Αναγνώστες

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ενα Παροδικό ''Τέλος '' της Ιστορίας.....................


.....Η μεταμοντέρνα εποχή ξεκίνησε συμβατικά  στα 1990 ως ιδεολογία των ανθρώπινων δικαιωμάτων - -και άρχισε να καταρρέει από το 2001 με τους Δίδυμους Πύργους .. Ήταν ένα Σύντομο Τρούμαν Σώου , ένα Παροδικό ''Τέλος '' της Ιστορίας(άλλο οξύμωρο)

με όλα αυτά που γίνονται στην Ουκρανία , στη Σύρια στο Ιράκ : δεν είναι σα να ραγίζει αίφνης ο Θόλος που προστάτευε τον κόσμο του Τρούμαν Σώου , να ανοίγονται Ρωγμές για να εισβάλλει μέσα ο τρομερός αέρας του Πραγματικού;

όσο ενοποιείται ο χώρος και ο χρόνος γίνεται όλο και πιο Παροντικός( το μέλλον σκοτεινιάζει και το παρελθόν αποικιοποιειται από τον Παροντισμο) όσο προχωρα η εξατομίκευση τόσο τεμαχίζεται το παρόν και ο χώρος σε νησίδες οικειότητας και λογής λογής αγριότοπους .

Στην εποχή μας ξαναβλεπουμε  αίφνης τα φαντάσματα παλαιοτέρων εποχών που είχαμε απωθήσει : Την φτώχεια , το φάντασμα της πείνας , την αρρώστια τον πόλεμο .Προσπαθούμε να τα ξορκίσουμε .... Ανοιγοκλείνουμε τα μάτια και παριστάνουμε πως δεν πιστεύουμε σε φαντάσματα ..Το χειρότερο : κάποια στιγμή ανακαλύπτουμε πως τα φαντάσματα είμαστε εμείς ενώ αυτοί είναι το πραγματικό και ήταν πάντα εκεί, στην έρημο...εμείς ήμασταν αντικατοπτρισμοί αυτοί η αλήθεια

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"...κάποια στιγμή ανακαλύπτουμε πως τα φαντάσματα είμαστε εμείς ενώ αυτοί είναι το πραγματικό και ήταν πάντα εκεί, στην έρημο...εμείς ήμασταν αντικατοπτρισμοί αυτοί η αλήθεια"

ΚΑΙ τζάμπα τόσες συζητήσεις, διαφωνίες, σκοτώματα μεταξύ μας. Τόσα χρόνια μάταια, γιατί το αντικείμενο ήταν μια κατασκευή εντελώς απομακρυσμένη από την πραγματικότητα.

Βλάσης Αγ.

Ανώνυμος είπε...

εμεις παλι καλά..

αλλοι - λαοι και γενιες - παθανε απειρως περισσοτερα ...

αλλα ετσι δεν προχωρα η Ιστορια; Σαπουνοφουσκες ψευδαισθησεων ενα ταξιδι μεσα απο αντικατοπτρισμους στην ερημο του Πραγματικου..

Π. Θεοδ

Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο -Στη τέχνη και στη Κοινωνία. Πέτρος Θεοδωρίδης

  Πέτρος Θεοδωρίδης (τμήμα κινηματογράφου Α.Π.Θ ) Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο Στη τέχνη και στη Κοινωνία   Α. :Μοντερνισμός   ...