Αναγνώστες

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

H κληρονομιά:Η δημιουργικότητα , η ανανεωση ,η δυναμη χαρακτηρα....

ο πλουτος στη σκέψη
η σοβαροτητα αλλά και το χιουμορ
η αληθινή ,ορθολογική αγάπη
η αριστερά που δεν ειναι ταυτοτητα αλλά τόλμη ,η ανανέωση,η ζωντανια,το πεισμα,η προσπαθεια ,οι σταθεροτητα , η πιστη σε ορθολογικές αξιες ,η αγάπη, η ανοιξη ,
η πνευματική ευρυχωρια ...
Φτωχοτεροι σήμερα ,φτωχότεροι...
----------------------------------------------------------------------------
η τελευταία συνέντευξη του Μιχάλη Παπαγιαννάκη στην ΑΥΓΗ: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=458866 )

2 σχόλια:

cirut είπε...

Ο Παπαγιαννάκης ήταν ένας γνήσιος γόνος του ό,τι ονομάστηκε Ανανεωτική Αριστερά στην Ελλάδα. Ήταν πολιτικό πνευματικό παιδί της "ήμερης Αριστεράς", αυτής που ξεφόβισε τον κόσμο μετά το 1974 και σήμερα μιλάμε για τόσο ευρεία πνευματική αποδοχή.

cirut είπε...

Και μιας και πιάσαμε τα ..μνημόσυνα, θα πω για τη συμβολή της "Άλλης Αριστεράς", της Ελληνικής Νέας Αριστεράς, που γεννήθηκε από το ΚΚΕ Εσωτερικού και κάτι τολμητίες τύπου Παρτσαλίδη, που μίλησαν ΤΟΤΕ για άλλη γραμμή, αυτονόμηση από ΚΚΣΕ κλπ.

Μια τρομακτική πορεία που βγήκε απ' τη μαυρίλα στη χειραφέτηση και στη Δημοκρατική Αριστερά. Το ΚΚΕ δεν θα καταλάβει ποτέ τι ακριβώς έγινε, πώς μιλάει από το 17% για 6%σήμερα, σε ποια στροφή έχασε τον κόσμο του.

Το ΚΚΕεσ αν δεν έμπλεκε με την ΕΑΔΕ το 1974 (Αντιδικτατορική Ενότητα) αλλά πόλωνε λίγο την κοινωνία, όπως έκανε το ΚΚΕ, θα το είχε συρρικνώσει. Από τη δεξαμενή του 1974 άντλησε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι Ο-Π τη μαγιά τους. Και το πιο σημαντικό του ΚΚΕεσ είναι η ελπίδα της δημοκρατικής αλλαγής.

Άπειρα λάθη, άπειρα χασίματα αλλά η προσφορά στην ελληνική κοινωνία είναι μεγάλη και μόνιμη.

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...