Αναγνώστες

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ : ΕΘΝΟΛΑΙΚΙΣΜΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ : ΕΘΝΟΛΑΙΚΙΣΜΟΣ
( αν το ...'''Ονομα ειναι η Ψυχή μας'' η ΚΑΤΑΓΩΓΉ των λεξεων και των εννοιων ειναι το Μεδουλι μας )
-----------------------------------------------------------------------------------------
επειδή και οι λεξεις και οι όροι εχουν την γενεολογία τους
( παρά την αυθαιρετη χρηση και αλλοιωση τους) θαθελα να διευκρινισω το εξής:
Ο Ορος εθνολαικισμος εχει -ως όρος - αριστερή καταγωγή : Το 2005 ειχαμε να αντιμετωπισουμε 2 παραλληλα φαινομενα που σημερα εχουμε ξεχασει . Το 1ο ειχε να κανει με την εισβολή της Εκκλησιας στη Πολιτική ζωή του τόπου . Ηταν η εποχή του Αρχιεπισκόπου Χριστοδουλου και των περιβοητων Λαοσυναξεων ( του 2000) αλλά και των τρομερων σκανδαλων της εκκλησιας που εσκαγαν το ενα μετα το αλλο ( το 2005) 2ον Ηταν η εποχή του Παναγιωτη Ψωμιαδη του ...Νομαρχη της καρδιας μας - και ατου της Τοτε Νεας Δημοκρατιας .
Ο Ορος λοιπόν ΕΘΝΟΛΑΙΚΙΣΜΟΣ - που δεν ηταν απλώς μια λέξη αλλά συνοδευόταν απο πολύ συγκεκριμμένη αναλυση και τεκμηριωση - γεννήθηκε στη Σαλονικη. για να αναφερθει στα συγκεκριμμένα φαινομενα που ειχαν Οσμή Δεξιας και ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ... Εγιναν τρεις εισηγησεις στα πλαισια της τοτε συνεργασιας Οικολογων και τοτε Συνασπισμου ,.,, Στην τριτη -ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΔΟΘ την παραμονή - αν ενθυμουμαι καλώς - της 21ης Απριλιου 2005- μετειχε ως ομιλητης και ο μετεπειτα Βουλευτης του Συριζα Τριανταφυλλος Μηταφιδης .
.( απο τον Μιχαλη Τρεμοπουλο ελαβα την πληρη ανακοινωση :Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 20.4.05 και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα της ΕΔΟΘ (Προξ. Κορομηλά 51) στην εκδήλωση με θέμα «Εθνολαϊκισμός και Θεσσαλονίκη».
Εισηγητές θα είναι ο πολιτικός επιστήμονας Πέτρος Θεοδωρίδης, ο πανεπιστημιακός (Θεολογική Σχολή ΑΠΘ) Νίκος Μαγγιώρος, ο εκπαιδευτικός, πρόεδρος της Γ' ΕΛΜΕ Τριαντάφυλλος Μυταφίδης και ο νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος.)
------------------------------
Καπως αργοτερα ο Καθηγητης του Α. Π. θ Αντρεας Πανταζοπουλος εισηγαγε τονν ορο ΕΘΝΙΚΟΛΑΙΚΙΣΜΟΣ (ουχι εθνολαικισμος) που αναφερεται στον.... Συριζα και θεωρηθηκε ως\ ορος που χρησιμοποιει το λεγομενο ΑΚΡΑΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ..
Μεσα στο γενικό μπουρδουκλωμα και την α-νοησια και οι μεν και οι ..δεν πηραν αμπαριζα και τους δυο ορους και οι μεν αριστεροι χαρακτηρισαν οσους χρησιμοποιουν αμφοτερους ως ..ακραιο κεντρο οι δε ..κεντρο(αριστερο ) δεξιοι και δεξιοι . να θεωρουν αυτονοητο οτι αφορα αποκλειστικά το Συριζα ..Οταν διαμαρτυρομεθα καποιοι
μας λένε : ''Οι λεξεις δεν εχουν ....ιδιοκτησια '''
Συμφωνοι ...
Εχουν ομως Σημασια ,, και Γενεαλογια.....
( τι σε επιασε παλι - ισως αναρωτηθει κανεις ... ετσι ..μεπιασε μΕ ΠΙΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ..κΑΙ ΔΕΝ ΜΑΦΗΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ )
antitetradia.gr
του Πέτρου Θεοδωρίδη 1 Διαλέξαμε τον όρο «εθνολαϊκισμός» ψάχνοντας στα σκοτεινά για να εξετάσουμε καινούρια και μάλλον ανείπωτα ακόμη ζητήματα. O όρος εθνικισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ  Οι νέοι ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτά που λέμε τώρα Άυλα στο facebook στη δεκαετία του 70 τα λέγαμε εν σώματι στα πηγ...