Αναγνώστες

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

η cynical προτείνει να μπεί ειδικός φόρος στους Χοντρούς


εδώ:



''Κάθε χοντρός στην Αμερική στοιχίζει κατ’ έτος περίπου $700 περισσότερο από έναν λιγνό, πράγμα που σημαίνει ότι ένας χοντρός ζει κατάφορα σε βάρος του λιγνού ο οποίος κυριολεκτικά τον τρέφει. Και ότι το κόστος συντήρησης και επισκευής των χοντρών είναι μεγαλύτερο από αυτό, άκουσον, άκουσον, των καπνιστών! Σαν να μας λένε, δηλαδή, ότι τόσα χρόνια παλεύαμε σε λάθος μέτωπα!

Οι αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν αφορούσαν το άδικο του μέτρου, μιάς και έβαζε στην ίδια ζυγαριά αυτούς που έτρωγαν τα παραπάνω και δεν γυμνάζονταν, με αυτούς που έκαναν το ίδιο, αλλά γυμνάζονταν και παρέμεναν σε φόρμα και υγιείς. Επιπλέον επισημάνθηκε, ότι η κατανάλωση τέτοιου είδους τροφών παρατηρείται συνήθως σε υποβαθμισμένες περιοχές, οπότε η αυξημένη φορολόγηση θα στόχευε αποκλειστικά στο πορτοφόλι των φτωχών, εξ’ ίσου άδικο κι αυτό.

Έτσι, αφού το μέτρο της άμεσης φορολόγησης των παχυντικών τροφών βρέθηκε άδικο και ανάλγητο, δεν έμενε λοιπόν παρά η άμεση φορολόγηση των χοντρών των ίδιων, με βάση το παραπανίσιο τους βάρος από το ιδανικό. Κάπως έτσι, όπως η φορολόγηση των αυτοκινήτων ανάλογα με τα κυβικά τους, ή των σπιτιών ανάλογα με τα τετραγωνικά.

Δε λέω, εντελώς δίκαιο μέτρο. Ειδικά τώρα που τα οικονομικά του κράτους είναι σε κρίσιμη φάση!''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έρωτας του Προυστ: Σουάν , Οντέτ

 OCTAVIO PAZ Η ΔΙΠΛΗ ΦΛΟΓΑ Έρωτας και ερωτισμός( 1993)  Μετάφραση ΣΑΡΑ ΜΠΕΝΒΕΝΙΣΤΕ,  ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΞΑΝΤΑΣ-ΝΗΜΑΤΑ 1996  Σελ ,58 ,59 ,60   Ο...