Αναγνώστες

Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Σχολές ενός κατώτερου θεού(κλικ εδώ )

«Είναι αδιανόητο να μην είχε αντιληφθεί έστω κι ένας καθηγητής ότι ο 19χρονος είχε ψυχολογικά προβλήματα, ώστε να ενημερώσει τους ψυχολόγους του ΟΑΕΔ, αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι δεν μένει χρόνος στους εναπομείναντες εκπαιδευτικούς να ασχοληθούν με τα παιδιά. Οι σχολές αυτές έχουν δυστυχώς χάσει τον παιδαγωγικό τους χαρακτήρα», προσθέτει.
*Ο Κ. Σελιανίτης είναι ένας από τους περίπου 300 που απολύθηκαν το 2006 όταν η μεταρρύθμιση Γιαννάκου κατήργησε από τις σχολές τους καθηγητές «γενικών μαθημάτων», δηλαδή φιλόλογους, θεολόγους, μαθηματικούς, χημικούς, φυσικούς κ.ά. Σήμερα οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ δεν διδάσκονται ανθρωπιστικές σπουδές και θετικές επιστήμες, παρά μόνο τα μαθήματα της επαγγελματικής ειδικότητάς τους.
«Είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού, παιδιά της βιοπάλης, μοιάζουν με ρομποτάκια που πηγαίνουν από τη δουλειά στο σχολείο και αντίστροφα» λέει στην «Κ.Ε.» και η Υπερμαχία Χριστοδούλου, πρώην ωρομίσθια καθηγήτρια αγγλικών και πρόεδρος των απολυμένων.
*Η πρόσφατη αιματηρή υπόθεση, λοιπόν, έφερε στο φως μια άγνωστη πτυχή του εκπαιδευτικού συστήματος. Πενήντα τρεις σχολές ΕΠΑΣ λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, αυτόνομα από το υπουργείο Παιδείας! Ανήκουν αποκλειστικά στον ΟΑΕΔ και κατ' επέκταση στο υπουργείο Απασχόλησης..........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έρωτας του Προυστ: Σουάν , Οντέτ

 OCTAVIO PAZ Η ΔΙΠΛΗ ΦΛΟΓΑ Έρωτας και ερωτισμός( 1993)  Μετάφραση ΣΑΡΑ ΜΠΕΝΒΕΝΙΣΤΕ,  ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΞΑΝΤΑΣ-ΝΗΜΑΤΑ 1996  Σελ ,58 ,59 ,60   Ο...