Αναγνώστες

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Και νέα δημοσκοπική άνοδος των Οικολόγων Πράσινων

Και νέα δημοσκοπική άνοδος των Οικολόγων Πράσινων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νοσφεράτε σου στέλνω την τελική μορφή, κι αν θέλεις να τηρήσεις τα υποσχεθέντα εκ μέρους σου, δημοσίευσέ το και κριτίκαρέ το όχι γκεμπελικά, αλλά επί της ουσίας:

OΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ και ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Ως ενεργοί πολίτες, έχουμε συμμετάσχει ενεργά στη διαμόρφωση ενός οικολογικού πολιτικού φορέα με εναλλακτικό χαρακτήρα στην Ελλάδα, με πολλές ενέργειες. Μεταξύ των ενεργειών αυτών ήταν και η συμμετοχή μας, στο παρελθόν, με την υποψηφιότητά μας, σε εκλογικές διαδικασίες στις εκλογικές λίστες των Οικολόγων Πρασίνων. Αυτό που μας έλκυσε στη συμμετοχή μας αυτή ήταν η επείγουσα ανάγκη ανάδειξης και αντιμετώπισης των οικολογικών αδιεξόδων της Ελλάδας και της οικουμένης, με τη λογική, τη δράση και τον λόγο του οίκου, μέσω ενός πολιτικού φορέα που να επιδιώκει την κοινωνική χειραφέτηση με αρχές άμεσης δημοκρατίας,. Προϋπόθεση της συμμετοχής μας ο φορέας αυτός να μην ετεροκαθορίζεται, και να αντιτίθεται στα καπιταλιστικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, υπερασπιζόμενος τον τοπικό, περιφερειακό και εθνικό αυτοκαθορισμό, υπό τον όρο της κοινωνικής, εθνικής και διεθνούς, αλληλεγγύης, με σεβασμό πάντα στις ανάγκες και τα δικαιώματα των αδυνάτων και των μειοψηφιών, με όρο οι τελευταίες να μη λειτουργούν στρατηγικά κατά της κοινωνικής συνοχής και υπέρ των στρατηγικών, μικρο- η μεγαλο-, ιμπεριαλιστικών και επεκτατικών συμφερόντων.
Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας των Ο.Π., υπήρχε μια διαλεκτική δημοκρατικής αντιπαράθεσης σε πολλά από τα προαναφερθέντα ζητήματα. Προκρινόταν τελικά, μέσα από επίπονες διαδικασίες, θέσεις συναινετικές. Κι αυτό παρά τις προσπάθειες των παραγοντίσκων που τελικά σήμερα κυριάρχησαν, να επιβληθούν θέσεις που να ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ με αυτές των πρωταθλητών της καπιταλιστικής διαχείρισης και της ιμπεριαλιστικής επέμβασης ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ. Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά των παραγοντίσκων αυτών, που σήμερα κυριαρχούν στις τρεις πρώτες θέσεις του σημερινού ευρω-ψηφοδελτίου, είχε πρωτοφανεί με το Σχέδιο Ανάν. Τότε, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία του Πανελλαδικού Συμβουλίου είχε προκρίνει συναινετική θέση καταδίκης παρεμβατικότητας στελεχών τύπου Κον Μπεντιτ υπέρ του Σχεδίου, και ανάθεση της ευθύνης επιλογής στον κυπριακό λαό, οι προαναφερόμενοι παραγοντίσκοι, με την απειλή διάλυσης του πολιτικού φορέα, προώθησαν την παράλληλη δημοσίευση της μειοψηφούσας θέσης άκριτης αποδοχής του Σχεδίου Ανάν, και παράλληλα κατάφεραν, μέσω του παραγοντισμού τους, τα ΜΜΕ να δώσουν την εντύπωση ότι αυτή είναι η μοναδική θέση του κόμματος.
Σήμερα οι παραγοντίσκοι αυτοί πλέον κυριαρχούν στους κόλπους των Οικολόγων Πρασίνων, δίνοντας την εντύπωση ότι το κόμμα δεν είναι πλέον παρά ένα τοπικό παράρτημα ενός γερμανό-πνευστου ευρω-κεντρικού GRUN-INTERN, και ανακόπτοντας εντελώς τις διεργασίες δημοκρατικής επικοινωνίας με την κοινωνία, προτιμώντας τη διαμεσολάβηση βαρόνων των ΜΜΕ τύπου Αλαφούζου.
Στις σημερινές συνθήκες, θεωρούμε πως η εκλογή στο ευρωκοινοβούλιο των συγκεκριμένων παραγοντίσκων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τον τόπο μας και για την ειρήνη (δεδομένων των θέσεών τους για την άκριτη αποδοχή της Τουρκίας στην Ε.Ε., για το μακεδονικό, τη μειονότητα της Θράκης, το κυπριακό, κ.λ.π.) όπως επικίνδυνη θα ήταν και η ανάδειξη ενός σοσαλ-φιλελεύθερου συνασπισμού διακυβέρνησης της Ελλάδας με τη συμμετοχή των Οικολόγων Πρασίνων.
Γι αυτό και παύουμε τη στήριξή μας στο φορέα αυτό.

Γιώργος Σταματόπουλος Υποψήφιος Ο.Π. Ευρωεκλογές 2004

Νίκος Κόμπλας Υποψήφιος Ο.Π. Αχαϊας Εθνικές Εκλογές 2007

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ  Οι νέοι ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτά που λέμε τώρα Άυλα στο facebook στη δεκαετία του 70 τα λέγαμε εν σώματι στα πηγ...