Αναγνώστες

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Δενδροφυτευση στο Σέιχ Σου




Δενδροφύτευση στο Σέιχ Σου
(Κυριακή 14 Δεκεμβρίου)
Σας καλούμε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008 στην δενδροφύτευση που οργανώνει μια πλειάδα Oικολογικών και Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και ευαισθητοποιημένων φορέων που εννοούν να αυξήσουν το πράσινο της πόλης μας, να εντείνουν την βιωματική σχέση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων με τα δένδρα και το δάσος και να προωθήσουν εν τέλει την ποιότητα ζωής της Θεσσαλονίκης.
Αυτή η στάση μας, αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή εποχή όπου οι βαριές απώλειες δασικών εκτάσεων από τις πυρκαγιές του 2007, δεν φαίνεται να «ταρακούνησαν» τη συντεταγμένη πολιτεία ώστε να θωρακίσει και να αναβαθμίσει το φυσικό περιβάλλον της χώρας. Η οικολογική απάντησή μας είναι η υπεράσπιση των περιαστικών δασών και του αστικού πράσινου απέναντι στα ιδιοτελή συμφέροντα και η περαιτέρω ανάπτυξή τους ως κληροδότημα στις επόμενες γενιές.
Με πρωτοβουλίες σαν κι αυτή φιλοδοξούμε να διαμορφώσουμε το κοινωνικό κλίμα έτσι ώστε τυχόν μελλοντικές απόπειρες υποβάθμισης του δασικού πλούτου όπως η συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 24 να εμποδιστούν από μια κοινή γνώμη ευαίσθητη και οικολογικά συνειδητοποιημένη.
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, FAIR TRADE HELLAS, ENΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΕΥΚΩΝ, “ΠΑΙΔΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ”, “ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ”,
ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ “ΑΡΓΟΣ”, ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ “ΑΝΤΙΓΟΝΗ”, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ & ΤΗ ΦΥΣΗ“KAΛΛΙΣΤΩ»

Πληροφορίες στα τηλ.: 2310222503, 421196, e-mail: anadasosi2008@gmail.com

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...