Αναγνώστες

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Gattaca και Zardoz (1974) δυο ταινιες επιστημονικής φαντασιας για ενα μελλον βαρβαροτητας (που μοιαζει να ειναι πολύ κοντινο )

http://en.wikipedia.org/wiki/Zardoz






αλλη ταινια για ενα μελλον βιολογικής ανισοτητας που μοιαζει κοντινο
Gattaca


http://en.wikipedia.org/wiki/Gattaca


Gattaca

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Gattaca


Σκηνοθεσία Αντριου Νίκολ
Παράγεται από την Danny DeVito
Michael Shamberg
Stacey Sher
Gail Λυών
Γράφει ο / η Αντριου Νίκολ
Πρωταγωνιστούν Ethan Hawke
Ούμα Θέρμαν
Τζουντ Λο
Γκορ Βιντάλ
Loren Dean
Μουσική από τον Michael Nyman
Φωτογραφία Slawomir Idziak
Μοντάζ Lisa Zeno Churgin
Studio Jersey Films
Διανέμεται από Columbia Pictures
Κυκλοφορία ημερομηνία (ες) 24 Οκτώβρη του 1997
Διάρκεια 106 λεπτά
Χώρα Ηνωμένες Πολιτείες
Γλώσσα Αγγλικά
Προϋπολογισμός 36 εκατομμύρια δολάρια
Ακαθάριστα έσοδα 12.532.777 δολάρια
«Gattaca» είναι ένα 1997 ταινία επιστημονικής φαντασίας σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αντριου Νίκολ . Αυτό αστέρια Ίθαν Χοκ , Ούμα Θέρμαν και Τζουντ Λο με την υποστήριξη των ρόλων που διαδραματίζουν οι Loren Dean , Ernest Borgnine , Γκορ Βιντάλ και ο Alan Arkin .
Η ταινία παρουσιάζει μια biopunk όραμα μιας κοινωνίας καθοδηγείται από φιλελεύθερη ευγονική , όπου τα παιδιά είναι πιθανοί επιλέγονται μέσω προεμφυτευτική γενετική διάγνωση για να διασφαλιστεί ότι διαθέτουν το καλύτερο κληρονομικά γνωρίσματα των γονέων τους. [ 1 ] Μια γενετική βάση δεδομένων μητρώου χρησιμοποιεί τη χρήση βιομετρικών στοιχείων για άμεση προσδιορίζει και να διαβαθμίζει τις έτσι δημιουργήθηκε ως «valids" ενώ εκείνοι συλληφθεί με τα παραδοσιακά μέσα είναι εμπαικτικά γνωστή ως "in-valids". Ενώ η γενετική διάκριση απαγορεύεται από το νόμο, στην πράξη, είναι εύκολο να το προφίλ ενός ατόμου γονότυπο με αποτέλεσμα την Valids επιλέξιμες για επαγγελματική απασχόληση, ενώ το In-Valids (οι οποίοι θεωρούνται να είναι πιο επιρρεπείς στη σωματική, διανοητική και ψυχολογική δυσλειτουργία και οι χαμηλές επιδόσεις ) είναι υποβιβαστεί στην menial θέσεις εργασίας.
Η ταινία εμπνέεται από τις ανησυχίες σχετικά με την αναπαραγωγή των τεχνολογιών που διευκολύνουν την ευγονική, καθώς και τις πιθανές συνέπειες των τεχνολογικών εξελίξεων για την κοινωνία. Διερευνά επίσης την ιδέα του ανθρώπινου πνεύματος και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί και διέπουν τη ζωή. Χαρακτήρες σε Gattaca συνεχώς μάχη τόσο με την κοινωνία και με τους εαυτούς τους να βρουν τη θέση τους στον κόσμο και οι οποίοι προορίζονται να γίνει σύμφωνα με τα γονίδιά τους. Ο τίτλος βασίζεται στη αρχικά γράμματα των τεσσάρων DNA αζωτούχες βάσεις ( αδενίνη , κυτοσίνη , γουανίνη και θυμίνη ). Κατά τη διάρκεια των πιστώσεων τα γράμματα Ζ, Κ, Τ, Α και είναι όλα τονίζονται.
Η ταινία ήταν του 1997 υποψήφιος για το Όσκαρ Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης - Ορισμός Διακόσμηση .

Περιεχόμενα

[ απόκρυψη ]

[ Επεξεργασία ] Πλοκή

Στο "το όχι και τόσο μακρινό μέλλον», φιλελεύθερη ευγονική είναι κοινή και DNA διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στον καθορισμό της κοινωνικής τάξης . Vincent Freeman ( Ethan Hawke ) επινοήθηκε και γεννήθηκε χωρίς τη βοήθεια της τεχνολογίας αυτής. Έχει μια υψηλή πιθανότητα ανάπτυξης ψυχικών διαταραχών και ανωμαλίες της καρδιάς, καθώς και την προβλεπόμενη διάρκεια ζωής του 30,2 χρόνια. Οι γονείς του τοποθετήθηκε αρχικά την πίστη τους στο φυσικό τοκετό και τώρα μετανιώνεις? νεώτερος αδελφός του Vincent, Anton, έχει σχεδιαστεί με τη βοήθεια της γενετικής επιλογής. Anton ξεπερνά τον αδελφό του μεγάλα σε πολλούς τομείς συμπεριλαμβανομένου ενός παιχνιδιού που αποκαλούν " κοτόπουλα "- τόσο κολύμπι στη θάλασσα, και ο πρώτος να εγκαταλείψει και να κολυμπήσετε πίσω στην ακτή είναι ο ηττημένος. Anton κερδίζει πάντα οφείλονται σε ανώτερη αντοχή του φυσικού. Vincent ονειρεύεται μια καριέρα στο χώρο, αλλά είναι συνεχώς υπενθυμίζονται κατωτερότητας του γενετικού. Vincent προκλήσεις Anton με ένα παιχνίδι κοτόπουλο όταν είναι τόσο μεγάλα. Αυτή τη φορά, Βίνσεντ κολυμπάει μακρύτερα έξω από τον αδελφό του, ενώ ο Άντον τρέχει σε μπελάδες και αρχίζει να πνιγεί. Vincent τον σώζει, τότε φεύγει από το σπίτι λίγο αργότερα.
Λόγω της συχνής διαλογής, Βίνσεντ αντιμετωπίζει γενετικών διακρίσεων και την επιφύλαξη . Ο μόνος τρόπος που μπορεί να πετύχει το όνειρό του να γίνει αστροναύτης είναι να γίνει μια «δανείστηκε σκάλα», ένα πρόσωπο που υποδύεται μια «έγκυρη» με τα κατάλληλα γενετικά χαρακτηριστικά. [ 2 ] Αυτός αναλαμβάνει την ταυτότητα του Τζερόμ Μόροου Eugene ( Jude Law ), ένα πρώην αστέρι κολύμπι με το γενετικό προφίλ »δεν υστερεί σε κανέναν», ο οποίος είχε εμπλακεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που τον άφησε παράλυτο από τη μέση και κάτω. Vincent "αγοράζει" την ταυτότητά Jerome και τις χρήσεις του «έγκυρο» DNA στο αίμα, τρίχες, ιστών, και τα δείγματα ούρων να περάσει έλεγχο. Για την ιδιότητά του να παραμείνει κρυφό, θα πρέπει να είναι σχολαστική για τον καθαρισμό των υλικών του, τη δική γενετική και την αντικατάστασή του με Jerome καθημερινά. Vincent γίνεται δεκτή στην «Gattaca», με μια δοκιμή DNA είναι η όλη διαδικασία της συνέντευξης. Με αποκτά πρόσβαση Τζερόμ του γενετικού προφίλ Vincent στο Gattaca Aerospace Corporation, το πιο διάσημο από την πτήση ομίλου χώρο. Γίνεται ουράνια πλοηγός Gattaca κορυφαία και έχει επιλεγεί για μια επανδρωμένη διαστημική πτήση με τον Κρόνο φεγγάρι s ' Τιτάνα . Μια εβδομάδα πριν από Vincent είναι να αφήσουν από την ενός έτους αποστολή, ένας από τους διευθύνοντες συμβούλους Gattaca έχει βρεθεί bludgeoned μέχρι θανάτου στο γραφείο του. Αστυνομική ανακαλύψουν στοιχεία για τη δική του Vincent "σε ισχύ" DNA (βλεφαρίδων του), κάνοντας του ο κύριος ύποπτος.
Vincent πρέπει να αποφύγει την αύξηση των μέτρων ασφαλείας και προσεγγίσεις ξεκινήσει την ημερομηνία του. Ταυτόχρονα, γίνεται κοντά σε ένα από τους εργαζομένους του κοινού, Ειρήνη Cassini ( Ούμα Θέρμαν ). Αν και αυτή είναι μια «έγκυρη», η Ειρήνη είναι παραιτήθηκε από τη θεραπεία της λιγότερο ευνοϊκής εντός Gattaca λόγω της πιθανότητας της υψηλής της καρδιακής ανεπάρκειας? Έλξη της αρχικής να Βίνσεντ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό αντιληπτή του "δεν υστερεί σε κανέναν" υπεροχή, αναγκάζοντας της να είναι ελαφρώς ζηλιάρης. Jerome (γενικά γνωστή ως Ευγένιος), πάσχει επίσης από το βάρος της τελειότητας του γενετικού? Όταν κέρδισε μόνο ένα ασημένιο μετάλλιο σε έναν υψηλού προφίλ διαγωνισμό, έγινε όλο και περισσότερο κατάθλιψη. Ενώ σε κατάσταση μέθης, ο Τζερόμ ομολογεί ότι δεν είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Αντίθετα, προσπάθησε αυτοκτονία με το άλμα μπροστά από ένα αυτοκίνητο, αλλά μόνο τον εαυτό του παράλυτος από τη μέση και κάτω .
Μετά από πολυάριθμες κλήσεις στενή, είναι η ταυτότητα Vincent αποκαλύπτεται με την Ειρήνη. Ειρήνη βλέπει τελικά Vincent για το ποιος είναι και δέχεται τον ίδιο, σε καμία περίπτωση δεν μικρό μέρος, διότι με το να ζουν περισσότερο από ό, τι είναι προβλέψεις της κοινωνίας των πολιτών, αποδεικνύει όλα είναι δυνατά. Η έρευνα έρχεται απροσδόκητα στο τέλος ως διευθυντής Josef ( Γκορ Βιντάλ ), συλλαμβάνεται για τη δολοφονία. Ο διευθυντής αποκαλύπτει ότι δολοφόνησε ο διευθυντής της αποστολής, επειδή το θύμα προσπαθούσε να ακυρώσει την Τιτάν αποστολή. Όσον Vincent φαίνεται να είναι σε σαφή έρχεται αντιμέτωπος με το νεανικό προϊστάμενος ντετέκτιβ, ο οποίος αποκαλύπτεται να είναι Anton ( Loren Dean ). Anton κατηγορεί Vincent της απάτης και ισχυρίζεται ότι ο Vincent είναι ανάξια του τόπου στο «Gattaca». Vincent προσφέρει να αποδείξει την αξία του με την προκλητική Anton με το "κοτόπουλο". Όπως έκανε και πριν, Vincent κτυπά Anton οποίος για άλλη μια φορά πρέπει να διασωθεί από τον αδελφό του. Όταν Anton τον ρωτά πώς το έκανε, Βίνσεντ αποκαλύπτει ότι ποτέ δεν έσωσε οποιουδήποτε τίτλου για το μπάνιο πίσω.
Δεδομένου ότι η ημέρα της εκτόξευσης φθάνει, Jerome προσφορές Βίνσεντ αποχαιρετισμό. Αποκαλύπτει ότι έχει αποθηκευτεί αρκετά γενετικών δειγμάτων στο τελευταίο Vincent δύο ζωές. Συγκλονισμένοι και ευγνώμων, Vincent χάρη Ιερώνυμος, αλλά Jerome απαντά ότι είναι αυτός που θα πρέπει να είναι ευγνώμων, διότι Vincent δάνεισε Jerome τα όνειρά του. Jerome δίνει Vincent μια κάρτα, αλλά του ζητάει να μην την ανοίξει μέχρι να φτάσει το διάστημα. Όπως Vincent κινείται μέσα στο συγκρότημα «Gattaca» στο χώρο εκτόξευσης, είναι να διακοπεί για ένα απρόσμενο τελευταίο τεστ ούρων. Vincent, δεν έφερε τα ούρα Τζερόμ να κρύψει την ταυτότητά του, καθώς θεωρείται ότι δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω εξετάσεις. Το αποτέλεσμα της δοκιμής αποκαλύπτει την ταυτότητα του Vincent, αλλά Λαμάρ, ο ιατρός που διενήργησε την δοκιμή (και ο οποίος πραγματοποίησε επίσης την πρώτη συνέντευξη του Vincent στο «Gattaca») αποκαλύπτει ότι έχει γνωστή η ταυτότητα του Vincent για κάποιο χρονικό διάστημα. Lamar υπενθυμίζει Vincent ότι έχει ήθελε να πει Βίνσεντ για το γιο του - ο γιος του Vincent θαυμάζει και θέλει να γίνει αστροναύτης, παρά ένα γενετικό ελάττωμα που θα τον αποκλείει. Lamar διακόπτες το αποτέλεσμα της δοκιμής, επιτρέποντας Βίνσεντ να προχωρήσει.
Ο πύραυλος ανεβαίνει με Vincent, και ανοίγει την κάρτα από Jerome να βρει όχι λόγια - μόνο ένα δείγμα τρίχας. Πίσω στη Γη, ο Τζερόμ ανεβαίνει μέσα στο σπίτι του αποτεφρωτήρα , βάζει μετάλλιο του αργύρου και αποτεφρώνονται τον εαυτό του. Ξαφνικά Vincent είναι λυπηρό να εγκαταλείψουν τη Γη, παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν σήμαινε γι 'αυτό. Ο μούσες περαιτέρω ότι "λένε κάθε άτομο στον οργανισμό μας ήταν κάποτε μέρος ενός άστρου», και αναρωτιέται: «Ίσως δεν φεύγω, ίσως πάω σπίτι."

[ Επεξεργασία ] Πρωταγωνιστές








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...