Αναγνώστες

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Η Ντάτσ(ι)α τόπος προσκυνήματος by papoylis

Η Ντάτσ(ι)α τόπος προσκυνήματος


Με βάση τα πρόσφατα στοιχεία για τη κίνηση των επιβατών σε όλους τους λιμένες της Ευρώπης το 2010 , η Eurostat έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που ήδη πιθανολογούσα ( ως Διευθυντής του Γραφείου προεδρίας ΙΘΙ ) εδώ και πολύ καιρό :
Οι αδελφοί επιβατικοί λιμένες Περάματος και Παλουκίων Σαλαμίνας αναδεικνύονται κορυφαίοι στην κίνηση επιβατών για το 2010 ,  υπολειπόμενοι κατά τι μόνο του λιμένος του Ντόβερ στην Αγγλία. Μεταξύ των δύο λιμένων μας κινήθηκαν περίπου 12,5 εκατομμύρια επιβάτες , χρησιμοποιώντας  τα γνωστά οχηματαγωγά ( παντόφλες ) και  τις λάντζες. Από τη κίνηση αυτή εξαιρείται η περήφανη ελληνική πολεμική ναυτωσύνη που χρησιμοποιεί ως γνωστόν τη λεγόμενη “ευκαιρία” απευθείας από το παρακείμενο Ναύσταθμο στην ακτή Ξαβέρη στο Πειραιά.
Επειδή σε σχέση με πέρσι  έχουμε μια αύξηση περίπου 2 εκατομμυρίων επιβατών που δεν δικαιολογείται υπό τις παρούσες συνθήκες λόγω :
α) της μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας
β) της  μείωσης της τουριστικής κίνησης
γ) της στασιμότητας του πληθυσμού
δ) της εξοντωτικής αύξησης του κόστους των μετακινήσεων
μπορεί κανείς βάσιμα να υποθέσει ότι το μέγιστο μέρος της πρόσθετης κίνησης επιβατών οφείλεται στη συνεχή και αθρόα προσέλευση προσκυνητών ,  διανοουμένων και περίεργων στις ΝΔ παρυφές των Παλουκίων όπου  και η Ντάτσ(ι)α του Προέδρου του Ιδρύματος μας Θείου Ισιδώρου . Παρά το γεγονός ότι εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας και ελέγχου , χιλιάδες πολίτες από όλη την επικράτεια συνωστίζωνται στις προκυμαίες και κατευθύνωνται προς την έπαυλη του Προέδρου. Γυναικόπαιδα , συνταξιούχοι , αθίγγανοι και κατσίβελες , οικονομικοί μετανάστες , θρησκευτικές οργανώσεις ,  ατυχήσαντες οικονομολόγοι και επιχειρηματίες , εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ ,  εγκλωβισμένοι στο ΧΑΑ , προσπαθούν να φθάσουν στη Ντάτσ(ι)α.
Μαζί τους ένα ετερόκλητο σύνολο από καντινιέρηδες , λαχειοπώλες , επαίτες  , μικροπωλητές  και πορτοφολάδες που αναμειγνύονται με τους προσκυνητές και συνθέτουν ένα πολύβουο πλήθος που διαγκωνίζεται μπροστά στην περίφραξη και την είσοδο της επαύλεως.
Όλοι απαιτούν , παρακαλούν ,   εκλιπαρούν το Πρόεδρο του ΙΘΙ να εμφανιστεί επιτέλους στο πολιτικό προσκήνιο και να παρέμβει δίνωντας κατευθύνσεις , λύσεις και καθοδήγηση πνευματική  ,προκειμένου να διαβεί το Έθνος και το χριστεπώνυμο πλήρωμα – Λαός τη παρούσα δραματική κρίση. Μέχρι στιγμής ο ίδιος αρνείται να εμφανισθεί ή να προβεί σε οποιασδήποτε δήλωση , παρά τις κραυγές , τα συνθήματα τις επικλήσεις και εκδηλώσεις λατρείας προ της πύλης της Ντάτσ(ι)α . Επισημαίνει πάντως ( ανεπίσημα )  ότι το έντονο ενδιαφέρον , η μεγάλη προσέλευση και η αγωνιστικότητα , πέραν του γεγονότος ότι τονώνουν τη τοπική οικονομία στη Σαλαμίνα  , μπορούν να αποτελέσουν στο μέλλον εγγυήσεις για το ξεπέρασμα της κρίσης.
Κατόπιν σχετικού αιτήματος του γραφείου μας προς τις αρχές , την ασφάλεια της Ντάτσ(ι)α αλλά και του  Προέδρου μας έχουν αναλάβει ειδικές δυνάμεις του ΛΣ ( βατράχια ) . Ο κος Τζώρτζ ( Σόρος ) μας ενημέρωσε δε ότι η περιοχή παρακολουθείται συνεχώς με κατασκοπευτικό δορυφόρο χαμηλής τροχιάς ( LOS )  που διατέθηκε  από τη CIA , μετακινηθείς εσπευσμένα από τη Βαγδάτη.
Αν το φαινόμενο αυτό συνεχιστεί και στο νέο έτος 2011 , προβλέπεται ότι το δίδυμο Παλούκια – Πέραμα θα ξεπεράσει και το λιμάνι του Ντόβερ στα στατιστικά της επόμενης χρονιάς , ενώ η προβλεπόμενη ανάπτυξη που θα προκύψει , θα αναστρέψει την αναμενόμενη  από τη τρόικα μείωση του ΑΕΠ κατά 2,5% .
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΝΤΑΤΣΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΡΑΤΣΑ
ΤΟ ΚΟΥΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΒΥΘΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝΕ ΣΤΟ ΙΘΙ
ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΘΕΙΟ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο -Στη τέχνη και στη Κοινωνία. Πέτρος Θεοδωρίδης

  Πέτρος Θεοδωρίδης (τμήμα κινηματογράφου Α.Π.Θ ) Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο Στη τέχνη και στη Κοινωνία   Α. :Μοντερνισμός   ...