Αναγνώστες

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Για τις 100.000 νέες θέσεις εργασίας


Ειλικρινά Δεν καταλαβαίνω τις λογής λογής ειρωνείες ...Όλοι μιλάνε (όλοι όσοι δεν είναι κολλημένοι στά νεοφιλελεύθερα δόγματα εννοώ) για την ανάγκη μιας επιστροφής στονΚευνσιανισμο ..Δεν ειναι καμιά μαρξιστική θέση ..Είναι Κευνς , νιού ντηλ , καθαρά και ξάστερα.

όσο για το ΔΉΘΕΝ έξυπνο ερώτημα : που θα βρεθούν τα λεφτά ...Εδώ γελάμε ,,

Μα τόσο καιρό που τα βρίσκουν για να τα χαρίσουν στους ολίγους ..Που;
που τα βρίσκουν π.χ για Νέες παραγγελίες για δακρυγόνα και χημικά
που;
(ασε τους εξοπλισμούς, τα λεφτά για τις τράπεζες κλπ κλπ κλπ )


Βρε σεις . Δεν σας καταλαβαίνω

Ειρωνεύεστε . Και δεν σκέφτεστε το απλό: Πίσω από την εξέγερση ,πίσω από τα υπαρξιακά άγχη και τα αδιέξοδα της νεολαίας , πίσω από χιλιάδες άλλες μικρές και μεγάλες αιτίες

Υπάρχει η πιο μεγάλη και η πιο Ορατή : ο φοβος για το μελλον

ο φόβος , η μάλλον η απόλυτη απελπισία για το ΟΡΑΤΌ μέλλον της απόλυτης ανεργίας..

Και; Αν δεν κανουμε όλοι θυσίες με Πρώτους βέβαια τους Έχοντες και Παραεχοντες , αν δεν τεθεί ενας Μακρόπνοος στόχος , ο πιο αξιόλογος , ο πιο Ωφέλιμος για την Κοινωνία ,πολύ πιο Ωφέλιμος απο εκείνους τους Πομπώδεις Ολυμπιακούς (αλήθεια εκει που Βρέθηκαν τα λεφτά;)

Δεν θα χρειαστείτε Βρε μετά από ένα δυο χρόνια Πολύ πολύ περισσότερο Χρήμα για Αστυνομία , Φυλακές , Χημικά και ασφυξιογόνα για να περισώσετε κάτι από την ΟΡΓΉ;



Χρειαζόμαστε ενα στόχο , ένα Νιου ντηλ με τους νεους μας , μια υπόσχεση , ένα τίμημα , μια προσπάθεια για το καλό , την καλοσύνη.

13 σχόλια:

Γιάννης είπε...

νοσφεράτε,
ο κευνς αναπαράγει τον ρήγκαν και ο ρήγκαν τον κέυνς. δεν είναι ζήτημα εύρεσης χρημάτων, έχεις δίκαιο. αλλά εν τέλει οδηγεί ξανά στα ίδια, στη θάτσερ.
όσο για τον σύνασπισμό, το μαύρο πρόβατο τα λέει πολύ καλά. από τη μια ψήφιζε υπέρ των πολιτικών αυτών, τώρα παριστάνουν και τους επαναστάτες. μια ζωή μικροαστισμός.

Νοσφεράτος είπε...

Γιννη μου Ο Κευνς ταιριαζει περισσοτερο με τον Ρουζβελτ παρά με τον Νεοφιλελευθερο Ρήγκαν ..
Και οπως ξερεις εγώ δεν μπαινω στην λογική του τι Παπαγος τι πλαστηρας ''
Οσο για αυτά που λεει το Μαυρο προβατο : τουχω πει καποτε για το Γαλαζιο σφυροδρεπανο και την Νου Δου Κνε ..
χωρις αυτό να σημαινει βεβαια οτι επικροτώ τους Αλαβανους ..
Αλλά μου κανει εντυπωση η

Νεα -αν -ίερη συμμαχια .. ολωςν ενατιον του Συρζα ..και η Σιωπή , ανοχή , κκαι προς τα Αισχη της Ν .Δ και τα Βατοπαιδοία της και ως προς τις βαρβαροτητες της Ασυνομιας
Πολύ φιλικά πάντα ..

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν ξέρω γιατί ο Κεϋνσιανισμός οδηγεί ξανά στη Θάτσερ. Και τώρα υποτίθεται ότι με τις "πολιτικές" τους πάνε να λύσουν τα προβλήματα; αυτά οξύνονται και είναι ικανά να τινάξουν την κατάσταση στον αέρα.Κι αν εννοείς Γιάννη ότι καλύτερα να τιναχτεί στον αέρα οκ. Έτσι κι αλλιώς δεν βλέπω τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν από το να ακολουθήσουν πολιτική διασφάλισης των δικαιωμάτων για στέγη,υγεία, παιδεία, εργασία και για το περιβάλλον. Αυτά ήταν στοιχειώδη για την Ευρώπη υποτίθεται. Αλλά τώρα φαίνεται σκέφτονται κάτι άλλο. Εμείς τι σκεφτόμαστε όμως;

Γιάννης είπε...

Νοσφεράτε,
με το ρούσβελτ μπορεί να ταιριάζει - στο ρήγκαν καταλήγει. αναπόφευκτα. είναι η σωτηρία του καπιταλισμού αποδεδειγμένα. το κοινωνικό κράτος μισοχόρτασε τον κόσμο και αποσόβησε την κατάρρευση του οικονομικού συστήματος.

ο συν στις περισσότερες δημοσκοπήσεις εξακολουθεί να έχει μεγαλύτερα ποσοστά από ό,τι το κκε. αλλά το ότι όχι απλώς ως κόμμα θεωρείται από όλους (κι αυτό δεν είναι επίθεση από όλους εναντίον του συν)πως είχε τη λιγότερο καλή στάση, αλλά και ως πολιτικοί αρχηγοί ο τσίπρας κι ο αλαβάνος είναι, μαζί με τον καρατζαφέρη, η τριάδα του πάτου (http://www.publicissue.gr/1013/ από τον χερρκ το είδα). ούτε αυτό είναι επίθεση όλων κατά του συν, είναι η πραγματικότητα της λαϊκιστικής πολιτικής του: δεν θέλει κανείς τέτοια πολιτική.

συμφωνώ όμως ότι δεν είναι το πρόβλημα της ελλάδας ο συν ούτε "οι μασώνοι ή εβραίοι" κλπ κλπ. το αν τα σκάνδαλα της νδ συγκαλύπτονται (π.χ. ζαχόπουλος), ασφαλώς και συγκαλύπτονται. αλλά αυτό θα γινόταν είτε με τη δολοφονία και τα ακόλουθα είτε λ.χ. με τη γουροβίζιον είτε με νέα σκάνδαλα.
προσωπικά δεν έχω αντίρρηση να καταδικάζονται τα σκάνδαλα ή η παράνομη συμπεριφορά (π.χ. δολοφονίες ή ληγμένα+κατά ανθρώπων που απλώς διαδηλώνουν) της αστυνομίας. και ο τόπος έχει βουίξει από τις καταδίκες αυτές. άλλο αν η αυθόρμητη ή μη βία ως αντίδραση ορισμένων σε αυτά δε μου φαίνεται καθόλου πολιτική πράξη.
άλλο το ένα κι άλλο το άλλο.

Νοσφεράτος είπε...

Βρε Γιαννη ..Μη με μπερδευεις..Απαντησε μου σ'αυτό : Ειναι ή δεν ειναι η απλεπισια των Νεων για ενα Μελλον χωρις καθολου μελλον που τους οδηγει στην εξεγερση;
Και τι μπορουμε να κανουμε γιαυτό ..;
δεν πρεπει να παλεψουμε για να τους δωσουμε Ελπίδα;
Γιαυτό λε ..Να παλεψουμε για ενα στοχο ..Οχι πιά να τα δινουμε σε Ολυμπιακους , Εκκλησια ,Βαλτοπαιδοια Λαμογια , Τραπεζες ..Αν ειναι να κανουμε θυσισε ας τις κανουμε για τα παιδιά αυτου του Τοπου ..Και για την Υγεια . Και για την Παιδεια ..


100, ΟΟΟ θεσεις εργασιας ειναι ενας στοχος εφικτος .Και αξιζει τον κοπο να δωσουμε ολοι .. Ολοι πρπει να κανουμε θυσιες για να δωσουμε ενα μελλον στα παιδια μας .Οχι ομως οπως τωρα να κανουμε θυσιες για να πλουτιζουν τα Λαμογια ..
ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ φΟΡΟΥς -ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥς ΦΟΡΟΥς ΣΤΟΥς εΧΟΝΤΕς ..τωρα ..
ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΕΙΝΑΙ εΦΙΚΤΌ ..

(ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ κκε ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΕ ΑΥΤΌ ΘΑΛΕΓΕ ΤΩΡΑ ..αΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΑΝΑΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ..)

Γιάννης είπε...

Νοσφεράτε ,
δεν έχω αντίρρηση ότι πρέπει να φορολογούνται οι πλουσιοι (και η εκκλησία-μοναστήρια) κλπ κλπ.

για τις διαδηλώσεις σίγουρα αν δεν υπήρχε το κλίμα με την κρίση κ τα σκάνδαλα, θα ήταν λιγότερο μεγάλες (όπως κι αν ο δολοφονημένος δεν δολοφονείτο στα εξάρχεια ή αν ήταν π.χ. αλβανός ή γυφτάκι μόνο οι αναρχικοί θα έκαναν διαδηλώσεις).

νέο νιου ντηλ, τι πάει να πει; θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για να ανοίγουν κ να γεμίζουν τρύπες, να φτιάχνονται γεφύρια ή άουτομπαν όπως στη χιτλερική γερμανία; αυτά δε γίνονται πια.

επιπλέον, το να φορολογηθούν οι εταιρείες, εν ελλάδι και στη δύση είναι πολύ ωραίο και καλό, αλλά ξέρουμε ότι θα φύγουν για την ασία, την ινδία την κίνα, τη βραζιλία και όπου γης και πατρίς. και όχι βέβαια ότι υποστηρίζω να παραμείνουν πάσει θυσία και με κάθε κόστος, αλλά πρέπει κανείς να ξέρει ότι δε ζούμε στο 30 ούτε στο '50. για να γυρίσει κανείς εκεί, θα πρεπε, τι να πω, να αλλάξουν σε μια νύχτα και απροειδοποίητα οι νόμοι που επιτρέπουν να τα σηκώνεις όλα, ως πολυεθνική, σε μια βραδιά και να φεύγεις για την ινδία. πρέπει κανείς να ξέρει, δηλαδή, ότι η κατάσταση είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

ασφαλώς μπορούν να φορολογηθούν τα μεσαία προς μεγάλα στρώματα, γιατροί, μικροβιομήχανοι που αδυνατούν να το σκάσουν προς τα έξω, η εκκλησία, τραγουδιστές και άλλοι κλπ. αλλά ώς εκεί. (στις ηπα ή στη δύση, όμως, το σκάνε πολύ ευκολότερα)


κι όταν λέω κέυνς-> θάτσερ, εννοώ ότι δημιουργείται μια φούσκα (αντίστοιχη της νεοφιλελεύθερης) η οποία εν τέλει οδηγεί σε καταστάσεις της κρισης της δεκαετίας του 1970 (ολο και μεγαλύτεροι μισθοί, κόστος για τις επιχειρήσεις), με αποτέλεσμα να προκύπτει ένας ρήγκαν ή θάτσερ που να λέει "έχουμε τη μαγική λύση, ιδιωτικοποιήσεις των πάντων"
θα πει κανείς "ναι ο κέυνς όμως κράτησε 40 χρόνια (1930-1970)". και; ο νεοφιλελευθερισμός κράτησε 30 (1979-2008). δεν είμαι ούτε παριστάνω τον επαναστάτη. αλλά τα πράγματα έχουν έτσι: η σοσιαλδημοκρατία οδηγεί στον νεοφιλελευθερισμό, είτε επειδή καταρρέει (στα 1970) είτε επειδή μεταλλάσσεται (μετά το 1991).

κοέρδια,
δεν λέω αν υπάρχει κάποια σωστή λύση. λέω ότι ο κέυνς δεν είναι πια εφικτή λύση. τόσο λόγω του ότι άνοιξαν οι ασκοί του αιόλου (αν με απειλείς πχ οτι θα με φορολογήσεις, σηκώνομαι και φεύγω αύριο) όσο και γιατί δε γίνεται να φτιάχνουμε γεφύρια (..οι μυριάδες πτυχιούχοι των αεί, εννοείται!)

το για τις 100 χλδ θέσεις θεωρώ ότι είναι λαϊκιστικό, γιατί μοιάζει με προεκλογική υπόσχεση της νδ. δεν το περίμενα αυτό από αριστερό κομμα, να "τάζει" θέσεις. είναι πασόκ του 80. ειδικά από ένα κόμμα που -επαναλαμβάνω, δίχως να έχω πάρει απάντηση- ψήφισε υπέρ του μάαστριχτ και τώρα κάνει λόγο για κρατικοποίηση, "επιστοφή των δεκο στο δημόσιο" και άλλα τέτοια ωραία. μήπως άλλαξαν θέση; γιατί δεν το λένε, για να ξέρω και να μη τους θεωρώ καιροσκόπους ή λαϊκιστές ή διπρόσωπους, αλλά έντιμους που δίχως δογματισμό όπως άλλα κόμματα αριστερά παραδέχονται τα λάθη τους.

Νοσφεράτος είπε...

Γιαννη Ωραια ολα αυτά που λές και ως αναλυσεις ..
Ταχω κατα καιρους σκεφτει ..
Ομως
Πες μου ενα πραγμα
Γιατί οι 100.οοο θεσεις εργασιας που αν μη τι αλλο θα δωσουν ενα Ορατό μελλον στην Νεολαια μας
θεσεις στην
ΠΑΙΔΕΙΑ , ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

και
θα σταματησουν την Απιστευτη και ταχυτατη πλεον Σηψη
ειναι Λαικισμός ;
Και γιατί δεν ηταν π.χ Οι Ολυμπιακοι;
Και αν δεν βαλουμε ενα τετοιο στοχο τι αλλο θα κανουμε ;
Ετσι που μας καταντησε η Δεξια χερι σερι με τις πιο παραδοπιστες σκοτεινές δυναμεις της Κοινωνιας: Αργεντινή..
Αντε πες μου σε παρακαλώ ..
(καλές γιορτες και Με Ελπίδα για Αλήθεια και Δικαιουσνη ουτως ή αλλως

Γιάννης είπε...

Νοσφεράτε,
λαϊκισμός είναι
1. γιατί συνιστά ημίμετρο, όπως προσπάθησα να εξηγήσω πριν, αναφέροντας το φαύλο κύκλο κέυνς-νεοφιλελευθέρων
2. γιατί διακηρύσσεται από όσους ψήφισαν το μάαστριχτ,
3. γιατί μοιάζει με τις εξαγγελίες των νδσοκ προεκλογικά.

ασφαλώς και ήταν για εμένα οι ολυμπιακοί λαϊκισμός. άρτος και θεάματα και άπειρα κέρδη για ελληνικές κ ξένες εταιρείες, τσιμεντοποίηση και (αυτ)απάτες περί ισχυρής ελλάδας. ε, το ίδιο είναι να πετάς καρβέλια σε 100 χλδ άτομα (γιατί όχι σε 500 χλδ; ) και να κλείσεις τα στόματά τους.

και να έπρεπε να μπουν 100 χλδ, το 80 κ το 90 είχαν μπει εκατοντάδες χιλιάδες κομματόσκυλα που ούτε word ξέρουν/θα μάθουν να χειρίζονται καλά + το ότι τώρα είναι 50άρηδες και βαριούνται να δουλέψουν, γιατί "βάρυναν".

δεν ξέρω τι θα γίνει. από τη μια είναι η σκύλα του νεοφιλελευθερισμού και από την άλλη η χάρυβδη του μπάχαλου, ενώ ο κέυνς είναι εκτός τόπου-χρόνου. και όσοι αποδέχονται το μπάχαλο δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι προετοιμάζουν απόψεις τύπου "πού είναι ο στρατός;" στο άλλο μισό της κοινωνίας. αν όλες αυτές οι διαδηλώσεις είχαν κανένα νόημα, στις επόμενες εκλογές (και στις δημοσκοπήσεις) οι νδσοκ θα έπρεπε να πάρουν 15% μαζί.

Νοσφεράτος είπε...

Γιαννη μου Λες :

''λαϊκισμός είναι
1. γιατί συνιστά ημίμετρο, όπως προσπάθησα να εξηγήσω πριν, αναφέροντας το φαύλο κύκλο κέυνς-νεοφιλελευθέρων''

Πριμενω να μου πεις ενα Εφαρμοσιμο Ολοκληρο Μετρο που να δινει συγκεκριμμενες ελπίδες σε μια απελπισμενη Νεολαια

--------------------------------------

2. γιατί διακηρύσσεται από όσους ψήφισαν το μάαστριχτ,

Δεν μ' ενδιαφερει αυτό .

Εγώ δεν ψηφισα το Μααστριχ ..Κιας το ψηφισαν ..Τι σχεση εχει με το χαλι που ζουμε τωρα .
Αν αλλαξαν προς το καλύτερο Μπραβο τους ..
Εγώ παντως νομιζω οτι το συγκεκριμμενο μετρο (και δεν μ'ενδιαφερει ποιοι το προτεινουν..τι σοι λογική ειναι αυτή ;

Δινει Συγκεκκριμμενη διεξοδο στην Τωρινή απελπισια της Νεολαιας και της Χωρας μετά απο Πεντε χρονια Νου Δου καταστροφικης διακυβερνησης ..





3. γιατί μοιάζει με τις εξαγγελίες των νδσοκ προεκλογικά.

- Κατ΄αρχήν τον Ορο Νου Δου Σοκ τον πρωτοειδα περυσι και αμεσως το Χαρακτηρισα ΗΛΙΘΙΟ . και οτι ευνοει την Νεα Δημοκρατια Ολοφανερα . Και οτι αυτοι που το εφηυραν παιζαν ηθελημενα ή αθελητα τον Ρολο του κολαουζου της Νου Δους

Οσες λαμακιες και να εκανε το Πασόκ Καμμια σχεση δεν εχει με την απληστα καταστροφική πολιτική της Δεξιας

οσο γιατό τι σου θυμιζουν .. Επιμενω στην απαντηση στο 2. Μακαρι να υιοθετηθει αυτος ο Εθνικος στοχος(100. 000 ΘΕΣΕΙς ΕΡΓΑΣΙΑς ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ στηνν Παιδεια Υγεια και ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ απο Ολα τα κομμαΤΑ . Αλλά στα σοβαρά ..
Ειναι το λιγωτερο που μπορουμε να κανουμε ΓΙΑ τα Νιατα αυτής της Χωρας (και οχι μονο 'για τα δικατους τα παιδια '' που λενε οι δεξιοι ...

Και παλι Χρονια πολλά Φιλε μου

Νοσφεράτος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Νοσφεράτε,
για το
1. αν όσα λέω είναι σωστά, τότε το ότι δεν έχω να σου δώσω ένα εφαρμόσιμο ολόκληρο μέτρο μέτρο δε σημαίνει ότι τα περί 100 χλδ παύουν να είναι ημίμετρο.
2. αν δε σε ενδιαφέρει καθόλου ποιος λέει τι αλλά μόνο το τι λέει, τότε θα πρέπει να επικροτείς κάθε φορά τη νδ, όταν προεκλογικά υπόσχεται 100 χλδ θέσεις εργασίας. σημασία για μένα, λοιπόν, έχει όχι μόνο τι διακηρύσσεται αλλά και ποιος το διακηρύσσει: όποιος έχει ψηφίσει (ως κόμμα) υπέρ μιας άποψης η οποία οδηγεί στα σημερινά χάλια και τα θεωρεί σωστά(η άποψη), τότε, αν είναι τίμιος, πρέπει πριν διακηρύξει για 100 χλδ κλπ, να παραδεχτεί (και έμπρακτα) ότι έκανε λάθος όταν ψήφιζε υπέρ του μάαστριχτ. αν το κάνει αυτό, τότε να πούμε μπράβο τους. γιατί όχι; αλλά δεν το έχει κάνει ούτε θα το κάνει. είναι ο λαϊκισμός των κοινωνικών στρωμάτων που εκφράζονται από το συνασπισμό.

3. έχω αντίθετη άποψη για το νδσοκ και για την σύγκριση των πολιτικών πασόκ κ νδ. δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο λειτουργεί ως βοήθεια προς την νδ. επί πασοκ δεν πήραμε ως χώρα τους ολυμπιακούς; επί πασοκ δεν έγινε η μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών, με το χρηματιστήριο; δεν άρχισε να ξεχαρβαλώνεται το κοινωνικό κράτος; δεν άρχισαν οι "αποκρατικοποιήσεις" επί πασόκ; δεν αυξήθηκαν από 50 δραχμές σε 50 λεπτα (=3,4 φορές) βασικά προϊόντα της λαϊκής, δίχως το αριστερό μέρος του νδσοκ, το 2002, να κάνει τίποτε; δεν έβαζε τα δικά του παιδιά το πασοκ;
επειδή δεν εχει σημασία ο εμφύλιος ούτε τα προ της μεταπολίτευσης στο θέμα αυτό, για εμένα πασοκ και νδ είναι το ίδιο.

και, γυρνώντας στο θέμα, δεν αμφιβάλλω ότι πρέπει κανείς να σκεφτεί για τις καλλίτερες δυνατές λύσεις. αλλά επίσης να ξέρει, αν πρόκειται να εφαρμόσει παλιές πρακτικές, να ξέρει τις επιπτώσεις από αυτές τις πρακτικές. να ξέρει ότι το να χρυσώνεις το χάπι ή να πεις "οκ, 40 χρόνια σοσιαλδημοκρατία, και μετά ας επανέλθει ο νεοφιλελευθερισμός" είναι ασπιρίνη. αν υπάρχει μόνο αυτή, τότε χρειαζόμαστε και άλλα φάρμακα

όλα αυτά επίσης φιλικά, Νοσφεράτε

Γιάννης είπε...

Νοσφεράτε,
για το
1. αν έχω δίκαιο σε όσα λέω, τότε το ότι δεν έχω να παρουσιάσω μέτρα δε σημαίνει ότι έχω λάθος πως οι 100 χλδ θέσεις είναι ημίμετρο.

2. σημασία έχει όχι μόνο τι λέγεται αλλά και ποιος το λέει. αλλιώς, όταν προεκλογικά η νδ υπόσχεται 100 χλδ κλπ θέσεις, θα πρέπει να την πιστεύουμε και να επικροτούμε και να την ψηφίζουμε. δεν είμαι αντι-συνασπισμός. μπράβο τους θα πω μόνο αν παραδεχτούν (και πρακτικά) ότι έκαναν λάθος που ψήφισαν υπέρ του μάαστριχτ και, στη συνέχεια, προτείνουν τις 100 χλδ θέσεις. όχι σήμερα έτσι, αύριο γιουβέτσι.

3. εγώ συμφωνώ πολύ με τον χαρακτηρισμό αυτόν, γιατί δεν έχω εμφυλιακές ή μετεμφυλιακές αναμνήσεις, κι αν είχα δεν θα τις άφηνα να με επηρεάζουν. επί πασοκ δεν πήρε η χώρα μας την ολυμπιάδα, την οποία θεωρείς λαϊκισμό; και με το πασοκ δεν διορίζονταν τα "δικά τους παιδιά"; με το πασοκ δεν άρχισαν οι "αποκρατικοποιήσεις" και το ξεχαρβάλωμα (στα 90) του κοινωνικού κράτους; δεν αυξήθηκε σε μια νύχτα ή σε ένα μήνα η τιμή προϊόντων λαϊκής 3,4 φορές, από 50 δρχ σε 50 λεπτά, χωρίς το αριστερό σκέλος του νδσοκ να πράξει τίποτε;
δε νομίζω ότι έτσι υποβοηθάται η νδ. ούτε ότι η πλειονότητα όσων λεν για νδσοκ θα ψήφιζε νδ.

ασφαλώς θα πρέπει να σκεφτούν όλοι για τα μέτρα που χρειάζονται. μόνο που αν το καλλίτερο μέτρο είναι μέτρα τα οποία δούλεψαν για κάποιον καιρό κι έπειτα έφεραν τον νεοφιλελευθερισμό, τότε πρόκειται για ασπιρίνη, οπότε θα χρειαστούμε και άλλα φάρμακα.

πολύ φιλικά όλα αυτά
Γιάννης

Νοσφεράτος είπε...

Γιαννη μου συγνωμη που δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω Τωρα ..Οπως ισως θα ειδες ειμαι μαλλον απασχολημένος με κατι Αισχρό που γινεται Παλι Εις βαρος μου με τον Γνωστο τροπο..απο τον Γνωστο τυπο..

και Με τον Οποιον Πραγματι Δεν ξερω τι να κάνω
Οταν μπορεσω θα σου απαντησω ..Να ξερεις οτι οτι γραφω το γραφω γιατί νομιζω οτι ολοι εθελοτυφλουμε σε οτι αφορά την απελπισια της νεολαιας ..Ειναι πολύ μεγαλύτερη απο οτι θα αντεχαμε ..
Εντω μεταξύ ο Αιρετικός σου παλι μεγαλουργει...

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...