση του,την άρνηση του. Το ΚΑΚΌ ως η συμπυκνωμένη βία στις μεγαλουπόλεις , ως η διάλυση του κράτους πρόνοιας, ως η πλήρης απουσία αλληλεγγύης , ως η μνησικακία , η μοχθηρία και εχθρότητα που σαν το Φάντασμα η σαν Ομίχλη απλώνεται πάνω και γύρω από τις Μεγαλουπόλεις μας ..


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο θειος

Δεν είναι οποιδηποτε "κακο" αυτό που βλέπουμε ...με δρασκελιες να πλησιαζει, αλλα η αρχη του τελους της αστικης ηθικης που ερχεται κατά πανω μας, όπως -πολύ σωστα- διατυπωσε ένα αγαπημενο οικειο προσωπο.
Και όπως όλα τα καστρα "πεφτουν από μεσα" ετσι και η αστικη ηθικη υποσκάπτεται από από τους μικροαστούς, μια κατηγορια ανθρωπων που από παρίες της φεουδαρχιας ο καπιταλισμος τους εβαλε στο παιχνιδι καθιστώντας τους κυριαρχη κοινωνικη δυναμη.
Ομως όταν η καπιταλιστικη οικονομια περναει κρισεις (όπως ολοι οι ζωντανοι οργανισμοι περνανε διαφορες ιωσεις)ο μικροαστος ειναι ο αδύναμος κρικος που σπαει, και απ΄τη στιγμη που βαλανε το Λ(άμδα) στο έφτα εσηκωσε ο διαολος και μπαγκα και λεφτα!!!

Όπως πολύ σοφα διατυπωνει ο Νιτσε "Σκεψεις που είχαμε νικησει στο παρελθον μάς επιτίθενται εκ νεου οταν ειμαστε κουρασμένοι και αποκαρδιωμένοι", ετσι καθως ο μικροαστος στερείται -λογω κρισης- ολο και περισσοτερο από τα προνομια που απλοχερα του προσεφερε ο καπιταλισμος, δεν εχει καμια αναστολη να στραφει με μενος εναντιον του ανοιγοντας διάπλατα την πορτα που κρυβει πισω της το πιο βαθυ μαυρο.
Γιαυτο και ο μικροαστος αποτελει παντα τον εν δυναμει φορεα του φασισμου.

Οποιοι αδυνατουν -ή αρνουνται- να καταλαβουν ...τι παιζει ας παρουν ποπ-κορν και κοκα κολα και ας "απολαυσουν" το θρίλερ που ζουμε στις μερες μας.

Νοσφεράτος είπε...

θειε περυσι ειχα γραψει
7 Δεκεμβρίου 2015 στις 9:13 π.μ. ·

ενα λαθος που κανουμε ολοι για τον φασισμο: τον φανταζομαστε ..ακραιο , τερατωδη....
Οχι ο φασισμος δεν ηταν ποτε Ακραια ιδεολογια...ηταν ιδεολογια του Μεσαιου χωρου.. Μια συλλογή απο Κοινοτοπιες,προκαταληψεις και Μοχθηρα συναισθηματα του μεσου ανθρωπακου.. Ακομα και στον Μεσοπόλεμο....
Ο Φασισμός ειναι η Ριζοσπαστικοποιηση της Μεσότητας, η Διεκδικηση η η αρπαγη της εξουσιας απο την Κοινοτοπία , την Κενοτητα και την Μοχθηρια του Μικρομεσαιου ανθρωπακου.

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ  Οι νέοι ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτά που λέμε τώρα Άυλα στο facebook στη δεκαετία του 70 τα λέγαμε εν σώματι στα πηγ...