Αναγνώστες

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Regressverbot/αναδημοσιευση απο το svartkorruption








Regressverbot

 

 


Κατόπιν απαιτήσεως του κοινού, η διοίκησις του βλογ παρουσιάζει, μετά απαράμιλλης υπερηφάνειας, το ακόλουθο σύγγραμα :
Προφανώς και ο χαρακτήρας του blog είναι σύμφυτος με τη σκληρή, σάπια, νιχιλιστική και μισανθρωπική μουσική. Ωστόσο, μία στο τόσο, θα γίνει αναφορά σε συγκροτήματα – καλλιτέχνες που δεν έχουν την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ σχέση με τα προαναφερθέντα μουσικά γούστα (η διοίκησις οφείλει ωστόσο να υπενθυμίσει ότι το black metal εξακολουθεί να διατηρεί την αυτοδυναμία στο blog, και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ και για κανέναν λόγο, έχετε το λόγο μας, και εμείς τον λόγο μας τον τηρούμε).
Μια τέτοια περίπτωση είναι οι Regressverbot (τί όνομα !).

Η αλήθεια είναι πως προφανώς και δεν τους έμαθα μόνος μου, και πλέον, όποτε τους ακούω, ευχαριστώ σιωπηρά αλλά πάντοτε εγκάρδια το άτομο που μου τους σύστησε (μουσικά ).
Οι εν λόγω μουσικοί επιδίδονται με απαράμιλλο ταλέντο και θαυμαστή φαντασία και έμπνευση σε ένα στυλ που ένας μεθυσμένος θα ονόμαζε….minimal dark electro post gothic.
Boom.
Προφανώς και προσπαθώ να ψαρέψω ακροατές, μιας και η προαναφερθείσα ταμπέλα θα έχει ανάψει φωτάκι σε άτομα με μουσικά γούστα που απέχουν παρασάγγας το ένα από το άλλο.

Ας είναι. Προφανώς και οποιαδήποτε απόπειρα κατηγοριοποίησης τέτοιων ιδιαίτερων καλλιτεχνών πέφτει παταγωδώς, και με τρόπο εξευτελιστικό, στο κενό. Δεδομένου ότι το blog έχει επανειλημμένως δηλώσει την αγάπη του για το black, το μόνο που μπορώ να πω, δειλά δειλά, σε κάθε μη διανοητικώς υπανάπτυκτο black-α, είναι πως εδώ θα αγαλλιάσει η ψυχή του, αν αγάλλιασε η ψυχή του βέβαια όταν άκουσε τα δύο album που προσέφερε στην ανθρωπότητα ο Vikernes όσο γύριζε το Νορβηγικό American History X (με εντελώς διαφορετική κατάληξη, ωστόσο – και δεν υπάρχει μέρα που να μη λυπούμαστε για το γεγονός ότι ένας τέτοιος καλλιτέχνης, με τέτοια έμπνευση και τέτοια – ενίοτε – στιχουργία, κατέληξε φασιστόμουτρο). Μινιμαλιστικό electro με ambient τζούρες, λοιπόν, αρίστης ποιότητος.
Εννοείται πως οι Regressverbot είναι μακράν πιο χορευτικοί (σε καμία περίπτωση ανεβαστικοί όμως, μη ξεγελαστείτε – αυτό παραμένει καθαρά προσωπική άποψη). Σε σημεία κουνάς τα βλέφαρά σου σε τρελούς ρυθμούς. Έχουν έναν κινηματογραφικό αέρα που θα συνεπάρει κόσμο, θα τον οδηγήσει να δημιουργήσει τη δική του ταινία μέσα στο κεφαλάκι του, και αυτό μόνο ως καλό μπορεί να χρεωθεί.
Μια υφέρπουσα μελαγχολία (θυμίζει Bauhaus – ή και Paradise Lost εποχής Host) σίγουρα θα σπαράξει καρδιές.
Οφείλω δε να ανακοινώσω πως όσοι έκοψαν τα αυτιά τους με τους ΘΕΟΥΣ Nightsatan και το ΥΠΕΡΤΑΤΟ Midnight Laser Warrior, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να τιμήσουν τα παλικάρια άμεσα και αμέσως.
Σίγουρα πρόκειται για περίεργο σύνολο. Δεν είμαι σε θέση να προβλέψω αν θα τους τσεκάρουν έστω και οι μισοί απ’όσους διαβάζουν τούτη την ύστατη στιγμή το άρθρο τούτο ‘δω, ωστόσο όσο κρατάει το κρύο και ο χειμώνας, τα παιδιά αξίζουν. Για καλοκαίρι δεν ξέρω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο -Στη τέχνη και στη Κοινωνία. Πέτρος Θεοδωρίδης

  Πέτρος Θεοδωρίδης (τμήμα κινηματογράφου Α.Π.Θ ) Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο Στη τέχνη και στη Κοινωνία   Α. :Μοντερνισμός   ...