Αναγνώστες

Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Σαπίζουν...

Σαπίζουν...
Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΠΑ
απο την ''Ε''

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=47596868

Απόσπασμα ¨
''ήρθαν στην εξουσία με μεγάλα λόγια και παχυλές υποσχέσεις περί επανίδρυσης του κράτους και οικονομικής ανάταξης και με συνθήματα περί σεμνότητας και ταπεινότητας καταφέρνοντας να ξεγελάσουν χιλιάδες πολίτες, έχουν προ πολλού ξεπεράσει τις χειρότερες στιγμές των χειρότερων κυβερνήσεων που γνώρισε ο τόπος από το 1974.


Στο βάθρο των αποτυχημένων κυβερνήσεων δικαίως καταλαμβάνουν το ψηλότερο σκαλί με νέο πανελλήνιο ρεκόρ που φαντάζει απλησίαστο.
Αβουλοι, γιατί πορεύονται εική και ως έτυχε, χωρίς σχέδιο, χωρίς στόχους και αρχές, μ' έναν αρχηγό ψοφοδεή και με μοναδικό πια μέλημά τους την παραμονή στην εξουσία, δίχως να υπολογίζουν το κόστος για τη χώρα και την παράταξή τους και αδιάφοροι για τον ερειπιώνα που θα κληροδοτήσουν στους επόμενους. Δειλοί, γιατί κάθε φορά που ήρθαν αντιμέτωποι με μεγάλα γεγονότα είτε κρύβονταν, είτε κατασκεύαζαν αποδιοπομπαίους τράγους στο κατώτερο δυνατό επίπεδο, είτε κατηγορούσαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η παραίτηση είναι μια απολύτως άγνωστη γι' αυτούς λέξη. Και όταν την υποβάλλουν είναι έτοιμοι να την αποσύρουν αν τους το ζητήσει ο «καταλληλότερος», τον οποίο διάφοροι ιμάντες του συστήματος -παλιοί και νεήλυδες- προσπαθούν με νύχια και με δόντια να τον κρατήσουν στην επιφάνεια. Η ανάληψη των πολιτικών ευθυνών για λόγους ευθιξίας είναι για τους κυβερνώντες μια αδιανόητη πράξη ή την αντιλαμβάνονται ως μια παραχώρηση προς τους ιθαγενείς χωρίς καμία άλλη επώδυνη συνέπεια για τους ίδιους, απαιτώντας μάλιστα να τους αποθεώσουν επειδή, άκουσον άκουσον, βρέθηκε επιτέλους ένας πρωθυπουργός που αναγνώρισε τα λάθη του. Ζητούν με απαράμιλλη αυθάδεια συναίνεση στα δύσκολα (δηλαδή συνενοχή), κρατώντας για τους εαυτούς τους τα ωφέλιμα και κερδοφόρα. Ο παχυδερμισμός σ' όλη τη μεγαλοπρέπειά του.

Ακόμη και οι οπαδοί τους νιώθουν προσβεβλημένοι. Στις εκλογές του 2007 ο λαός τούς έδωσε άλλη μία ευκαιρία, παρά τα πρωτοφανή σκάνδαλα, την παροιμιώδη ανικανότητα, τις καταστροφές που προκάλεσαν, την αβελτηρία τους, την ηθική εξαχρείωσή τους. Την άρπαξαν όχι για ν' αλλάξουν, αλλά για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους. Σήμερα φλερτάρουν ήδη με τη γελοιότητα και κινδυνεύουν να καταδικαστούν στη μεγαλύτερη ποινή που μπορεί να επιβάλει η ιστορία: να περάσουν στο χώρο των υποσημειώσεών της σαν μια πυώδης παρένθεση. ...

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ  Οι νέοι ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτά που λέμε τώρα Άυλα στο facebook στη δεκαετία του 70 τα λέγαμε εν σώματι στα πηγ...