Αναγνώστες

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ροΐδη Εμμονές + Εμμονές Λ α σ κ α ρ ά τ ο υ Λειτουργία Κυριακής: Ιεραί Απολογίαι δια μν Βατοπεδίου (μετά συγχωρήσεως)


http://roides.wordpress.com/2010/05/23/23may10/


ο Άγιος γέρων Εφραίμ σε πολυτελή λιμουζίνα, και η… συμβολική αντανάκλαση του ειδώλου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη (της ενδόξου Ελλάδος) κ. Χρυσοχοΐδη
Αποσπάσματα απολογίας κας Μαντέλη
Στο πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα προς την ανακρίτρια η κυρία Μαντέλη υποστηρίζει ότι η ανταλλαγή των εκτάσεων ήταν κεντρική πολιτική απόφαση, για την εφαρμογή της οποίας γίνονταν συνεχείς παρεμβάσεις υπουργών.
«...Μου λέχθηκε προσωπικά από τον κ. Μπασιάκο να χειριστώ προσωπικά το θέμα χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, γιατί αποτελεί κυβερνητική επιλογή αποφασισμένη σε ανώτατο επίπεδο…».
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της η κ. Μαντέλη αναφέρει ότι ο κ. Μπασιάκος επικοινωνούσε μαζί της τηλεφωνικά και την πίεζε ώστε να διεκπεραιώνονται με μεγάλη ταχύτητα τα αιτήματα της μονής, ενώ επιπλέον πιέσεις υποστήριζε ότι δεχόταν για την εξυπηρέτηση οποιουδήποτε αιτήματος των μοναχών.
«...Δεχόμουν τηλεφωνήματα από τον υπουργό ή την αδελφή του να συμμορφωθώ γιατί θα υπήρχε δυσφορία από το Μαξίμου…Είχα εντολή να δέχομαι οποιαδήποτε κατάσταση συνέτασσαν οι μοναχοί...».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι κατηγορίες για τον Αλέξανδρο Κοντό τον οποίο η κ. Μαντέλη κατηγορεί ότι της έδωσε εντολή να αναζητήσει εκτάσεις που είχαν τουριστική αξία χωρίς να της εξηγήσει τον λόγο πριν εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις για την ανταλλαγή ακινήτων.
Όσο για τους μοναχούς, η κ. Μαντέλη υποστηρίζει ότι επιδείκνυαν οικειότητα πέραν των ορίων κάθε φορά που της τηλεφωνούσαν. «Καλημέρα τέκνον Τίνα…» ήταν η προσφώνηση του Αρσένιου.
Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι η κ. Μαντέλη καιγια τον ρόλο συντονισμού που -όπως είπε- διαδραμάτισε στην υπόθεση ο τότε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιάννης Αγγέλου. Σύμφωνα με την ίδια, πολλές φορές ο Αρσένιος τηλεφωνούσε μπροστά της στον κ. Αγγέλου ή στον κ. Ρουσόπουλο για να ξεπεραστούν δυσκολίες και προβλήματα στην διαδικασία των ανταλλαγών.
«…Γιάννη καλημέρα, έχουμε κατέβει με τον γέροντα στην Αθήνα Είμαι στο γραφείο της κ. Μαντέλη. Πρέπει να συνεννοηθούμε για να βρεθούμε το βράδυ στου Θοδωρή για να σου πω ότι υπάρχει πρόβλημα στην Ουρανούπολη και γι αυτό πρέπει να πάρεις άμεσα τον Μπασιάκο τηλέφωνο…».
για το σκάνδαλο Βατοπεδίου «…κυβερνητική επιλογή αποφασισμένη σε ανώτατο επίπεδο»
Τηλέφωνο τον υπουργό έπαιρναν, σύμφωνα με την κατάθεση της Μαντέλη, τόσο ο κ. Ρουσόπουλος όσο και ο κ. Αγγέλου
«Απ’ ό,τι είχα αντιληφθεί και όπως μου είχε πει ο Αρσένιος, όταν ο Αγγέλου και ο Ρουσόπουλος έπαιρναν στο τηλέφωνο το Μπασιάκο, αυτός κατουριόταν πάνω του».
Με τα τηλεφωνήματα αυτά -υποστηρίζει η κ. Μαντέλη- οι μοναχοί έκαναν επίδειξη δύναμης και διασυνδέσεων.
«Γιάννη θα φάμε το βράδυ στου Θοδωρή ή θα έρθω αύριο το πρωί στο Μαξίμου για καφέ;».
Η πρώην διευθύντρια του υπουργείου εξηγεί γιατί όσα κατέθεσε τώρα στην δικαιοσύνη δεν τα είχε καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή.
«Πριν καταθέσω στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής με κάλεσε στο γραφείο του ο τότε υπουργός Κοντός και μου είπε: ‘Αν θέλεις να γλιτώσεις από τα δικαστήρια πρόσεξε τι θα πεις στην εξεταστική’ και μου υπέδειξε τι πρέπει να πω».
Μάλιστα καταθέτει ότι για δημοσίευμα του τύπου που της αποδόθηκε, ο κ. Κοντός την επέπληξε και τηλεφώνησε μπροστά στης στον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη.
«...Έχω εδώ μπροστά μου την Μαντέλη που υπέγραψε διάψευση του δημοσιεύματος Κοίταξε να την διαβάσεις στην εξεταστική και να μην κληθεί η Μαντέλη να ξανακαταθέσει γιατί μπορεί να γίνει το ‘έλα να δεις’ και να έρθουν τα πάνω-κάτω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οργασμός και χρόνος

 Το δογματικό μυθιστόρημα του οργασμού( η οργασμός και χρόνος) ----------------------σελ 40- 44. «Η ανοησία συνίσταται στην ανάγκη της κατάλ...