Αναγνώστες

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

«Γίνε αυτός πού είσαι»(με φαρμακα)



Σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι παίρνουν την συμβουλή του Φρειδερίκου Νίτσε «Γίνε αυτός πού είσαι» κατά γράμμα.
Αντί να στραφούν ωστόσο στην φιλοσοφία χρησιμοποιούν φάρμακα αναβολικά, αισθητική χειρουργική, θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης ακόμα κα χειρουργική αλλαγής φύλου.
Τα αντικαταθλιπτικά δεν καταναλώνονται μόνο για να αντιμετωπιστεί η σοβαρή κλινική κατάθλιψη. Χρησιμοποιούνται επίσης ευρύτατα για να αντιμετωπιστούν η διαταραχή κοινωνικού άγχους, το μετατραυματικό στρες, η ιδεοψυχαναγκαστική νεύρωση, οι διατροφικές διαταραχές
Πολλές από αυτές τις διαταραχές θεωρούνταν κάποτε σπάνιες ή και ανύπαρκτες.
Ωστόσο από τη στιγμή πού μια φαρμακευτική εταιρεία αναπτύξει μια θεραπευτική αγωγή για ψυχιατρική διαταραχή, αποκτά οικονομικό συμφέρον να διαγιγνώσκουν οι γιατροί τη διαταραχή αυτή όσο γίνεται συχνότερα.
Αυτό σημαίνει τη μετατροπή μιας κατάστασης πού κάποτε θεωρούνταν φυσιολογική παραλλαγή της ανθρώπινης συμπεριφοράς- να είσαι ντροπαλός, τελειομανής ,ή απαισιόδοξος- σε ψυχιατρικό πρόβλημα.
Όσο περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι έχουν μια διαταραχή πού επιδέχεται φαρμακευτική αγωγή τόσο περισσότερα φάρμακα θα πουλήσουν οι εταιρείες
«Γίνε αυτός πού είσαι ,Να είσαι ο εαυτός σου

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Χημεία σίγουρα οδηγάει πολύ μέρος απ' τον δυτικό πολιτισμό. Η άσπρη τη μουσική και τις τέχνες, ο νους αλλοιώνεται απ' τις αρρώστειες και οι σκόνες τον επαναφέρουν, σε μια άλλη θέση όμως. Η Ευρωπαϊκή νεολαία παίζει μαύρα - άσπρα κι αλκοόλ.

Blackhead είπε...

Αληθεια τελικα φαινετε να ειναι το ψεμα που διαλεγουμε. Διαλεγουμε να εχουμε προβληματα που λυνονται με το τροπο που παλι εμεις θα διαλεξουμε. Διαλεγουμε να εξαρτιομαστε απο ουσιες και ανθρωπους που ξερουμε πως θα ερθει η στιγμη να μας βαλουν να διαλεξουμε αναμεσα σε αυτα που εχουμε οι ιδιοι διαλεξη να θυσιασουμε. Ετσι καποτε διαλεξαμε τα παντα να τα μεταφρασουμε σε χρημα. Αυτη μας η επιλογη ειναι ισως η μανα της σημερινης κοινωνιας οπως τη γνωριζουμε. Ειναι φυσικο το παιδι μιας τοσο γεναιας επιλογης να μας φερνει μπροστα σε ενα ακομα μεγαλο διλημα, τα "Ναρκωτικα του δρομου" ή τα "Ναρκωτικα του κρατους",ξερετε, αυτα που φερουν συνηθως κοκκινες γραμμουλες στο κουτι τους. Σκοπος μου δεν ειναι να μειωσω τη ουσιαστικοτητα των φαρμακευτικων αγωγων αλλα να πεισω τον εαυτο μου πως μπορει να διαλεξει ενα ευκολο ψεμα για να ζει και μια λυση στο προβλημα μου τοσο γλυκια ... σαν ψεμα!

celin είπε...

Θα μπορουσα να γραψω πολλα εδω για το ζητημα που ευστοχα θετεις.
Παρε κοσμε αντικαταθλιπτικα για να μην αντιμετωπισεις τα προβληματα της ζωης σου,
παρε σεροξατ κ εφεξορ,
παρε χαπια αδυνατισματος γιατι πηρες ενα κιλο παραπανω,
κανε αποτριχωση γιατι ειναι ντροπη για το συγχρονο αντρα να ειναι τριχωτος,
κανε μποτοξ γιατι ειναι ντροπη η γυναικα να εχει ρυτιδες μετα τα 40.

Παλι με ενεπνευσες για αναρτηση.

Θελω παντως να κλεισω με μια καταγγελια-προειδοποιηση:πολλοι ψυχιατροι ειναι παντελως αχρηστοι κ αμορφωτοι,και μοιραζουν φαρμακα αναλογως απο ποια φαρμακευτικη τα πιανουν,και οχι αναλογως της ψυχικης διαταραχης του ασθενους.

Το γνωριζω παρα πολυ καλα αυτο απο προσωπικη εμπειρια,οχι,δεν ημουν εγω ο ασθενης,ηταν μια κοπελα που γνωριζα καλα.Πολυ καλα.
Τη τρελαναν τη κοπελα οι κομπογιαννιτες,στο νοσοκομειο της πασαραν αντιψυχωτικα
(ενω ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΨΥΧΩΤΙΚΗ)
ο προσωπικος της γιατρος της εδινε αντικαταθλιπτικα,
αλλος διεγνωσε ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη και της εδωσε κατευναστικα-ηρεμιστικα,

ο,τι να ναι.
Πηγαν να τη τρελανουν τη κοπελα.
Εγω σκεφτηκα να πιασω τον γιατρο που της εδινε αντιψυχωτικα κ να τον μαυρισω στο ξυλο.
Τελικα τη συμβουλεψα να τα κοψει ολα και με τον διαλογο και τη παρεα μου,προσπαθησα να ειμαι εγω αυτος που θα τη κανει να νιωσει καλυτερα.
Κ ηταν οντως καλυτερα οταν τα εκοψε ολα.

Τωρα,αυτο το σχολιο ισως καλυτερα να στο εστελνα σε email γιατι περιεχει πολλες πληροφοριες αλλα σκεφτομαι οτι μπορει να ειναι καλυτερα να διαβαστει,μπας κ βοηθησει καποιους που τυχον θα το διαβασουν.

Προς Θεου,δεν ισχυριζομαι οτι δεν υπαρχουν αξιοι επιστημονες,ουτε οτι τα φαρμακα ειναι αχρηατα,
σε βαριες ψυχωτικες περιπτωσεις
(σχιζοφρενεις-παρανοικοι-διασχιστικοι),τα φαρμακα(κατασταλτικα κυριως) ειναι απαραιτητα.
Αλλα οι υπολοιποι πρεπει να τα καταναλωνουν με φειδω,οταν πρεπει να τα καταναλωνουν.

Η καταθλιψη δε ξεπερνιεται με αντικαταθλιπτικα.Αν εισαι πλουσιος,ξεπερνιεται με ψυχοθεραπεια,αν οχι,με στηριξη απο τους δικους σου ανθρωπους.

Νοσφεράτος είπε...

κοιτα το νοημα της αναρτησης εχει να κανει κυριως με το οτι σημερα πολλές απο τις κατασσεις που θεωρουνταν καποτε φυσιολογικές ..π.χ το να εισαι στεναχωρημένος, να πενθεις, να βαριεσαι κλπ
σημερα θεωρουνται ..παθολογικά..
υπαρχει μια ιδεολγια καταναγκαστικής ευτχιας.. χαζοχαρουμενης ..
απο που προκυπτει ο καταναγκασμός;
απο την καταναλωση .. εικνες , διαφημισεις
''γιατι εγω να μην ειμαι ετσι;'' γιατι να μην ειμαι ευτυχισμένος οπως αυτή ηεικονα στη τηλεοραση;

ειναι ΔΙΑΤΑΓΗ ναε εισαι ευτυχισμένος

και καθώς βλλεπουμε ταειδωλα της ευτυχιας
αναποφευκτα κανουμε συγκρισεις..
οτι ξεφευγει απο την υποτιθεμενη -εικονική-ευτυχια αντιμετωπιζεται και εσωτερικευεται ως παθολογικό
''γιατι ειναι ετσι αυτο το παιδί; γιατι δεν ειναι σαν ...
;

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ  Οι νέοι ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτά που λέμε τώρα Άυλα στο facebook στη δεκαετία του 70 τα λέγαμε εν σώματι στα πηγ...