Αναγνώστες

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Απο την Σημερινη (13-10-2008) ''Ε'' (ΚΛΙΚ)

ας βαλω κατ' αρχας μια ωραια Φωτο μπας και αισιοδοξήσουμε:



Εμπλοκή Μητσοτάκη σε παράνομες

\επιδοτήσεις




Νέα βουτιά Ν.Δ.
Μαύρα μαντάτα για τη Ν.Δ. φέρνει άλλη μία δημοσκόπηση, επιβεβαιώνοντας όσα και οι προηγούμενες: ότι το ΠΑΣΟΚ περνάει στην πρώτη θέση, η Ν.Δ. κάνει «βουτιά» στο λεκανοπέδιο της Αττικής και χάνει σχεδόν σε όλες τις περιοχές. Επιπλέον, η πλειονότητα των ψηφοφόρων δεν θέλει να κερδίσει ξανά τις εκλογές.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή (της εταιρείας Marc, για το «Εθνος»):* Η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. είναι σήμερα στο 1,5%, ενώ τον περασμένο Ιούλιο ήταν 3,2% υπέρ της Ν.Δ. Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 31,3% (24,9% τον Ιούλιο), η Ν.Δ. 29,8% (28,1%), ο ΣΥΡΙΖΑ 12,7% (15%), το ΚΚΕ 8% (7,3%) και το ΛΑΟΣ 4,7% (4,6%).* Το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει «κεφάλι» στην Αττική, στα αστικά κέντρα και στις αγροτικές περιοχές, και η Ν.Δ. διατηρεί μόνο την πρωτιά της στο υπόλοιπο της Ελλάδας.* Ο Κ. Καραμανλής προηγείται με 44,3% του Γ. Παπανδρέου (30,9%) στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.* Εχει μειωθεί πολύ η διαφορά στην παράσταση νίκης: Ν.Δ. 43,5% και ΠΑΣΟΚ 41,9%. Οταν, όμως, τίθεται το ερώτημα «Ποιο κόμμα θέλετε να έρθει πρώτο;», το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 43,75% και η Ν.Δ. μόλις 33,9%.* Το 52,4% θέλει από τις επόμενες εκλογές να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση και το 44,9% κυβέρνηση συνεργασίας. Στη δεύτερη περίπτωση, το 51,7% προτιμά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και το 33,9% Ν.Δ.-ΛΑΟΣ. Η πλειονότητα θέλει τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απορρίπτει εκείνη μεταξύ Ν.Δ.-ΛΑΟΣ.«Οχι» για ΣκόπιαΑρνητική εμφανίζεται η πλειονότητα της κοινής γνώμης στο ενδεχόμενο να γίνει αποδεκτή η πρόταση Νίμιτς για το όνομα των Σκοπίων («Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»). Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue (για την «Καθημερινή»), «όχι» λέει το 53% και «ναι» το 43%. Σε άλλη δημοσκόπηση (της Alco, για το «Πρώτο Θέμα»), «όχι» στην προτεινόμενη ονομασία λέει το 68,2% και «ναι» το 24,3%.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/10/2008


2 σχόλια:

Tyler Durden είπε...

πάλι λείπουν οι οικολόγοι πράσινοι

Νοσφεράτος είπε...

πταγματι ..ομως μη στεναχωριεσαι .. Δεν προκειται να λειψουν για πολύ...

Παροντισμος ,μνήμη ,παρελθόν

 Παροντισμος και παρελθόν : Ο Τραβερσο για τις νέες υποκειμενικές γραφές της ιστορίας  Ένζο Τραβέρσο Ιδιότυπα παρελθόντα Το «εγώ» στη γραφή ...