Αναγνώστες

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

μια είδηση για την ελευθερια του τύπου

Η είδηση ...


Στο Αυτόφωρο για δημοσίευμα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Με τη διαδικασία του Αυτόφωρου οδηγήθηκε στο δικαστήριο ο δημοσιογράφος της «Ε» και αρχισυντάκτης της τοπικής εφημερίδας της Λέσβου «Εμπρός», Στρατής Μπαλάσκας, για δημοσίευμα που αφορούσε στους έξι λιμενικούς που υπηρετούν στη Λέσβο και εγκαλούνται για σοβαρά αδικήματα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην τοπική εφημερίδα «Εμπρός», οι λιμενικοί εγκαλούνταν για βία σε βάρος πολιτών, κλοπή δημοσίων εγγράφων κ.ά. Τέσσερις εξ αυτών υπέβαλαν μήνυση εναντίον του, κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και ο Σ. Μπαλάσκας κρατήθηκε επί 5 ώρες κι οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο.


Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κατήγγειλε ως απαράδεκτη, ανεπίτρεπτη, επικίνδυνη για τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία ενέργεια, η οποία εκπορεύεται από ένα διάτρητο νομικό καθεστώς. Η ΠΟΕΣΥ θεωρεί πως αυτή η συμπεριφορά αποτελεί κραυγαλέα περίπτωση ποινικοποίησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Για απαράδεκτη, ανεπίτρεπτη και προσβλητική για τη Δημοκρατία μας ενέργεια, η οποία πηγάζει από ένα διάτρητο νομικό καθεστώς, πλούσιο σε διατάξεις που αποσκοπούν στην αιχμαλωσία των δημοσιογράφων, στον περιορισμό των ελευθεριών τους, στον νόμιμο εκφοβισμό τους και συνακόλουθα στις απειλές τόσο εναντίον τους, όσο κυρίως εναντίον της αλήθειας κάνει λόγο η ΕΣΗΕΠΗΝ (Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου και Νήσων).
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 20/12/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οργασμός και χρόνος

 Το δογματικό μυθιστόρημα του οργασμού( η οργασμός και χρόνος) ----------------------σελ 40- 44. «Η ανοησία συνίσταται στην ανάγκη της κατάλ...